Register ¤ Login
Bagaimana Nak Mulakan Perniagaan Barangan Sukan
Sani 2 - Wed 15/Apr/09, 12:17pm [Last Comment]

Asalamualaikum & Salam Sejahtera, sesiapa yang tahu bagaimana ingin memulakan perniagaan barangan sukan & juga mendapatkan supplier, plz inform saya. Terima Kasih

Niche: Peralatan Sukan
  1. MFA Admin - 16 Apr 2009, 9:57am
    Salam buat Saudara Sani, buat masa ini belum terdapat syarikat pakaian dan peralatan sukan yang menawarkan konsep perniagaan francais. Terima kasih.

  2. Leefa - 21 Apr 2009, 2:23pm
    Saudara Sani. Saya merupakan pembekal baju sukan dan lain-lain peralatan sukan di Shah Alam. Sekiranya saudara berminat, boleh hubungi saya di leefasport@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

  3. Rushdan - 23 Apr 2009, 9:01pm
    en.sani, boleh hubungi saya untuk supplier barangan sukan. emel: mmdhanz@gmail.com 0148390399 en.man

  4. Matahari Muhamad - 17 May 2009, 8:42am
    Salam Saudara Sani
    Saya adalah pembekal kasut sukan direct dari kilang. Harga amat murah. Pelbagai jenama seperti Nike, Adidas, Puma, Converse dan banyak lagi termasuk kasut berjenama seperti DKNY, Lacoste, Prada, LV. Sila email saya untuk maklumat selanjutnya (katalog & price list). mataharimuhamad@gmail.com

  5. Zuliadi - 02 Dec 2009, 3:52pm
    saya berminat untuk memulakan perniagaan menjual peralatan sukan seperti medal, piala, trofi dan lain-lain. dimanakah untuk saya dapatkan barang2 tersebut dan siapakah boleh saya hubungi di negeri kelantan

  6. Amir 7 - 11 Jan 2010, 9:50pm
    saya berminat dengan perniagaan barangan sukan seperti,raket,kasut,bola dan lain2....bagaimana saya boleh hubungi?

  7. Rahman - 15 Jan 2010, 6:29am
    Saya teringat kpd rangkaian kedai sukan Al-Ikhsan

    http://www.al-ikhsan.com/

    Oleh kerana mereka ada banyak (berpuluh-puluh) rangkaian kedai di seluruh malaysia, saya sangkakan ianya satu francais. tetapi dari penjelasan yg MFA Admin berikan, maka sahlah mereka adalah perniagaan bhd/sdn bhd biasa, bukan perniagaan francais.

  8. Razif 5 - 29 Jan 2010, 12:40am
    Salam saudara Matahari Muhammad..
    Masih suply kasut2 dari kilang lg x.. klu bley nk tgk latest katalog n price..

  9. Rokiah Mohd Yusoff - 10 Aug 2010, 8:47am
    Saya juga berminat untuk menjalankan perniagaan peralatan sukan tetapi saya tak tahu bagaimana nak mulakan. Boleh sesiapa e-mail saya tentang perniagaan ini.....

  10. F N Fikir Sdn Bhd - 03 Oct 2010, 5:05am
    Kami bukan pembekal tetapi kami pengeluar semua jenis barangan sukan, boleh periksa nama syarikat di ssm
    (various-G resources) - U , kami tidak import atau membeli dari mana-mana syarikat kerana kami membuat sendiri dan hanya dijual secara pukal kepada pembekal atau untuk sesiapa yang ingin memulakan perniagaan. Loc Klang(HQ), Cheras , Ipoh , Alor setar, Marang terengganu ,Nilai N9 , Kangar perlis, JB dan keningau sabah. ) 012-2754765 (En Najib) 017-3958077 (En Firdaus).

  11. Din Melaka - 04 Mar 2011, 11:52pm
    fn fikir sb
    ade katalog x
    kalu ade tlg email @ beritahu sy...
    bansen_909@yahoo.com

  12. Bigapple - 23 Mar 2011, 9:25pm
    fn fikir sdn bhd
    tolong hantar katalog dan senarai harga barangan kat email saya...
    kaka_iterniaga@yahoo.com...
    dimana alamat syarikat fn fikir sdn bhd..

