Register ¤ Login
Nak Meniaga
Fuad - Mon 8/Mar/10, 12:15pm [Last Comment]

Assalamualaikum Sahabat Mfa saya nak tanya saya ni minat untuk meniaga tetapi ilmu kurang minta bantuan kalau ada sesiapa yang dpt membantu saya berumur 25 tahun bekerja swasta modal ada rasanya tiada masalah.

Tak kisa la perniagaan apa yng penting halal kalau ada sesiapa yang boleh membantu nak join ventures ker aper ker boleh email kat saya di macamanatah@hotmail.com

Terima kasih

Niche: Ingin Berniaga
  1. farah 6 - 08 Mar 2010, 2:45pm
    Kami dari sebuah Akademi yg bertempat di S'Alam menawarkan peluang bina kerjaya kpd sesiapa yg berminat dlm memulakan / mengembangkan perniagaan.

    Kami mengajar serta membimbing anda dlm memulakan perniagaan melalui kursus praktikal pengurusan perniagaan. Dgn berkonsepkan LEARN & EARN, anda mampu jana pendapatan serentak semasa belajar.

    Pengalaman tidak diperlukan. Modal yg rendah & mampu bayar. Terbuka kpd semua yg berumur 18thn ke atas diseluruh M'sia.

    Jika berminat, anda boleh sertai seminar anjuran kami yg akan diadakan pd bln Mac 2010 ini.

    Utk keterangan lanjut mengenai seminar ini,
    sila hubungi:
    017-2669126 (farah) atau
    email: farra_1909@yahoo.com

  2. Andak Kamarulzaman - 08 Mar 2010, 3:40pm
    Salam Fuad! Saya cadangkan Fuad cuba E-Cosway ... sila hubungi saya (Andak 019-388 2724) atau isteri saya (Noraini 012-3966 420)
    Kami boleh terangkan seberapa yang boleh ...

  3. Merc - 09 Mar 2010, 6:50pm
    ....di sini ada panduan tips2 contoh2 penerangan...anda boleh download..yes free..berbagai contoh2 perniagaan yg baru start or telah start or nak ingin start or nak tambah ilmu biz ideas...or nak share minat biz tapi x jadi buat or x tau apa biz x risiko or macam2 worry ni,,,...or kepala semak hampir nak berasap...terdesak nak biz...bacalah tambah ilham ...yes di sini diberi download percuma...yes macam2 ada ikut selera masing2 ye...membaca minda cergas...yes download n print...kemudian free time next boleh rujuk baca kemudian je x ape... no hal;...yes free...

    http://www.perniagaanmalaysia.com/index.php?ref=yes

    http://dot-my.com/index.php?ref=yes

  4. Puteera - 09 Mar 2010, 9:12pm
    salam..fuad saya bercadang nak buka kedai untuk stokis minyak wangi tanpa alkohol hot perfume ada macam macam produk yang di perbuat daripada pati minyak wangi contohnya pewangi kereta,pewangi pakaian,sejadah wangi,sabun mandian dan banyak lagi lah...belum pernah ada syarikat kat malaysia buat yang syarikat kita keluarkan.. saya adalah salah satu mini stokis negeri..
    fuad boleh bukak kedai dan saya bekalkan segala barangan..
    kalau nak berniaga..baik join saya..untungnya sangat lumayan..hubungi saya untuk maklumat lanjut..
    0149893969

  5. Anwar 2 - 09 Mar 2010, 10:30pm
    Salam Fuad,
    If you are interested of network marketing via internet with cost of Rm210, kindly let me know. Anwar 0195667547.

  6. Faizal 16 - 10 Mar 2010, 12:07am
    jika berminat berniaga batik boleh hubungi saya di talian 0197204556 atau layari www.batikjohor.blogsoit.com

  7. Arman 2 - 10 Mar 2010, 10:54am
    Salam,

    Perniagaan yang pasti menguntungkan iaitu penjualan tuala wanita berherba yang
    diperbuat daripada kapas iaitu FC Bio Sanitary Pad. Mungkin ramai di
    antara kita yang tidak
    menyedari bahawa terdapat ramai orang di sekeliling kita mungkin
    isteri kita, kakak/adik kita, awek kita, emak kita atau mungkin diri
    kita sendiri yang terdedah kepada dioksin iaitu sejenis bahan kimia
    yang boleh menyebabkan kanser, fibroid dan macam-macam lagi) Dioksin
    terhasil akibat dari proses pelunturan kertas buangan untuk dijadikan
    pad yang ada di pasaran sekarang.

