Register ¤ Login
Saya Mempunyai Modal 60k. Apakah Perniagaan yang Boleh Saya Mulakan Dengan Modal Tersebut?
Kazmanzal - Thu 18/Feb/10, 11:51am [Last Comment]

saya mempunyai modal 60k..apakah perniagaan yang boleh saya mulakan dengan modal tersebut?perniagaan yang senang nak buat & mendapat pulangan modal yang cepat..

Niche: Ingin Berniaga
  1. Shamsir Maarof - 18 Feb 2010, 1:10pm
    Mungkin kami di Eazy2pay dapat membantu tuan utk mencadangkan peluang baru di dlm perniagaan. Boleh hubungi saya di 017-2910197 atau email shamsir_maarof@yahoo.com

  2. Fakrul - 18 Feb 2010, 2:26pm
    Jika nak bisnes dobi, sila lawat http://ezsmartlaundry.blogspot.com

  3. Farid 3 - 18 Feb 2010, 9:43pm
    Program Kesetiaan. Sure Untung.

    MODAL RM2000 ATAU RM5000 atau RM10,000++

    Dapat balik RM4000, RM7000 atau 15,000

    tak perlu cari org atau menaja

    http://ezyloyalty.blogspot.com

  4. Nizam 13 - 19 Feb 2010, 12:23am
    Salam Kasmanzal,

    Berminat nak berniaga burger kukus, boleh berniaga sendiri atau sewa semula. hubungi saya melalui email iftitahfood@gmail.com atau hp 019-3202106

  5. Shifoo 2 - 19 Feb 2010, 12:38am
    Salam en Kazmanzal,
    Telekomunikasi adalah industri yg sgt pesat berkembang di negara kita dan menjanjikan kekayaan pd yg berusaha bersungguh2.
    Saya ingin menawarkan satu perniagaan trading; sebuah pusat perkhidmatan telekomunikasi bersepadu, yg mana telah menjadikan ramai kaum Cina kaya-raya.
    Saya akan berkongsi rahsia, teknik dan strategi bagaimana kaum Cina memguasai dan mengaut kekayaan dlm bisnes telekomunikasi di negara kita.
    Tetapi, persoalannya adakah saudara berani bersaing dan sama2 meraih kekayaan dlm bisnes telekomunikasi ini?
    Jika ya, hubungi saya di 017-693 8075. TQ

  6. Rushdan - 19 Feb 2010, 8:33am
    bisnes t-shirt dengan saya:

    redzoom9@gmail.com

  7. Zack 12 - 19 Feb 2010, 9:31am
    Kami menawarkan peluang pelaburan perniagaan di Indonesia dlm bidang perniagaan aiskrim goyang. Modal yg rendah ttp bakal menikmati pulangan yg memberangsangkan. Tak perlu anda gunakan semua wang simpanan anda.Sebahgiannya simpan dlm ASB. Sekadar yang minima mungkin ttp anda akan teruja dgn faedah yg bakal anda nikmati nanti.
    Beberapa faktor kenapa menjalankan perniagaan disana ialah

    1- Kos buruh yg murah dan ramai
    2- Pasaran yg amat luas, mempunyai hampir 245 juta penduduk
    3- Pekerja disana amat kemandiri (survival), berdisiplin dan amat rajin walaupun upah yg diterima sedikit
    4- Sikap utk merubah kehidupan mereka memungkinkan sebarang aktiviti perniagaan akan berjalan dgn lancar

    Anda boleh lihat penerangannya di http://go2-url.com/aexadi atau boleh sms saya di 019-3826577

  8. Emizan - 19 Feb 2010, 11:25am
    Salam bro.. mane ada bisnes yang mudah dibuat dan dapat pulangan yang cepat..saya sendiri ada bisnes car wash dan aksesori kereta tapi turun naik memang ada.. jom join saya kalau berani.. nak buat bisnes, pilih yang NYATA dan barang yang NAMPAK depan mata..barula tahu, 60k tu besar mane.. Yang pasti, barang aksesori kereta ni tak busuk dan expired..

