Register ¤ Login
Peluang Berkongsi Keuntungan Dengan Rangkaian Francais Seluruh Malaysia
Mas Lynnz - Mon 11/Jan/10, 3:26pm [Last Comment]

Saya ingin berkongsi dengan anda satu program keusahawanan yang paling pintar dan pertama seumpamanya di Asia. Program ini melayakkan anda berkongsi keuntungan dengan francais2 terkemuka seperti ENgland Optical Group, Clara International, Tune Talk, Thomas & Guy dan Cathay CIneplex dengan cara yg sgt mudah. Modal kurang dari RM5k dan anda berpeluang seolah-olah memiliki shopping complex bergerak kerana setiap pembelian di mana-mana outlet seluruh Malaysia melayakkan anda mendapat keuntungan sehingga 20% tanpa perlu menjual. SIla e-mail saya utk maklumat lanjut

Niche: Franchise
  1. Ramlan - 11 Jan 2010, 9:58pm
    sila hantar info lanjut

    binsudin68@yahoo.com.my

  2. Niza - 12 Jan 2010, 10:48am
    my email..jndd07@yahoo.com

  3. Zahir - 12 Jan 2010, 12:07pm
    Saya juga

    zahir_salim@yahoo.com

  4. Boxeryap - 12 Jan 2010, 1:26pm
    sila email saya
    boxer_yap@hotmail.com

  5. Mohd Rezuan - 12 Jan 2010, 2:05pm
    my email iqmal03@hotmail.com

  6. Awir - 12 Jan 2010, 2:51pm
    Kalau xpernah guna produk2 dari syarikat2 itu semua macamana nak dapat 20% keuntungan? Anda mgkn x perlu jual tp perlu guna???

  7. Mas Lynnz - 12 Jan 2010, 3:34pm
    Rakan-rakan sekalian, tak perlu menjual atau menggunakan produk. bila anda mendaftar dan membeli lesen seolah-olah anda terus membuka kedai tanpa perlu memikirkan overhead, stok, sewa kedai, gaji pekerja etc...anda akan dibekalkan satu ID di mana ID ini boleh digunakan oleh sesiapa sahaja di seluruh Malaysia di semua outlet franchise yang mengambil bahagian. selain itu terdapat bonus yang sgt menarik bg mereka yang layak. tetapi ini bukanlah MLM.. yg berada di sekitar Klang Valley boleh buat temujanji kerana kita adakan hot spot di Old Town White Coffee Bukit Kerinchi, USJ, dan Seri Kembangan utk bussiness sharing idea. Modal buat masa ini adalah RM4800 dan apabila berlaku pertambahan franchise dalam program ini harga lesen akan meningkat misalnya ke RM6k dan sehinggalah ke ratusan ribu RM. Jadi siapa yang mendaftar awal adalah mereka yang beruntung kerana grab peluang ini. Dan, 1000 org yg awal dan memenuhi kriteria tertentu akan layak menerima bonus secara berterusan. Yang berminat nak join bussiness sharing boleh contact saya k...

  8. Syed Syahmi Wafa - 13 Jan 2010, 12:15am
    syhkli@yahoo.co.uk

  9. Noraida Bt Abd Rahim - 13 Jan 2010, 2:51am
    lain mcm jea neh...mana ada jual barang tanpa perlu beli ...mesti jenis 2 kutip modal terutama drp melayu jenis cepat nak kaya

  10. Rahman - 13 Jan 2010, 6:33am
    Ini adalah ciri ciri utama skim cepat kaya jenis 'ponzi'. Awas kepada semua Malaysian jangan tertipu. Kebiasaannya si 'ejen' seperti Maz Lynz sendiri adalah seorang yg tak pernah tahu apa maksudnya skim cepat kaya dan beliau sendiri terpedaya dan 'naive'.

    Apabila skim ini runtuh nanti, ramai akan rugi berjuta-juta ringgit (total). Skim terbaru yg runtuh adalah skim ternak cacing dimana anda hanya perlu melabur, dan pihak2 tertentu akan 'menjalankan' perniagaan bagi pihak anda. Anda dapat 'keuntungan' bulanan secara berterusan.

