Register ¤ Login
Tiada Modal Tapi Ada Keinginan Untuk Memulakan Perniagaan
Shahrin - Tue 21/Apr/09, 10:51pm [Last Comment]

Salam,

Saya berminat untuk memulakan perniagaan tetapi kekurangan modal atau hampir tiada modal. Masih ada peluang ke untuk saya?

Niche: Ingin Berniaga
  1. MFA Admin - 22 Apr 2009, 2:50pm
    Saudara Shahrin, sekiranya berminat untuk memulakan perniagaan francais, terdapat program khas iaitu Program Francais Siswazah dan Wanita yang turut menyediakan platform latihan dan pembiayaan kewangan sehingga 90%. Sila rujuk laman web PNS di alamat www.pns.com.my. Terima kasih.

  2. Khim 2 - 22 Apr 2009, 5:05pm
    Direct sale adalah paling sesuai untuk mereka yang ingin menjalankan perniagaan sediri tetapi tiada madal. RM30 untuk menjadi member Cosway atau RM60 untuk Tupperware setahun siap dengan sales kit, iaitu katalog dan barangan Tupperware. Keuntungan untuk setiap jualan boleh sampai 25%+15%. Jika tidak ingin menjadi member tatapi ingin menjual barangan untuk mendapat profit sahaja pun boleh. Inginkan maklumat selanjut, boleh email dan saya sedia membantu.

  3. Kelvin Loke - 23 Apr 2009, 4:58pm
    Syarikat kami menyediakan perluang berniaga tanpa modal untuk usahawan yang berkelayakan. Jenis perniagaan gerai makanan bergerak, dimana pihak syarikat akan menyediakan semua peralatan yang diperlukan, segala untung akan dikongsi oleh pihak syarikat dengan usahawan tersebut.

    Hanya 3 usahawan akan dipilih, untuk kawasan sekitar Klang Valley sahaja.

    Sesiapa yang berminat sila email resume kepada mh_loke@yahoo.com

  4. Nor Adzman - 27 Apr 2009, 10:37am
    layari www.usahawanbebas.blogspot.com untuk mengetahui peluang perniagaan bebas yang tiada risiko dan potensi yang unik.. jika berminat emailkan Nama, Lokasi, No Tel

  5. Bubble Penguinz - 30 Apr 2009, 10:51pm
    Kami adalah syarikat yang TIDAK berasaskan pelaburan yang untung 1000% dalam sebulan. Keuntungan adalah berdasarkan USAHA. Kami menjual minuman dan makanan seperti ice blended culture kalau di semenanjung Malaysia. Kalau di sabah lebih dikenali sebagai Milky Tea Pearl. Kami menjemput pihak yang berminat untuk sama sama berjaya dengan memajukan lagi JENAMA Bubble Penguinz. Maklumat lanjut di website kami www.bubblepenguinz.com email info@bubblepenguinz.com

  6. Farid 3 - 04 May 2009, 4:12pm
    Salam semua, bonus akan diberikan pada setiap 8hb setiap bulan. sesiapa yg nak rasa bonus cepat. masuk sebelum pada 7hb ni, esok nya dah merasa bonus pertama... cepat... call 012 3643643 ~ Farid

    Sertai Club IMUONE - Loyalty Program
    Simple dan terbukti menguntungkan. Sama seperti bonus link dan real reward concept. Cuma ahli dibenarkan menukarkan point ke RM. Mudah dan terbukti. Tiada penjualan dan tiada pembelian pangkat (MLM). Semua ahli enjoy sama rata.

