If you lose all over again you double your bet again and keep repeating the doubling process and soon you hit a win and then resume your original bet Slots Master
Franchise Highlight

Tealive penuhi permintaan pengguna Muslim, halal

KUALA LUMPUR,

Faktor halal menjadi elemen paling utama dititikberatkan masyarakat di negara ini terutama dalam pemilihan produk makanan dan minuman.

Aspek itu sering menjadi perbahasan dalam kalangan pengguna Islam di negara ini yang tidak akan berkompromi jika mendapati bahan digunakan dalam sesuatu produk tidak halal dan mencurigakan.

Menyedari kepentingan aspek halal dan prihatin dengan keperluan masyarakat Islam berhubung isu ini, Loob Holding Sdn Bhd (Loob Holding), pengeluar jenama minuman teh gaya hidup, Tealive mengambil pendekatan menubuhkan jawatankuasa halalnya sendiri.

Ketua Pegawai Eksekutif Loob Holding, Bryan Loo, berkata penubuhan jawatankuasa itu bagi menguruskan sebarang permasalahan berkaitan isu halal.

Katanya, jawatankuasa itu berperanan mengendalikan perkara berkaitan bahan mentah, pemasaran dan operasi bagi mematuhi standard halal ditetapkan pihak berkuasa di negara ini.

Pengendalian lain yang dijalankan di bawah jawatankuasa itu adalah pembangunan dan penyelidikan (R&D) serta latihan dan audit.

“Atas nasihat pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), pensijilan halal bagi cawangan Tealive yang kini mempunyai 400 cawangan di seluruh negara, dibuat secara berperingkat bagi memudahkan urusan proses pemantauan dan pensijilan bagi semua cawangannya.

“Bermula tahun lalu, Tealive mendaftar bagi mendapatkan Pensijilan Halal Malaysia secara sukarela dan sehingga kini, lebih 100 cawangan Tealive sudah memiliki sijil halal, manakala bakinya sedang dalam proses memperoleh sijil berkenaan,” katanya.

27.12 1

Sumber: Berita Harian

Artikel Penuh: https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2019/12/638152/tealive-penuhi-permintaan-pengguna-muslim-halal

  • 27.12 1