  11. Mas Lynnz - 13 Jan 2010, 10:19am
    saya faham jika anda tidak mempercayai adanya program sebegini. buat pengetahuan anda, program ini adalah dinaungi oleh Dato' Dr. Chin See Keat yg merupakan pemilik England Optical Group dan org yg paling arif ttg dunia retail chain & franhise di Malaysia yg melaporkan terus kepapa PM kita ttg dunia franchise & retail chain ini. Program ini telah diiktiraf oleh MRCA(malaysian Retail Chain Association) dan ARFF (Asean Retail & Franchise Ferederation). Berita ttg wujudnya program ini telah menajdi muka dpn dalam THE EDGE. En. Rahman pernah baca THE EDGE??kalo anda tau THE EDGE tentu anda tau golongan mana yg membaca THE EDGE..

  12. Mas Lynnz - 13 Jan 2010, 10:20am
    utk perkongsian....

    Achieve From THE EDGE, 30 October 2009

    KUALA LUMPUR: Mobile virtual network operator (MVNO) Tune Talk Sdn Bhd is currently in preliminary talks with two of Singapore’s three mobile operators to expand its services to the island republic, said chief executive officer (CEO) Jason Lo.

    Declining to identify the operators, he said discussions were encouraging and the MVNO would begin covering Singapore by next year.

    “We aspire to be a pan-Asean MVNO,” Lo told reporters after signing a merchant partnership agreement with retail and franchise marketing solutions provider IS Elite Asia Sdn Bhd (ISEA) for their retail and franchise programme here yesterday.

    Celcom Bhd and Tune Ventures Sdn Bhd are major shareholders of the low-cost no-frills Tune Talk, which rides on Celcom Bhd’s 2.5G mobile phone network with a prefix of “010” in Malaysia.

    An MVNO is a mobile service operator which does have its own licensed radio spectrum frequency allocation but works with conventional mobile phone operators to use their networks.

    The three mobile phone operators in Singapore are MobileOne, SingTel Mobile and StarHub Mobile.


    Lo. Photo by Suhaimi Yusuf

    Tune Talk says on its website that it plans to give its subscribers better roaming propositions through deals with network operators in Singapore, Indonesia, Thailand, Cambodia, Myanmar and the Philippines from 2010 to 2013.

    Recently, wireless broadband operator GREEN PACKET BHD [ ] entered Singapore as part of its larger strategy to expand into the Asia-Pacific region.

    Green Packet is acquiring a facilities-based operator (FBO) licence and wireless broadband access (WBA) spectrum right via WiMAX-operating and service-providing arm Packet One Networks Sdn Bhd (P1) from Singapore’s Pacnet Internet Corp Pte Ltd for RM6.9 million.

    Tune Talk’s planned expansion is congruent with the proposed overseas expansion of ISEA’s Innovative Synergy retail and franchise programme, where the MVNO recently became a partner merchant.


















    WIN-WIN PARTNERSHIP... From left: Cathay Cineplexes Holdings GM May Heong, Clara International head of business development marketing Jason Woo Wee Yoong, IS Elite Asia Sdn Bhd (ISEA) CEO Lawrence Teo, Tune Talk Sdn Bhd CEO Jason Lo and Thomas & Guys Hair Salon & School Sdn Bhd MD Thomas Wan at the signing of a merchant agreement in Kuala Lumpur, marking their participation in ISEA’s Innovative Synergy retail and franchise programme yesterday. Photo by Suhaimi Yusuf


    Aside from Tune Talk, other




    merchants that signed on to participate in the programme yesterday are Clara International Beauty Group Sdn Bhd, Cathay Cineplexes Holdings and Thomas & Guys Sdn Bhd.

    The programme essentially helped members to promote and increase their businesses mainly through inter-network customer rewards and referrals, according to ISEA CEO Lawrence Teo.

    ISEA intended to expand the programme to encompass retailers, franchisors and franchisees in the Southeast Asian region and six other countries, namely China, India, Korea, Japan, Australia and New Zealand, he added.