  9. Zaidi 8 - 19 Feb 2010, 9:19pm
    Kalu u nk invest dlm forex,i bleh bntu..profit hny 10% sebulan. Cntoh u invest usd5k (rm18,500),stiap bln u akn dpt profit 10% iaitu usd500 ( rm1,750) .dlm masa 10bln lebih u sdh blik mdal,slpas itu untung smuanya.Trader akak angkat sya,jika mahu invest kena guna akaun forex sayalah..sbb akak sy memg tk amek pelabur..so guna akaun sya..kalu x ,u x bleh nk invest.Skrg akak angkt sy sdang trade akaun 400k vip punya!.jika mahu mula next week,pastikan sblm hri ahad u bnk in mdal.apa2 hal bleh sms/call sya
    zaidi 0123244315

  10. Zaidi 8 - 20 Feb 2010, 3:38am
    Atau jika tuan brminat,bleh daftar program sumbangan TAAWON.
    rm1,110 .tanpa buat apa2,tuan akn terima wang pos trkumpul brjumlah rm21,780 dlm 1pusingan (6-12bln)
    Sila ĺhat web upline saya,en rahizam,bliau sekeluarga dh kumpul lebih rm100k.
    www.wangsantai.ning.com
    Untk pendaftaran,sila sms/call sya zaidi
    0123244315

  11. Zul 8 - 21 Feb 2010, 7:46pm
    Terbaru !!! Perniagaan Burger Steak Panggang & Satay Steak Panggang.
    Memerlukan stokis di daerah masing2.Modal hanya RM25k.Potensi pengembangan perniagaan yang amat luas.
    Perniagaan baru dengan Kiosk mudah alih, menu dan alatan kelengkapan berniaga.
    Berminat boleh lawati booth pameran kami di Uptown Danau Kota, Setapak @ hub. saya 0173371958

  12. Annie 3 - 23 Feb 2010, 12:23am
    HI ! berminatkah menjadi usahawan berjaya group iaitu ecosway francais di mana bisnes ini modalnya cuma rm2500-rm4400 dan semua tanggunggan seperti sewa bulanan,renovasi,stok bernilai rm300k,elektrik..ditanggung oleh syarikat.
    Selain dari sendiri buka stokist awak juga boleh perkenalkan rakan-rakan buka stokis di dalam @ di luar negara dan mendapat keuntungan dari cawangan-cawangan tersebut.
    sila call annie 016-2635670@013-7383827 or email to lifun1013.life@yahoo.com

  13. Tony 9 - 24 Feb 2010, 2:38pm
    hi saudara kazmanzal. anda mempuyai modal yg agak besar n ingin memperolehi untung dgn cepat.kami ada jlan pyelesaian.kami menjalankan perniagaan trading n sekiranya saudara kazmanzal m'punyai kemahiran t'tentu, lg mudah utk saudara sertai sykt kami. jika b'minat sila hubungi Tony di talian 012-3104092 @ email:hotspot_red@hotmail.com utk mklumat lanjut.

  14. Dobi Qaseh 2 - 25 Feb 2010, 10:55pm
    jom mulakan perniagaan dobi..modal minium 40K untuk memulakan aqua wash dry clean center anda sendiri....boleh tgk keterangan lanjut di

    http://www.majalah.com/?classified:rahsia-perniagaan-dobi-terbongkar:5WKBLTTCHL

  15. Fired - 26 Feb 2010, 8:35am
    http://www.micropurple.com/online/business/join_us.asp?no=WMP13500 .........bisnes yg kt leh create sndiri yg hasil nye kita yg tntu kan.....