  13. Zulhilmi Daud - 14 Apr 2011, 3:40pm
    fn fikir sdn bhd
    boleh emailkan katalog?
    zulhilmidaud1904@yahoo.com

  14. Mohd Irwadi - 22 Jun 2011, 1:56pm
    Saya berminat untuk memulakan perniagaan peralatan sukan .
    Boleh Fn fikir sdn bhd emailkan katalog?
    irwadi80@yahoo.com

  15. M Shahrizan Musa - 01 Jul 2011, 12:40am
    Saya mencari pemborong kasut sukan. Saya perlukan sebanyak 150 pasang kasut pelbagai size warna putih/merah mesti sama design, kalau ada sila hubungi saya dan antarkan picture untuk dinilai. H/P 012 345 3106

  16. Ay0i - 07 Jul 2011, 12:29pm
    Fn Fikir sdn bhd
    boleh emailkan catalog?
    Ay0i_7crew@yahoo.com

  17. Noa 2 - 07 Aug 2011, 11:16pm
    Fn Fikir sdn bhd
    boleh emailkan catalog pada saya, berminat
    noadin_87@yahoo.com

  18. Jepun - 12 Aug 2011, 1:46am
    Fn Fikir sdn bhd
    boleh emailkan catalog. .
    knight_jepun@yahoo.com

  19. Dae - 13 Aug 2011, 8:16pm
    fn fikir sdn bhd
    email kan saya catalog.. saya berminat untuk berurusan dengan syarikat anda..
    dae15557@yaoo.com

  20. Cd 3 - 17 Aug 2011, 10:01pm
    fn fikir sdn bhd
    tlg email catalog n price list
    (rasnadent@yahoo.com)

  21. Izham 9 - 28 Aug 2011, 10:51am
    fn fikir sdn bhd
    salam...boleh tolong email kan katalog yg letest n price....tima kasih
    (izhamlagenda@yahoo.com)

  22. Joni8600 - 02 Sep 2011, 2:29pm
    fn fikir sdn bhd
    salam 1Msia,..boleh tolong email kan katalog yg letest n price....tq
    (joni8600@gmail.com

  23. Alang 8 - 08 Oct 2011, 3:08am
    fn fikir sdn bhd
    salam...boleh tolong email kan katalog yg letest n price....tima kasih
    (no_regret90@yahoo.com)

  24. Rozie 15 - 15 Oct 2011, 11:58pm
    fn fikir sdn bhd
    tlg send katalog baru ke emil saya gieavianna@gmail.com

  25. Arif 29 - 26 Oct 2011, 7:23pm
    fn fikir sdn bhd

    pliz send your catalog into my email
    arifsm01@gmail.com tq

  26. En Deen - 26 Nov 2011, 1:18am
    Fn Fikir sdn bhd
    boleh emailkan catalog pada saya, berminat
    azrroy@gmail.com

  27. Iqbal 10 - 30 Nov 2011, 3:13pm
    fn fikir sdn bhd
    email kan saya catalog.. saya berminat untuk berurusan dengan syarikat anda..
    mohdiqbalhamidee@yahoo.com

  28. Amlalale - 18 Dec 2011, 11:16am
    saya berminat nak menjalankan perniagaan kasut sukan~tapi saya tak tahu macam mana nak mulakan..ada sapa2 boleh tolong saya~kalaw boleh tolong email sya!!!!!!!!!!!!!!

    paan4402@yahoo.com

  29. Ariel 7 - 09 Jan 2012, 9:00pm
    saya pembekal kasut sukan (bola sepak,futsal,badminton dan running) jenama terkenal dari thai PAN.
    jika berminat sila email saya e_jam1706@yahoo.com

  30. Botak kedah - 23 Jan 2012, 5:56am
    berminat dengan pakaian sukan original...boleh lawati FB saya New Era Butik....pemborong dialu-alukan...