  7. Norshila Elfira Bt Husin - 05 May 2009, 9:33am
    u tak der email ke farid?

  8. Anies - 05 May 2009, 3:09pm
    hai...dengan hanya bermodalkan rm75 shja anda dapat memulakan perniagaan anda...terdapat pelbagai produk antrnya kecntikan, kesihatan dan lain2..
    masa skrang nie pasaran melayu memang meletup-letup...
    contact saya untuk maklumat lanjut 017-7912993

  9. Farid 3 - 07 May 2009, 5:42pm
    email farid biz.franchise@yahoo.com
    nak sms pun boleh 012 3643643
    Kepada yang telah join... tahniah... bonus akan masuk esok 8hb
    Enjoy ya...

  10. Rinne - 13 May 2009, 10:18am
    hai..shahrin. peluang tetap ada untuk kita, peluang ada di mana-mana,cuma kita sahaja yang tidak mencari peluang..shahrin boleh hubungi saya di talian 019-3008776/019-6767533 atau kita bersua muka untuk untuk keterangan lebih lanjut. "Mencuba untuk mengetahui tidak rugi".ok.

  11. Siti Khairani - 13 May 2009, 4:20pm
    cik / En. Khim, bleh saya dptkan alamat email atau bleh email kepada saya di khairani_ninie@yahoo.com,saya berminat utk tupperware

  12. sShah - 13 May 2009, 6:18pm
    Hasrat untuk memulakan biz sendiri adalah satu langkah yang baik. Satu platform terbaik untuk memulakan biz adalah network marketing. Sebab utama mengapa network marketing adalah platform terbaik adalah kerana ia memerlukan modal yang sangat rendah untuk anda memerlukan biz anda dan dengan kebebasan untuk anda menjalankan pemasaran anda tanpa tekanan. Network marketing menjanjikan passive income atau residual income yang tidak terhad (pendapatan tanpa had). Melalui network marketing, break even atau lebih, keuntungan dapat dinikmati dalam masa yang singkat (dalam kes saya, breakeven dalam tempoh 4 bulan). Jika anda memilih syarikat yang stabil dengan track record yang baik, anda dapat menikmati pendapatan tanpa had dan berpanjangan, selain dapat mewariskan pendapatan anda kepada anak anda. Amatlah digalakkan bagi mereka yang ingin keluar dari rat race dan tidak lagi bekerja untuk duit. Hubungi saya jika anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut dengan peluang yang terbuka luas untuk mereka yang ingin memulakan perniagaan. hush.shah@gmail.com

  13. Wan 14 - 20 May 2009, 4:57pm
    niat untuk memulakan perniagaan adalah bagus.sata 609 kini sedang mencari pengedar atau yang berminat menjual sata yang berasal dari trengganu kini beroperasi di lembah klangjika berminat sila email ke sata_wan609@yahoo.com

  14. Zainal Abidin - 20 May 2009, 5:36pm
    ada...yang penting keinginan. Pada saya modal jatuh nombor 10. Saya juga bermula dengan tiada modal langsung. Kita serupa. call saya. 019-6506268 (Zainal)

  15. Aku - 23 May 2009, 11:50pm
    sila msg sy....sy ad beberapa idea yg tidak perlukan modal,..kite bole berbincang...sila msg sy di coolguyz_26@yahoo.com

  16. Sally 2 - 26 May 2009, 9:01am
    HI shahrin,

    Takde you punya email. Macam mana nak send price utk harga donut machine dan kiosk?

    Terima kasih

  17. Lin 3 - 18 Jun 2009, 4:10pm
    nak buat biz online...ni la biz yg di cari2..www.baniclub.com/fizleen Ada promosi utk pakej baru sehingg hujung bulan ni RM150..tamat promosi harga naik RM30, jadi RM180..boleh jana income lumayan...pakej lain Fastrack rm225, Vip rm699, Gold rm3300(wakil daerah), Platinum rm9900(wakil negeri)..
    hubungi lin : 0103064966

  18. Zakaria 3 - 19 Jul 2009, 8:55am
    boleh email saya alhilmi_01@hotmail.com utk bincang mulakan perniagaan

  19. Azri Zakwan Bin Aziz - 21 Nov 2009, 2:12pm
    saya seorang "fresh graduate" dan ingin memulakan perniagaan dobi di jb, tetapi tidak mempunyai pengalaman dalam bidang perniagaan ini. di mana boleh saya dapatkan maklumat dan boleh membantu saya?