    Perniagaan ini bukan hanya untuk wanita kerana ramai lelaki yang
    menceburi perniagaan ini telah berjaya.

    Terdapat 3 pelan yang pasti menjana keuntungan :-

    1. Pelan Agen (2+1) - purata keuntungan 60%
    Modal RM375, untung bersih RM237

    2. Pelan Pengedar VIP - purata keuntungan 70%
    Modal RM1875, untung bersih RM1510

    3. Pelan Pembekal (QM) - purata keuntungan 127%
    Modal RM6450, untung bersih RM7980

    Barang yang perlu dijual :-
    1. Pantiliner - RM10
    2. Day Use - RM11
    3. Night Use - RM12
    * Terdapat juga pelbagai barangan kesihatan lain di dalam perniagaan ini

    Murahkan barang yang hendak dijual dan ianya memang keperluan kaum
    hawa setiap bulan. Confirm!!! Malahan barang ini juga boleh digunakan
    untuk keperluan lain seperti :-
    1. Sakit tapak kaki akibat gout
    2. Sakit bahu, sendi, pinggang dan lain-lain
    3. Gatal-gatal dan melecur serta banyak lagi untuk diterangkan.

    Jadi, apa tunggu lagi. Rebutlah peluang yang sedia ada ini. Hubungi saya di marin3763@gmail

    Terima kasih & salam perkenalan

  8. Fakrul - 10 Mar 2010, 1:38pm
    Try buka KEDAI DOBI.
    http://ezsmartlaundry.blogspot.com

  9. Diyla - 10 Mar 2010, 3:37pm
    www.pekesim.org

    muslimin/muslimat di seluruh DUNIA

    *jom menunaikan UMRAH PERCUMA
    kalian hanya perlu mendaftar keahlian RM200 sekali sahaja
    *kalian dapat duit saku RM1k
    *kalian dapat pembiayaan sebanyak RM10k
    (bayaran balik pinjaman RM250x40bulan)
    *TIDAK perlu CARI ORANG, duduk diam2, tunggu giliran (AUTO REPLACEMENT)
    *JIKA suka hebah/bantu orang, kalian akan dapat hibah/komisen RM40 e-cash seorang.

    pendaftaran keahlian/no.pin
    sila taip Pekesim Daftar*nama*no.kp*alamat*0176531703
    hantar ke 39118

    *kalian yg berada di LUAR MALAYSIA, perlu mendaftar menggunakan talian TELCO MALAYSIA

    *info lanjot pada yang SERIUS sahaja..sila kol 0176531703

    *SMS TIDAK akan DILAYAN

    kalian berumur 18tahun dan keatas, LAYAK MEMOHON

    *KALIAN DIBANTU dan MEMBANTU*

    15/03/2010, akan dilancarkan d INDONESIA. segera rebot PELUANG AUTO REPLACEMENT..mereka sedang bersedia untuk mengaktifkan keahlian!

  10. Natasya - 15 Mar 2010, 12:05pm
    jom bisness perfume rumah..
    modal rm50 pon dah cukup untung pon dpt bnyak
    ediana_natasya@yahoo.com
    http://www.esziq.blogspot.com

  11. Shamsir Maarof - 15 Mar 2010, 3:11pm
    Jom join eazy2pay..terminal pembayaran bil dan pembelian yg pertama seumpamanya..bnyk posibilities yg boleh diexplore..hubungi sham 017-2910197 atau email shamsir_maarof@yahoo.com.

  12. Watie 3 - 18 Mar 2010, 3:10am
    join perniagaan yang menguntungkan. dengan pelaburan yang minima dan barangan yang senag dijual....

    layari wb saya : www.arlisyanggun.webs.com

  13. Nora 17 - 18 Mar 2010, 9:11am
    nk kongsi niaga di konvo utm skudai hubungi sy 012-6573267

  14. Nur 14 - 18 Mar 2010, 11:46am
    bisnes yang bagus ialah berniaga barang.xkisahla secara online atau retail di kedai. barang2 tu terpulangla.kdg2 kita xle jual barang yang kita minat je.kene tgk market jugak.research dulu. bila da kenalpasti, lepas tu cari barang tu dalam online.selalunya website dari US yang banyak menawarkan barang murah yang kita boleh jual semula disini. masa nak beli tu, guna Viaddress.sbb ada website yang xlakukan penghantaran international. so Viaddress bagi kita alamat virtual yang kita boleh guna untuk beli barang tu.then baru Viaddress hantar barang tu ke kita.kalau boleh nak berniaga ni, kenela pandai cut cost dimana yang patut.buat apa nk spend duit banyak2 untuk shipment mahal, sedangkan ada yang murah & selamat