  16. akupunjoinNT - 26 Feb 2010, 9:41am
    Join biz ni sure untung...
    Pakej A: Modal RM236. Untung bulanan RM34
    Pakej B: Modal RM1546. Untung Bulanan RM236
    Pakej C: Modal RM4386, Untung Bulanan RM672..
    Selain tu dpt baucer..komisen..
    mz.hashim@yahoo.com.my

  17. Udin 2 - 27 Feb 2010, 10:37pm
    sape da pendapat aku da modal 25k tapi x pasti biz pew yang ok pleees emel me
    skuad163@yahoo.com

  18. Hakimann - 03 Mar 2010, 4:19pm
    Untuk buat rancangan perniagaan unutuk bisnes anda email saya softwareperniagaan@gmail.com
    layari

    >>>> http://mybizplan.50webs.com

  19. Kj 4 - 03 Mar 2010, 5:46pm
    JAdi Boss Spa

    Berkenaan dgn Spa, Kami sediakan 3 rawatan iaitu :
    1. Ion-Spa (mandi wap berempah)
    2. Facial (dgn mask)
    3. Urutan Krim (utk kesihatan)

    Kami akan sediakan :
    1. Peralatan
    2. Produk
    3. Latihan (3 hari bersama consultant kami)

    Modal dalam 5k-15k.(bergantung kpd kehendak)

    Berminat, bole hubungi sy jkjk49@gmail.com
    Thanks

  20. Mohamad Hairudin - 04 Mar 2010, 3:14pm
    join sya dlm perniagaan gerai makan lebih lanjut call saya 0196074180 din email dinsatay@gmail.com

  21. Azwan 4 - 04 Mar 2010, 4:52pm
    Perniagaan yang paling berjaya adalah hartanah 0122913084

  22. Adenan - 06 Mar 2010, 1:26pm
    saya cadangkan tuan menternak LEMBU secara fidlot, keuntungan yang sgt lumayan sebab saya telah lama ceburinya pengurusan amat mudah modal rendah sebagai contoh beli lembu brahman satu ekor RM 1,600.00 JUALAN BALIK dalam masa singkat RM 2,200.00 keuntungan RM 600.00 berminat hubungi saya 0196310356 saya sedia membantu dari segi penagajaran serta bekalan lembu

  23. Zainal 9 - 07 Mar 2010, 10:50pm
    Buka kedai e-cosway. Anda akan jimat 80% daripada duit anda itu.

  24. Firdaus 9 - 08 Mar 2010, 3:19am
    baik anda melabur dalam company saya...kte jadi syer patner....bg no hp anda..
    ni no saya 014-3062365

  25. Andak Kamarulzaman - 10 Mar 2010, 10:40am
    Salam Kazmanzal! Apa kata tuan cuba buat biz e-cosway. Sila tel saya Andak 019-388 2724 atau isteri saya 012-3966420 untuk keterangan lanjut.

  26. Fazura 2 - 10 Mar 2010, 12:41pm
    Assalam Kazmanzal..
    Macam2 u boleh buat dengan RM60K.. Sykt kami adalah sykt hartanah bumiputera. Kami sedang mencari sesiapa sahaja yang boleh menjadi rakan niaga kami selama 6 bulan dimana jika u bermodalkan RM60K selepas 6 bulan u akan dapat pulangan keuntungan sebanyak 20%, jumlah keseluruhan adalah RM72000, dalam masa proses rakan niaga ini, kami menyediakan cagaran tanah kami sebagai jaminan (SNP). Selepas 6 bulan, u akan mendapat keuntungan berganda dan kami akan mengambil semula tanah kami.. Kami sedang membuka tanah lot (17 lot - 40x60) untuk dibuat pelaburan. Dengan RM60K, u akan mendapat 3 tanah lot sebagai cagaran.. Pelaburan sangat terjamin.. Risiko adalah sifar.. BERMINAT..? Sila email fazura dengan segera di fazura.jarihijau@yahoo.com

  27. Twister Farm - 12 Mar 2010, 12:32pm
    saya boleh membantu saudara jika berminat untuk mengedarkan ayam kampung siap proses (frozen) yang berterusan dan mempunyai tag halal. Sila hubungi melalui e-mail: twister.farm@yahoo.com.my

  28. Shaffiq76 - 15 Mar 2010, 8:51pm
    Perniagaan kedai langsir dan peralatan. atau perniagaan perabot jati yang kini giat membangun di seluruh tanah air. Saya dah kaji kedua biz ini dan ada pengalaman. untuk keterangan lanjut boleh kita berjumpa atau tel saya 107 2386651 atau email saya shaffiq76@yahoo.com. Insyaallah saudara akan berjaya dengan pilihan rakan yg sesuai...saya bersedia membantu anda...