    The company may bring the project abroad by as early as next year, according to programme mentor and pilot partner merchant England Optical Group CEO Datuk Dr Chin See Keat.

    “I am very confident because we have received a lot of enquiries,” he said, adding that retailers and franchisors in Vietnam, Cambodia, Laos, Myanmar and Brunei had asked ISEA for assistance in setting up their own associations.


    This article appeared in The Edge Financial Daily, October 30, 2009.
    http://www.theedgemalaysia.com/component/content/article/152548.html


    Mereka yang BerJAYA adalah mereka yang PERCAYA
    Mereka yang GAGAL adalah mereka yang melihat orang lain berjaya dahulu baru PERCAYA

  13. Roslan Sulaiman 2 - 13 Jan 2010, 10:23am
    Salam,
    Setiap perniagaan kita inginkan keuntungan.Kita hanya melihat RM sahaja. Kita tak fikir tentang halal dan haram perniagaan itu. Olih itu kita fikirkan lah sendiri.Mana pilihan kita.Yg halal diberkati Allah.

  14. Azman 10 - 13 Jan 2010, 3:49pm
    saya bersetuju dgn en. rahman.... mas lynnz, jika jauh disudut hati anda merasakan diri anda diperdaya, jgnlah rasa untuk memperdayakan orang lain.

  15. Mas Lynnz - 13 Jan 2010, 4:09pm
    saya bukan menawarkan sesuatu yg menjanjikan kekayaan kpd anda semua, tp mahu berkongsi peluang bagaimana kita yg selama ini hanya sebagai pengguna dpt menjadi org tgh antara pengguna dan merchant danm dpt sedikit keuntungan daripada syarikat2 francais ini melalui usaha yang kita lakukan. jgn cpt memandang serong & menyalahkan org lain kerana anda sendiri yg pernah terjebak dalam perkara sebegini kerana terlalu inginkan kekayaan dengan cepat..

  16. Mas Lynnz - 13 Jan 2010, 4:40pm
    senarionya begini, di bandar hampir 1/3 perbelanjaan makanan/beli belah kita dilakukan di rangkaian francais. beli brg elektrik di seng heng contohnya, mkn di Nasi Kandar Pelita/McDonalds, beli pakaian di Jusco, brg2 dapur di Giant,nak berhibur tgk wayang di GSC, pernahkah kita terfikir rupanya ada platform utk kita dpt sedikit keuntungan daripada pembelian kita setelah sekian lama asyik mengeluarkan wang utk mereka??..malah kita boleh dpt keuntungan juga apabila org lain membeli pula..ini kerana kita telah membayar utk lesen syarikat2 francais td..saya tak nampak pula adanya unsur penipuan dalam sistem ni...pendapat anda?

  17. Mas Lynnz - 13 Jan 2010, 4:51pm
    kalau ada yg tak faham mcm mana kita dpt 20% kalau org lain yg membeli, anda andaikan anda memberi pinjam jusco kad kepada kawan anda, bila dia membeli dia akan dpt diskaun pada hari J member atau parking percuma dan anda pulak dapat point. konsep yg sama digunapakai dalam sistem ini. bila ada org gunakan ID anda, anda layak menerima bahagian anda. Berapa ramai org ke Tesco sbb nak kumpul mata ganjaran?? Berapa ramai kawan2 anda nak pinjam ID anda sbb nak dpt diskaun?? Think smart..

  18. Rahman - 13 Jan 2010, 8:05pm
    Maz Lynzz, kamu tau tak siapa Madoff? Jawab ya atau tidak je, jangan nak cari2 maklumat dari internet.

    Ya atau Tidak? kamu kenal tak Madoff. Kalau tak kenal tak yah lah nak claim kamu baca The Edge. Paper tu Ofis i subscribe dah lebih 5 thn, sblm i masuk kerja lagi.

    Balik kpd soalan, Siapa Madoff?