  31. Imegasport - 01 Feb 2012, 5:20pm
    berminat mengetahui lebih lanjut mengenai product encik..sila email kan katalog kpd kami..
    imegasport@gmail.com

  32. Lee 24 - 12 Mar 2012, 1:20am
    hantarkan katalog di email sy
    supodemo@gmail.com
    thanks

  33. Hanif 11 - 18 Mar 2012, 11:42pm
    saya berminat utk menjalankan perniagaan peralatan sukan spt raket,ksut,baju dll.sya mencari pembekal yg berdekatan dgn sg. buloh.sila email kan katalog kpd sya (deraakula2@yahoo.com)

  34. Wan Azaha - 20 Mar 2012, 5:09am
    F N Fikir Sdn Bhd
    Saya mahu katalog
    wevazaha@hotmail.com...

  35. Sidik Samad - 30 Mar 2012, 8:54am
    F N Fikir Sdn Bhd
    Saya mahu katalog
    cdik3016@gmail.com

  36. Megat 12 - 19 Apr 2012, 12:46pm
    fn fikir sdn bhd
    saya nak buka kedai sukan di srwk..sila email katalog dan quotation asap...tagem82@gmail.com

  37. Yus Sr - 23 Apr 2012, 9:18pm
    saya berminat untuk menjual brg2 utk sukan badminton iaitu shuttlecock pelbagai jenis dan grips. boleh emailkn quotation untuk dua brg ini kpd sy..
    yus_xo@yahoo.com

  38. Rizal 90 - 07 May 2012, 12:58pm
    sapa ada katalog barangan sukan..emelkan ke email saya
    mohdrizalasri@rocketmail.com

  39. Sun - 19 May 2012, 7:45pm
    assalamualaikum dam salam sejahtera, saya berminat untuk menjual barangan sukan spt jersey bola, kasut bola, futsal dll dan sedang mencari pembekal..sila emailkan katalog dan quatation kpada saya (zentrix_ria89@yahoo.com)

  40. Muhammad Adha - 31 May 2012, 4:20am
    salam..
    sy mencari pembekal kasut sukan terutama berjenama asics dan mizuno..
    tolong email kpd sy katalog dan quatation..
    harap dapat membantu sesama insan :)

    (uders90_lc135@yahoo.com)

  41. Shahril 29 - 17 Jun 2012, 12:23am
    Sedang mencari pembekal barangan sukan. Berminat Sila Emailkan katalog quatition terkini.

    rilshah95@yahoo.com

  42. Sappoo - 11 Aug 2012, 2:46pm
    assalamualaikum dam salam sejahtera, saya berminat untuk menjual barangan sukan spt jersey bola, kasut bola, futsal dll dan sedang mencari pembekal..sila emailkan katalog dan quatation kpada saya

  43. Along Kool - 04 Sep 2012, 3:55pm
    Along Kool
    F N Fikir Sdn Bhd
    Sy nk katalog juga
    tlg email
    (zuar7974@yahoo.com)

  44. Dismond - 21 Oct 2012, 10:21pm
    saya rasa berminat untuk berniaga barangan sukan online secara part time tapi tak tahu macam mana dan dari mana nak dapat pembekal..hope sudi beri tunjuk ajar. Tolong email : mum_orangez@hotmail.com

  45. Sidiq - 09 Nov 2012, 2:03am
    slm... sy bru nk ceburkan diri dlm bisnes barangan sukan... bleh sesiapa kongsi x mcm mna nk mulakan bisnes ni?? kpd pemborong barangan sukan bleh e-mel kn katalog barangan tersebut pd sy.. sidiq_tempur@yahoo.com. tq

  46. Hafiz 115 - 10 Nov 2012, 11:29am
    F N FIKIR SDN BHD
    boleh tolong email kan senarai barang dan senarai harga
    mhz1981@gmail.com

  47. Ajmal Zainin - 13 Nov 2012, 11:49am
    saya perlukan pemborong jersey dan aksesori sukan (replika) seperti bola keranjang dan bola sepak. apa2 info sila e-mail kan ke ajmal119@yahoo.com.Terima kasih.

  48. Rauf 2 - 05 Dec 2012, 3:12am
    Slm. Sy baru cemburi bisnes nie. Bole mintak tolong ajar. Cmner nk cari supplier. Email saya. Raufmob@yahoo.com

  49. Asshiriazim - 05 Jan 2013, 12:31am
    Berminat sgt2.. email me asshiriazim@gmail.com

  50. Polina - 09 Jan 2013, 1:26pm
    Berminat , boleh tlg email info ke .. paa.enterprise@yahoo.com

Page 1 | Page 2 >>                        (Total comments 63)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.