  20. Nur 11 - 20 Jan 2010, 6:53pm
    Azri..
    pendapat sy, kalau nk mulakan pniagaan x kiralah niaga apa pun tp xde pngalaman, azri perlu timba ilmu dulu utk pelajari selok belok dlm dunia pniagaan. kbiasaannya, bg yg baru nk menapak perlu lakukan 1 pniagaan secara kecil-kecilan dulu.
    sy ada kenal 1 akademi yg blh bantu azri bg memulakan biz. kat situ, azri akan diajar step by step secara teori & praktikal dlm pengurusan pniagaan.
    jika azri nk tau psl akademi tu, sy boleh bantu.

  21. Tenno - 20 Apr 2010, 3:08am
    Saya akan tunjukkan jalan bagaimana untuk memulakan perniagaan tanpa modal (seriously) dan mendapat income sehingga RM3+++ untuk bulan pertama. Sila email saya di panthera_artakus112@yahoo.com untuk keterangan lanjut.

  22. Ieda 6 - 09 Jul 2010, 3:07pm
    saya berminat untuk berniaga tapi saya tiada modal untuk memulakan perniagaan..ade sesiapa yang sudi membantu blhla emai ke nurlieda@yahoo.com.

  23. Mohd Razir - 01 Nov 2011, 11:36am
    Salam sy berminat nak membuka perniagaan tpi xda modal...
    ada kah perniagaan yg tidak perlukan modal... sila email sy d jejakaaries81@yahoo.com
    0106180328

  24. Shek Ubaidah - 13 Nov 2011, 9:50pm
    salam..sy nk buka perniagaan berasaskn pertanian dan penternakkan masalahnye modal x der..kalau sesiapa dpt membantu email d kimme_shek@yahoo.com..

  25. Dewi s - 21 Sep 2012, 6:50pm
    Banyak org nak bg peluang meniaga tanpa modal...tp hujung2 kena masuk MLM /direct selling..bukan jual produk tapi sibuk cr org bwh...apalah...

  26. Jl 2 - 25 Jan 2014, 5:22am
    Ingin Berniaga Tapi Tiada Modal? Kami Bantu Anda!

    Modal Perniagaan RM50k Tanpa Bayar Balik & Insentif Bulanan RM2k

    Kami adalah sebuah badan NGO bersedia membantu kaum bumiputera yang ingin mengumpul modal untuk berniaga, sedia ada berserta kursus yang diberikan dalam memahami dunia perniagaan. Masa Kursus dalam 2 jam, sekali sebulan untuk selama 12 bulan, Sijil dan modul kursus dikeluarkan oleh sebuah institut latihan terkemuka di bawah Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI).

    Maka dengan itu, kami telah merangka satu program jaringan usahawan yang mana di samping mendapat ilmu dalam dunia perniagaan, modal perniagaan sehingga RM50,000 tanpa bayar balik, dan juga menawarkan insentif bulanan RM2,000 (selama 79 bulan) kepada anda, apabila anda berjaya memgumpul sekurang-kurang 7 orang menyertai program ini bersama anda. Jadi, sebarkan pada angkota keluarga and rakan-rakan yang berumur 18 tahun ke atas.

    Kami boleh merancangkan taklimat di tempat pilihan anda apabila kumpulan anda sampai 10 orang ke atas. Segala maklumat akan didedahkan semasa taklimat. Bagi sesiapa ingin memdaftar selepas taklimat, sila sediakan bayaran khusus sebanyak RM220.

    Untuk maklumat lanjut, sila talipon JL Tel: 03-42951477 / 016-3195098

    INI BUKAN PENIPUAN / SCAM !

Page 1                        (Total comments 26)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.