  19. Mas Lynnz - 13 Jan 2010, 8:24pm
    Tidak En. Rahman, saya tidak kenal Madoff secara jujurnya.

    Program ni sgt simple dan logik pd pandangan saya terpulang kepada hak kita masing2 utk percaya, ragu2 atau menolaknya bulat2...sekurang2nya saya dan rakan2 saya percaya dalam apa yg kami lakukan dan kami telah melihat ada di antara kami yg berjaya.

  20. Raden - 14 Jan 2010, 1:55am
    En Rahman ada dimana-mana di forum ni... polis forum ke dia ... Dia termasuk didalam group 'non-believer'. Abaikan dia jika nak berjaya, fokus pada prospek yg berminat shj.

    Maz Lynnz, saya nak tahu 'keuntungan sehingga 20%' yg cik/puan sebut diatas, adkah setiap tahun atau setiap bulan, atau bergantung kepada jumlah belian kita.

    Beberapa minggu lepas, saya dah masuk satu skim Taawon (e-kutu), sekarang saya nak melebarkan portfolio pelaburan saya, sebab itulah saya banyak melihat/membaca peluang2 yg ada disini.

  21. Mas Lynnz - 14 Jan 2010, 6:36am
    ok En Raden,terima kasih kerana sudi membaca dan tahniah kerana mempunyai sikap ingin tahu. komisyen akan dikumpul sehingga 20hb setiap bulan dan akan dibayar secara bulanan.pendapatan dr 21hb akan dikumpul hingga 20hb bulan berikutnya. Komisyen ada bila ID kita digunakan.

    Marketing adalah sesuatu yg berevolusi. Selain pengiklanan melalui media massa dan media cetak, syarikat2 gergasi ini akan sentiasa mencari teknik marketing yg berpotensi membantu meningkatkan jualan mereka. Program affiliate misalnya, syarikat sanggup membayar komisyen kpd kita jika ada org membeli produk mereka dari iklan yg diletakkan di website atau blog kita. Program pay per click, syarikat byr sehingga 50sen hanya utk kita klik pada iklan mereka..itu blm membeli lagi..hanya tgk iklan dpt duit..Bygkan sejuta org seluruh dunia lihat iklan yg sama, berapa byk wang yg dikeluarkan utk byr kepada program pay per click ini?. Siapa Nuffnang? Nuffnang antara syarikat yg menjadi org tgh menghubungkan org ramai dgn syarikat2 ini. Aplikasi inilah digunakan dalam program ini..

    Program ini pula membayar komisyen bila ada org membeli menggunakan ID kita. Syarikat suka sbb kita dah tlg adakan promosi, pelanggan makin ramai, sales meningkat dan mereka byr kita atas usaha promosi kita td..Dan rujuk semula, syarikat2 yg menyertai program ini bukan calang2 syarikat....Sgt logik program ini.

    Kita perlu membayar sejumlah harga kerana kita membayar utk lesen francais syarikat2 tersebut. Kita tak boleh suka2 nak buka McDonalds, kita kena byr RM2juta utk guna nama McD..

    Buka mata, buka minda..Kita dah sampai 2010, teknik marketing smkn canggih.. dan setiap perkara ada life cyclenya. Pengiklanan melalui suratkhabar/TV mungkin dah sampai peringkat maturity. Program ini baru sahaja berada pada peringkat permulaan. Ini bukan bentuk bisnes 3-4 tahun, ia akan sentiasa berevolusi..Org yg mindanya luas, berfikir, akan nampak peluang ini..

  22. Agus - 14 Jan 2010, 1:28pm
    Bank negara approved k program sebegini?
    Mengambil deposit daripada pelanggan tanpa license apprval salah disisi bank negara.Macam kes buluhemas,program cacing,island red cafe,agensi travel tue..sepatutnya kalau program sebegini ,,pihak syarikat akan mewarkan kepada umum lengkap dengan segala dokumen sokongan..baru rasanya public percaya? geng forum ? macam mana u rasa?