  29. Shaiknaseir - 16 Mar 2010, 7:14pm
    saya sedang mencari rakan kongsi untuk meningkatkan perniagaan saya ..kilang pallet kayu kalau berminat sila ke blog saya
    http://payavillageent.blogspot.com/

  30. Azom07 - 18 Mar 2010, 9:37am
    Salam..kalau tuan berminat menceburi bidang penerbitan akhbar dan majalah, sila hubungi saya : 017-3488597 azwan. Kami sudah 10 tahun di bidang ini. Sedang mencari rakan kongsi untuk projek baru menerbitkan majalah secara share partner.

  31. Nur 14 - 18 Mar 2010, 12:05pm
    sy cadangkan buat bisnes jual barang secara online atau offline.barang tu carila secara online sebab beli secara online ni jauh lebih murah kalau beli pukal.lagipun boleh dapat mcm2 barang yg xde kat malaysia lagi ni.website2 dari US banyak jual barang menarik. tapi masa beli tu, make sure guna viaddress.sbbnya ada sesetengah website xlakukan penghantaran online. so xkn disebabkan tu kita xdpt beli kan?Viaddress ni akan bagi alamat virtual untuk kita guna masa beli barang tu.lepas tu dia hantarla kepada kita kat malaysia ni. buat bisnes kene bijak jimatkan kos.kalau x rugi je. cuba pergi kat website mereka ni & tgk servisnya

    www.viaddress.com

  32. Anies - 29 Mar 2010, 10:37am
    saya ada satu peluang bisnes yang sangat hebat. dengan modal yang en kazman ada sudah mencukupi dan pulangan yang cepat...hubungi saya tuk details lanjut..
    anies 017-7912993

  33. Saiful Khalid - 31 Mar 2010, 11:33am
    Jika mau bisnis dobi, sila contact kami di saiful@laundrymart.com.my, kami menyediakan mesin, full training, consultation dan marketing

  34. Adzni Kahar - 31 Mar 2010, 6:50pm
    Tikar Buloh & Bidai amat tinggi permintaan di pasaran. Kalau berminat untuk menjadi pemborong dan menjual boleh hubungi saya... classicdeco@ymail.com... 012.645.0068 (adzni)

  35. Merc - 04 Apr 2010, 6:46pm
    ....woow...mcm2 d syorkan...idea2 biz canggih2 looo...yesss d sini v share sama2 x pi masing2 punya selera lain2 minat gak...x pi if modal ada n mau pulangan cepat ni mcm2 saluran perlu betul2 kaji sumber2 d mana yeah...amacam d sini just 4 reference tips2 biz 4 all 2 download n reading reference or email kwn2 or keep print out 4 future ....yeesss mana tau next time perlukan...tiba2 berkenan nak tukar selera n biz yg u minat plak....yeeess now d sini rezeki anda....jgn lepas kan peluang ni selagi web ni aktif ....yesss now...u need ilmu,mentor n sistem 2 guide n plan any hala tuju of biz in future ....yeeesss money2 $$$$$ come d sini...yeees is freeee infor;

    http://www.perniagaanmalaysia.com/index.php?ref=yes

    http://dot-my.com/index.php?ref=yes

  36. Zan - 05 Apr 2010, 11:43am
    saya cadangkan buka akuan emas kat maybank atau public bank. Harga emas semakin naik dan tak pernah turun.

