Register ¤ Login
Saya Nak Memulakan Perniagaan Baju Secara Online. Memerlukan Bantuan.
Azanain - Sat 7/Apr/12, 4:41pm

Ada sesiapa yang boleh bantu saya memulakan perniagaan secara online? tapi tak nak mlm. nk jual baju jerk. saya nak tahu cara & perlu tak mendaftar dengan SSM??
Modal brape? & macam mana nak start?
  1. Sharinah Sirad - 11 Apr 2012, 10:29pm
    hi azanain..seandainya azanain berminat untuk mencari peluang perniagaan,rin sarankan datang ke seminar usahawan yg syarikat rin sediakn ahad di putrajaya.di seminar ini azanain akan di dedahkan biznes yang sesuai untuk mnghadapi KEGAWATAN EKONOMI NEGARA YG DI JANGKAKAN AKAN BERLAKU PADA 2013.untuk booking seat,sila ctc hf rin;019-2388396.tq

  2. Mohd Faizal Zainudin - 14 May 2012, 12:58pm
    hai azanain..ini pendapat saya yang tak seberapa.. :)
    1. daftar SSM (lebih baik awak daftar SSM dulu coz walaupun biz online customer akan lebih percaya pada biz yg berdaftar)
    2. set up blog (recommend blogspot coz mudah, ringkas & free, lgpun br mula biz byk modal nk guna utk stok. Masa akan datang upgrade/convert blog sedia ada ke website yang berbayar. buat juga facebook page sebagai sokongan)
    3. dapatkan kamera digital (kamera DSLR lagi cun coz biz online banyak bergantung pada gambar & customer lebih tertarik dengan gambar yang menarik)
    4. promosi (janga mudah mengalah bab ni ye)
    5. failkan rekod (wpun biz online jgn ambil mudah bab filing klau nk biz betul2)
    6. kewangan (better asingkan duit biz & personal)

    tqvm :)

  3. Mohd Faizal Zainudin - 14 May 2012, 1:02pm
    Oh modal ye..modal tak banyak lah..modal daftar SSM, modal stok2 baju awak, blog dah free, kamera mungkin dah ada kan, fail murah je..(lebih modal "ngadap" laptop je la)..

Page 1                        (Total comments 3)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.