    www.viaddress.com

  15. Beyorsh - 18 Mar 2010, 2:19pm
    kami pembekal pakaian branded
    beyorsh@yahoo.com.my

  16. Ahmad 11 - 19 Mar 2010, 12:55am
    Ada satu peluang perniagaan yang mempunyai Syariah Compliance yang di iktifar oleh Bank Muamalat serta 8 Menteri
    Berasaskan produk pendidikan dikenali sebagai Score A, 100% menggunakan kelebihan dan kemudahan IT. (Rujuk www.scoreA.com)
    produk ni akan mendapat sambutan tinggi bila Kerajaan mula Smart School tahun 2010. (Proram ini masih baru & telah menjadi produk Goreng Pisang Panas sebab pasaran nya yang meluas & kehebatan produknya yang telah TERBUKTI BERKESAN). Program ini dianjurkan oleh Syarikat Kenshido International (www.kenshido.com)

    Modal serendah RM60 sebulan
    maklumat lanjut e-mail saya
    east669@gmail.com

  17. Syeryl - 19 Mar 2010, 9:27am
    anda berminat dengan nak buka stokis cosway??? barang cosway sangat berkualiti dan harga berpatutan.. kos perbelanjaan nak buka stokis sangat rendah...berminat hubungi saya (sherry 019-8003638)

  18. Linda Power Impian - 19 Mar 2010, 10:32am
    salam...
    awak kata ..awak ade modal tapi tak de pengetahuan n tak tau biz apa yg anda nak buat..anda belum tentukan...anda bekerja bukan??anda tanya diri..adakah anda sanggup bekeje lebih masa??contoh wat keje sambilan...sejauh mana kekuatan diri anda..

    kalo benar anda sanggup korban kan masa n apa sahaj...saya cadangkan anda join biz bersama power impian..yg merupakan anak syarikat kepada power root..power root kuarkan rm100juta untuk promosikan power impian...

    Power Impian ni akan jadi satu FENOMENA...
    Sape tak kenal power root??adakah anda tahu..power root salah satu senarai publisted ...nama nye NATBIO..Gabungan Tabung haji,cimb,public bank dan Felda..

    Dan cara kami akan launching melalui tv dan astro pada minggu ke-2 bulan 4(april)
    .Pada 26 dan 27 kat kelantan kami akan join Jom Heboh..yang mana kami ade booth power impian dan power root...

    Pastikan anda semua join sebelum launching....baru perniagaan anda masyuk!!!!
    Jika berminat,hubungi saya...linda: 017-39077175

    Saya perlukan yg benar serious berbiz..sbb anda akan masuk dalam group Rosyam Noor...atau anda boleh email kat saya..Diklin_Dot@yahoo.com

  19. Ikmal - 20 Mar 2010, 7:25pm
    ceburilah perniagaan yg mudah,modal yg rendah,tidak perlu menyimpan stock.syarikat kami ada menjual berbagai bagia barangan seperti roundnect tshirt,collar tshirt,cap,corporate jacket,windbreaker,cap,personalize t shirt,photo mug,lanyard,button bagde,velvet box,pen,bag dan berbagai bagai lagi.ingin keterangan lanjut call 0126346378.ikmal

  20. Mejsaiful - 26 Mar 2010, 12:35am
    en fuad...saya berpendapat en fuad tidak perlu merisikokan wang simpanan en fuad untuk memulakan sebarang bentuk perniagaan, kalau en fuad betu2l berminat dalam perniagaan dengan modal yang minima dan pendapatan yang tinggi boleh call atau email saya 0139344486 wish6568@yahoo.com

  21. Zul 8 - 29 Mar 2010, 2:45am
    Berminat Peluang Perniagaan Runcit.......
    http://unclezicky.blog.com/

  22. Shiqin - 02 Apr 2010, 10:59pm
    Salam Fuad, sila layari website saya www.myhomebiz-4u.com/shiqinform

    selamat mahu jaya

  23. Nad - 04 Apr 2010, 7:30pm
    menjual krim jeragat n jerawat.sesape yg berminat shj email me:nadzarinadia@yahoo.com.sesiapa yg berminat untuk menjadi pengedar juga dialu2kn....