  37. Alex Tan 2 - 13 Apr 2010, 5:24pm
    Peluang perniagaan Kedai percuma dengan modal 10K sahaja dari syarikat yang memiliki 7Eleven

    http://kedai-cosway.blogspot.com

  38. Norra - 17 Apr 2010, 7:48pm
    hi kj 4, sy berminat nk jual produk 2u, contact me nora @ 0123481758 / nknora@gmail.com

  39. Danlim - 20 Apr 2010, 2:26pm
    Jadi boss biz kurier. Modal RM15K. Keuntungan 85%. Minat? emel danlim001@gmail.com

  40. Gogeng - 09 May 2010, 9:13pm
    kalau ada duit cash, saya akan beli tanah. esok jual dah tentu dapat untung. beli jer tanah lot yang harga 20 ribu atau 30 ribu.... kemudian tunggu seminggu dua gerenti naik harga........ hehehehe........ lagi satu kalau ada duit cash, saya beli jer kereta second..... beli yang rendah dari pasaran laa....... naik jer sambil sambil jual........ heheheh

  41. Hairul 5 - 14 Jun 2010, 5:29pm
    Salam.Saya ada satu bisnes yang sesuai untuk anda.Modal rendah tapi boleh mendapat pulangan yang tinggi.Sila layari laman web saya untuk lebih lanjut :
    http://ads4-money.blogspot.com/

  42. Mohd Erdi - 15 Jun 2010, 1:43pm
    Mencari pelabur untuk kedai komputer. www.eirwd.com

  43. Ismail Mohd Salleh - 01 Jul 2010, 9:14pm
    Salam.Saya cadangkan berniaga emas tanpa kedai.Rasionalnya stok yang tersimpan akan naik nilainya.Hubungi 019-3560943

  44. Syed Mohad Zulfaqar - 02 Jul 2010, 7:05am
    bt ternakan ikan puyu...untung bersih 27k...nk tahu lanjut bg email sy boleh bg smua kterangan
    acikzul@yahoo.com.my
    0122505724
    0199263036

  45. Jane Teo - 08 Jul 2010, 10:22am
    do visit our website at www.iglool.com

  46. Klsempoi - 21 Jul 2010, 2:41pm
    ada perniagaan baru swiss wax, menjanjikan pulangan berbaloi setiap bulan. bermodalkan 25k termasuk mencari /menyewa kedai untuk beropersi. utk keterangan lanjut hubungi razak 013-203 2939

  47. Ahmad Tajuddin - 08 Aug 2010, 4:02am
    jika awak perlukan rakan kongsi perniagaan ikan terubok sarawak boleh lah menghubungi sya di talian 0168072339

  48. Mohd Hafiz 8 - 05 Oct 2010, 11:19am
    join forex je...

  49. Razlan Bin Md Salleh - 20 Dec 2010, 10:23pm
    Anda perlu pastikan perniagaan yang anda hendak ceburi berada dalam posisi tidak tepu atau saturate.Jika sudah tepu,ranjau yang akan anda tempuh terlalu banyak.Risiko semakin tinggi.Contohnya perniagaan runcit,kedai makan,kain baju dsbnya.
    Salah satu perniagaan yang masih terbuka luas dan belum tepu ialah perniagaan menjual alat ganti elektronik.
    Volumenya amat besar,tapi kurang dibuka.Sila check tempat anda.ada tak perniagaan ini?Jika ada berapa buah,jika dibandingkan dengan permintaan pasaran?Kecuali di bandaraya kuala lumpur sahaja yang melebihi 10 buah.Tapi masih tak mampu menampung permintaan pasaran.

  50. Mohd 100 - 27 Sep 2012, 5:47am
    saya ada satu bisnes yang amat mudah n menarik,just click only,anda hanya click 10kali seminggu,dan akan dibayar mengikut modal yang anda join....http://www.facebook.com/WorldShoppersLink?ref=ts.............http://www.worldshopperslink.com/

Page 1 | Page 2 >>                        (Total comments 53)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.