Register ¤ Login
Pelajar Universiti Ingin Membuka Perniagaan
Mohd Faiz - Tue 16/Feb/10, 10:23am [Last Comment]

Saya adalah seorang pelajar universiti ingin membuka perniagaan yang berasakan perkhimatan kenderaan termasuklah menyewa dan menjual kenderaan. sebagai seorang pelajar saya menghadapi kesukaran untuk mendapatkan pinjaman bagi memulakan perniagaan. Saya juga memerlukan tunjuk ajar daripada pihak yang berpengalaman untuk membuka perniagaan ini. saya yakin dan percaya bahawa langkah pertama dan awal saya ini untuk membuka perniagaan dapat mengembangkan perniagaan yang bakal saya mulakan ini kelak disamping menimba ilmu di universiti. harap ada pihak yang sudi membantu.

sekian,
terima kasih.

Niche: Ingin Berniaga
  1. Adly - 16 Feb 2010, 1:12pm
    Tuan Faiz di universiti mana? kalau ada peluang perniagaan, saya syorkan business IT saya Berjaya Telekomunikasi yang menjadi one-stop center bagi semua khidmat IT termasuk handphone, prepaid, top-up, registration, bill payment, plane ticketing, etc. amat mengalu-alukan business partner yang boleh membuka perniagaan di dalam universiti, sehingga kini, kami telah beroperasi di dalam 2 buat college. Adly 013-3947723

  2. Bakawali 2 - 16 Feb 2010, 2:45pm
    boleh buat bisnes secara sambillan menjual susu yang sangat tinggi colustrumnya bagus untuk student....alpha lipid lifeline...pendapatan sambilan yang sangat2 lumayan...dan yang penting secara sambilan...
    mushi3882@yahoo.com

  3. Mohd Faiz - 16 Feb 2010, 6:02pm
    saya uitm shah alam. Saya skrg ni pn sdg dalam pertimbangan tuk perniagaan sms gak...dia buat application sms...kalau saya berminat saya akan hubungi tuan adly...

  4. Hazly - 16 Feb 2010, 10:11pm
    Eksekutif Pemasaran
    Lebih 100 Eksekutif Pemasaran di perlukan di JOHOR, NEGERI SEMBILAN, MELAKA dan PAHANG….!!!!
    kelebihan
    - Part time /full time/student
    - Gaji yang lumayan
    - Terdapat pelbagai komisyen
    - Kurang tekanan
    - Tidak perlu ke pejabat
    - Tempoh percubaan yang singkat
    - Waktu kerja yang flexible
    - Ada peluang untuk tambah pendapatan
    - Terdapat pelbagai anugerah sepanjang bulan & tahun
    - Peluang kenaikan pangkat dan pengesahan jawatan bergantung kepada prestasi kerja
    Kelayakan:
    - SPM/STPM/
    - Boleh berkomunikasi dengan baik
    - Berperwatakan kemas dan kreatif serta berdisiplin
    - Boleh menggunakan komputer (Microsof office dan internet)
    - Boleh menulis dalam Bahasa melayu dan inggeris
    - Mempunyai pengalaman kerja dalam bidang pemasaran dan pengiklanan
    adalah kelebihan
    - Boleh bekerja dengan kumpulan ataupun individu
    Sila emailkan resume anda kepada :
    nur_196@yahoo.com.my

  5. Nizam 10 - 18 Feb 2010, 1:08am
    bisnes reload www.senangreload.com

  6. Shamsir Maarof - 18 Feb 2010, 1:16pm
    Klu nk buat business streamyx pon boleh je..hubungi saya..sham 017-2910197 atau email shamsir_maarof@yahoo.com

  7. Emizan - 19 Feb 2010, 12:21pm
    Klu nak jual aksesori kereta, sms saya 012-7211600 atau email fbrautovox@gmail.com. InsyaAllah, ada rezeki...

  8. Zaidi 8 - 20 Feb 2010, 3:33am
    Jika ada mdal rm1,110 sy cdangkn u daftar prog sumbangan taawon .Penuh 1 pusingan ( dlm 6-12 bln) u akn trima rm21,780 .Tanpa menaja.dok diam je!.
    Sila lihat web upline sya.
    www.wangsantai.ning.com
    untk pendaftaran sila tel/sms saya zaidie 0123244315

  9. Shamazana - 20 Feb 2010, 2:28pm
    a.kum. adik faiz abg amat memerlukan seorang pelajar universiti yang mempunyai semangat untuk membina empayer sendiri. terus terang abg cakap bukan senang kita nak cari duit tanpa tanggung risiko. semuanya berisiko sama juga denagn bisnes sewa kenderaan. sebab segala kerosakan / kemalangan adik yang terpaksa tanggung kerugian. abg dulu seorang kontraktor yang boleh dikategorikan jutawan, tetapi malang tak berbau empayer yang abg bina tak semudahnya untuk kekakalkan. Dah pelbagai bidang perniagaan yang abg ceburu, antaranya ialah pertanian, penternakan dan kedai makan, semuanya abg tak berjaya....alhamdulillah sekarang abg dah dapat balik semangat abg untuk teruskan perjuangan sementara meniti usia-usia tua...abg masuk mlm yang selama ini abg kutuk...tetapi sebenarnya banyak keistimewaan dan kebaikan, kerana disamping menjadi sumber pendapatan abg, abg juga boleh membantu org yang menderita sakit kronik. abg tau pasaran di universiti amat meluas sekiranya adik pandai ambil peluang. kalau adik berminat boleh hubungi abg di talian 019-3931779. (hj. shamsel)
    abg tinggal di meru klang. aper-aper pun abg doakan semoga adik berjaya dalam menempuhi kehidupan..jgn kecundang ditengah jalan.