  24. Alex Tan 2 - 13 Apr 2010, 5:21pm
    Peluang perniagaan Kedai percuma dengan modal 10K sahaja.

    http://kedai-cosway.blogspot.com

  25. Azwan 4 - 15 Apr 2010, 5:02pm
    boleh join company saya jadi rakan niaga hartanah 300% keuntungan, tapi kena modal besar, nak ke saya boleh beritahu bos saya

  26. Hakim 8 - 16 Apr 2010, 11:10pm
    siapa xknal POWER ROOT??? kini power root memperknalkan program terbaru POWER IMPIAN!! lihat surat akhbar berita harian hari ini (16 april 2010) m/s28, layari blog link ini>> powerimpianlink.blogspot.com atau tel/sms di no ini untuk penerangan lanjut: 012-7711305 (En.Hakim)

  27. Faisol - 26 Apr 2010, 12:48pm
    asalamualaikum fuad,saya ada satu bisnes utk awak tak payah modal besar hanya rm2500 sahaja awak dah blh beniaga..untung berpuluh ribu sebulan.tanpa risiko.halal lagi.hubungi saya utk maklumat selanjutnya fdarus82@gmail.com /0142329663

  28. Nawalfisya - 28 Apr 2010, 1:22am
    salam

    bagus, semangat mcm inilah yg kita perlukan

    taknak cuba bisnes sauna di rumah? blh jual secara online sj. skrg, sauna tgh laku, very marketable. sauna saya ada warranty 1 tahun, sykt afka enterprise. stokis saya di putrajaya..

    saya tgh cari ahli/ agen skrg. komisen lumyan. modal pun kecil saja. blh biz secara online part time/ full time.

    blog biz saya http://q-wish.blogspot.com

    call/ sms 016-9567909/ 017-6944804

  29. Mimi 3 - 29 Apr 2010, 12:08pm
    mari sertai Hi-goat HR produk kesihatan berasaskan susu kambing tulen. emel:lee_lithium@yahoo.com

  30. Ikmal - 28 May 2010, 12:49pm
    kepada syarikat agenda enterprise jika terbaca halaman ini tolong sms no ini lagi sekali.sebab hp problem.ikmal 0126346378

  31. Suhailah - 25 Jun 2010, 1:03pm
    Kami Menyediakan Satu Program Pendidikan yang…Lebih MURAH, JIMAT,INTERAKTIF & BERKESAN…!PORTAL E-PENDIDIKAN http://www.scorea.com DEMO ID : Masukkan demo Id : 82828 Bagaimana KITA SCORE RM???Dengan menjadi USAHAWAN SCORE A..
    keterangan lanjut: ila (012-3946260)

  32. Roslina 3 - 12 Sep 2010, 5:20pm
    nak jd pengedar set cadar classic home decor (100% cotton)? design n kualiti yg menarik. contact sy ok.. 012-4850538

  33. Irfan Ahmad - 22 Sep 2010, 2:41am
    nak jadi dealer pure/pati perfumes? kualiti terbaik (inported and inspired by) dan pendapatan lumayan....hubungi Irfan 019 2985153 atau identity4380@yahoo.com

  34. Aeda18 - 03 Nov 2010, 12:28pm
    saya ada pelbagai kristal untuk dijual secara borong
    jika anda mahu boleh email pada saya
    saya boleh bagi anda harga istimewa ;p

  35. Azamfeez - 24 Nov 2010, 11:56am
    faisol..bisnes pe tu?

  36. Kieran Leong - 05 Dec 2011, 10:34am
    Cadangan sy buat research berkenaan brg2 terbaru terutamanya gadjet yg belum ada di Malaysia dan permintaan dia tinggi.Lepas tu cari brg tu di website antarangsa.compare harga brg dan hrga shipping utk dptkan yg termurah dan ship brg tu ke Malaysia.Lepas tu pasarkan brg2 tu secara online di mana2 malaysia based punya ecommerce atau auction site mcm lelong atau mudah.lebih baik kalau boleh buat laman sendiri utk promote produk.modal kos brg n kos shipping je.

    Utk shipping sy suggest guna viaddress.sy biasa guna utk ship gadjet dari US.trick nk kasi jimat kumpul dulu brg tu kat store dorg lepastu hantar sekaligus.dorg boleh tlg repackaging secara percuma utk kurgkan berat..sbb charge shipping ikut berat.lepas tu mintak dorg lowerkan declaration value utk kurgkan duty import.dorg akan hntar brg melalui Fedex,UPS atau DHL so xperlu risau sbb dah terkenal dgn servis terbaik.sy syorkan viaddress sbb servis dorg antara terbaik.boleh tgk comparison dekat website dorg www.viaddress.com.

Page 1                        (Total comments 36)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.