  23. Mas Lynnz - 14 Jan 2010, 5:58pm
    Kita tidak membayar sbg deposit dan menunggu keuntungan. Kita membayar kepada franchisor untuk membeli lesen francais mereka. Kita membayar utk menggunakan nama dan brgan mereka untuk menjalankan perniagaan kita sendiri. Tiada jualan walaupun kedai tersergam gah maknanya tiada untung. Tiada pendapatan. Kita sama2 recall semula apa itu konsep franchise, franchisor-franchisee. Apa yg franchisee perlu buat utk jlnkan 1 bisnes francais dan bagaimana franchisor membantu?

  24. MFA Admin - 14 Jan 2010, 11:39pm
    Saudari Maz Lynnz, pertamanya terima kasih kerana menggunakan ruangan forum MFA. Bagi pihak MFA, ingin saya menjelaskan disini bahawa peluang perniagaan yang saudari cuba perkenalkan kepada pelawat forum bukanlah satu konsep perniagaan francais yang sah dan berdaftar dengan Pendaftar Francais di bawah Kementerian Perdagandan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan. (KPDNKK). Konsep perniagaan francais di Malaysia adalah tertakluk di bawah AKTA FRANCAIS 1998 yang mana sekiranya mengelirukan orang ramai boleh diambil tindakan di bawah Akta tersebut. Kami amat berbesar hati sekiranya pelayan forum ada kemusykilan tentang konsep perniagaan francais boleh terus menghubungi pihak sekretariat MFA atau terus merujuk kepada pejabat Pendaftar Francais di bawah KPDNKK. Terima kasih.

  25. Mas Lynnz - 15 Jan 2010, 9:25am
    Terima kasih atas perhatian pihak Admin. Saya akan menyemak dengan pihak syarikat supaya ia tidak melanggar dengan mana-mana akta di bawah KPDNKK. Pihak tuan boleh memadamkan post ini bagi mengelakkan timbulnya kekeliruan bagi org ramai. Sblm itu, boleh pihak tuan jelaskan apa fungsi ARFF terhadap industri retail chains & francais di Malaysia. Bagaimana ia berkait dengan Persatuan Francais Malaysia.. Terima Kasih

  26. Saiful 18 - 16 Jan 2010, 9:18pm
    mas lynnz... sila hantarkan maklumat lanjut ke sflmhmd@gmail.com sy akan tolong rakan2 yg lain untuk semak bisnes ini..

  27. Dr Ghazali - 17 Jan 2010, 1:37pm
    PROGRAM FRANCAIS BUMIPUTERA

    DIJEMPUT PIHAK TUAN/PUAN UNTUK SAMA-SAMA MENJAYAKAN PROGRAM USAHAWAN FRANCAIS DENGAN KERJASAMA PIHAK BERJAYA GROUP.

    KAMI MENCARI USAHAWAN SEBAGAI PEMILIK FRANCAIS (MINIMART, BUTIK PAKAIAN, SALUN KECANTIKAN, PHARMACY & ORGANIC FOOD). MODAL FRANCAIS DIBIYAI SEPENUHNYA OLEH PIHAK SYARIKAT.

    SILA HUBUNGI SAYA (DR GHAZALI 012-942 8638) UNTUK PENGESAHAN KEHADIRAN ANDA KE SESI TAKLIMAT KAMI DI TAMAN SEGAR PERDANA, CHERAS PADA SETIAP SELASA JAM 8 MALAM DAN SABTU JAM 10 PAGI.

    TAWARAN TERHAD KEPADA 500 BUAH KEDAI SAHAJA.

  28. Abdullah 5 - 18 Jan 2010, 10:12pm
    hantar info lanjut
    bdk300_0403@yahoo.com

  29. Zetiey - 19 Jan 2010, 10:48pm
    Dr Ghazali, saya adalah graduan perniagaan yg sedang menganggur dan tinggal di Kelantan, saya berminat utk membuka butik avon, apakah pandangan Dr? Jika tidak bersesuaian bolehkah Dr cdg kan jenis francais yang sesuai. Bagaimana untuk saya berjumpa dengan Dr selain taklimat di Cheras?