  10. Sha 6591 - 03 Mar 2010, 2:50pm
    slmm kita kena tgk dulu biz pe...pendapat berjaya n majunye sesuatu biz tue kerana produknye...susah kalau pelajar nak buka biz yang memerlukan modal yang besar mulakan biz dengan modal yang kecik....sekiranya berminat email saya sha_6591@yahoo.com

  11. Muhamad Riduan - 08 Mar 2010, 11:45pm
    salam bro
    bro nak buat bisnes dobi layan diri tak? tak perlu tenaga kerja... seminggu sekali pergi kutip duit aje.. kalau berminat email pada saya atau tgk blog saya
    eumajuent@yahoo.com
    www.eumajuenterprise.blogspot.com

  12. Nurshamsili - 14 Mar 2010, 1:54am
    hi faiz..
    rasanya business ni sesuai utk faiz..
    boleh mencuba untuk menjadi dealer @ agen kepada streamyx dan celcom broadband..ramai student perlukannya..
    faiz hanya perlu registerkan customer punya detail.. mudah jer...
    klik link dibawah utk maklumat lanjut.
    ianya tanpa modal.
    sangat mudah...
    http://www.micropurple.com/online/business/join_us.asp?no=WMP14774

  13. Natasya - 15 Mar 2010, 12:31pm
    bisness perfume rumah..modal rm50 ja..
    x susah...
    http://www.esziq.blogspot.com

  14. Norazmin Mohd Supian - 17 Mar 2010, 4:56pm
    Salam dik,
    perniagaan yg adik nk ceburi ni memerlukan modal yg besar dn abg pasti adik mesti minat sgt gan kereta kan. Same lah kte.Ape kata adik, cuba mulakan perniagaan yg memerlukan modal yg kecil tp keuntunganya besar. Cari dn Simpan duit byk2 pstu bleh lah buka kedai kereta.
    Abg ada satu peluang hebat, bukan shj kte dpt duit, kte juga bleh bantu org ramai. Yg pasti peluang hebat ini sesuai utk semua peringkat usia student lagi bagus. klu berminat bleh call : 0122500789

  15. Nora 17 - 18 Mar 2010, 9:15am
    nk kongsi niaga di konvo utm skudai sms sy 0126573267

  16. Niniqbal - 01 Apr 2010, 5:28pm
    Digital photo frame keychain 1.5inch. boleh masuk 120 kpg gambar. Berminat, sila email untuk hrg borong & katalog.
    niniqbal@yahoo.com.my

  17. Shiqin - 02 Apr 2010, 10:56pm
    Salam Faiz, layari web saya www.myhomebiz-4u.com/shiqinform

    selamat maju jaya, saya pun mengajar di IPTA.

  18. Alex Tan 2 - 13 Apr 2010, 5:25pm
    Peluang perniagaan Kedai percuma dengan modal 10K sahaja. dari Berjaya group syarikat yang memiliki 7Eleven di seluruh dunia

    http://kedai-cosway.blogspot.com
    alextancr@yahoo.com
    0173030100 Alex Tan

  19. Rahsiastormreaders - 22 Apr 2010, 2:41pm
    Assalamualikum Faiz,
    Jadilah antara yang terawal menyertai StormReaders. Sebuah perniagaan yang 100% menurut syariat dengan produk utama, buku-buku ilmiah dan himpunan doa & zikir oleh ikon-ikon Telaga Biru Sdn Bhd. termasuk Dato Dr Fadzilah Kamsah, Dato Ustazah Nor Bahyah, Irfan Khairi, Ustaz Zahzan, Ustaz Zaharuddin, Dato Ismail Kamus dan ramai lagi.

    StormReaders baru sahaja dilancarkan pada minggu lepas, dan oleh kerana ini, ia memberi banyak peluang kepada mereka yang menyertai awal- dari segi persaingan yang rendah.

    Sekiranya anda mengambil keputusan untuk menyertai, anda akan diletakkan di bawah rangkaian Irfan Khairi dan kami akan berusaha membantu anda untuk memberi strategi dan teknik membuat jualan produk-produk ilmiah melalui e-store anda (E-Store diberi percuma) serta, bantu dalam mendapatkan jaringan untuk anda.

    Untuk maklumat lanjut sila layari lamn web www.rahsiastormreaders.com atau email ke rahsiastormreaders@gmail.com atau call saya di 018-2137558

  20. Ismail Mohd Salleh - 01 Jul 2010, 9:19pm
    Salam.Saya cadangkan berniaga top up melalui sistem ereload kerana tak simpan stok.Setakat ni saya berpuashati dengan servis fatrade dan yang pentinag ada disedikan pakej tertentu.hubungi 019-3560943

  21. Afilips - 17 Jul 2010, 9:08pm
    salam...
    dekat u la senang buat duit...
    nak info email aileron89@gmail.com
    saya student u juga...
    tp income alhamdulillah...

  22. Nash 9 - 12 Jun 2011, 5:06pm
    Pernahkah

    anda terfikir bahawa ada bisnes yang paling lumayan dan paling senang?

    Pernahkah anda terfikir berniaga tanpa menjaja? Pernahkah anda terfikir

    berniaga tanpa modal? Pernahkah anda terfikir promosi tersedia tanpa

    perlu dikarang sampai pening kepala. Pernahkah anda terfikir bisnes itu

    telah wujud? Tak pe lah, tak payah fikir lagi. Cuba klik link di bawah:

    http://Prepaid4U.Net/?id=alexaz

Page 1                        (Total comments 22)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.