  30. Mohd Syafiq Bin Baktiar - 20 Jan 2010, 1:51am
    email to me @ syaiena1987@yahoo.com......tq

  31. Dr Ghazali - 20 Jan 2010, 12:15pm
    ok zetiey. bagus u ade cite2 utk involve dlm bisnes. semua bisnes yg legal n follow syariah adalah bagus. ur interest untuk buka butik avon is good. on our side for your info, bulan 4 berjaya group akan launch franchise butik, so if u berminat bleh dtg ke taklimat kami. selain dr di cheras, sabtu ni (23 jan 2010) kami akan adakan taklimat di terengganu. sekiranya zetiey berminat utk hadir sila hubungi saya. terima kasih.

  32. Mas Lynnz - 20 Jan 2010, 12:37pm
    Info ttg bisnes yg diperkatakan boleh didapati di www.iseliteasia.com dan www.arff.com.my

  33. Nazliah - 24 Jan 2010, 1:40pm
    askum Dr ghazali, boleh tak hantarkan info lanjut berkenaan bisnes tu..

    nazliah
    aululia@yahoo.com.my

  34. Shamsir Maarof - 25 Jan 2010, 6:37pm
    Kpd mereka yg berminat utk join buat bisnes produk telco (TM, streamyx, dll), sila hubungi saya 03-51263057.

  35. Rahman Senior - 04 Feb 2010, 11:51pm
    Mas Lynnz...your business is true base on facts but the only problem that i can see here is how you projected out your business in this forum..your adds only can be understand by those are in similar business only and not suiatable for public reading like en Rahman..Thank you

  36. Fatanah Abdullah - 05 Feb 2010, 12:45pm
    salam dr ghazali.. saya kat dungun n berminat dgn ecosway. taklimat di trg dah buat ke
    fatanahfadhil@gmail.com

  37. Opie - 10 Feb 2010, 5:05pm
    opbranmat@yahoo.com

    need info..

  38. Fadil 2 - 26 Aug 2010, 4:21am
    saya berminat utk tahu info selanjutnya...harap emailkan saya..abubaqiraddusuqi@gmail.com

  39. Mohd Zulhaniff - 27 Jan 2011, 6:33am
    Dr Ghazali
    tolong email detail kpd saya....
    anifa_8785@yahoo.co.uk

  40. Zapril - 19 Feb 2011, 9:43pm
    tolong terangkan dengan detail kepada saya....
    sangat berminat.....
    melovejajan@yahoo.com

  41. Tuah Moden89 - 14 Mar 2011, 4:53pm
    nak tahu detail sambil berFacebook sila ke

    http://www.facebook.com/pages/Affiliate-Junction/171568476198428

    Offical Facebook pages MyKad Smart Shooper dan didalam ada byk info2

  42. Hasni 2 - 23 May 2011, 4:33pm
    mas lynz, n dr ghazali pls emel detail pada saya hasnidahms@yahoo.com.my. saya amat berminat nak niaga

  43. Fuzali - 27 Jun 2011, 1:54am
    berminat nk tau lebih lanjut
    sila email : manizz96@yahoo.com

  44. Arni 2 - 13 Dec 2011, 3:23pm
    berminat dan ingin maklumat lebih lanjut.emal arni_2829@yahoo.com.my

  45. Megat 11 - 25 Jan 2012, 3:06pm
    salam. saya di area seri kembangan. kalau boleh, jumpa dan mudah memahami penerangan anda. terima kasih :)

  46. Ahmad 106 - 29 May 2012, 12:23pm
    berminat dan ingin maklumat lebih lanjut.
    zast4gold@yahoo.com

  47. Anita 12 - 16 Oct 2013, 11:14pm
    Saya berminat sila Emel info

  48. Azlin 26 - 06 Nov 2013, 3:59pm
    Saya berminat boleh info pada saya azlinamran@gmail.com

  49. Azril 6 - 15 Feb 2014, 8:44pm
    SAYA BERMINAT SILA EMAIL INFO KEPADA SAYA azril.ramli30@gmail.com

Page 1                        (Total comments 49)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.