Register ¤ Login
Nak Buka Restaurant/Pakaian Jenis Francais
Kak Jay - Sat 17/Apr/10, 3:26pm [Last Comment]

Saya berminat nak buka kedai yang jenis francais, tapi modal baru ada bawah 15k aje. Ada tak sesiapa tahu macamana nak buka perniagaan jenis ini yang modalnya minima cuma kita bayar bulanan pada syarikat tersebut. Contohnya restauran kopitiam, butik dll. Saya dengar restauran kopitiam ni modal dan perkakas mereka uruskan termasuk bahan mentah masakan, kita hanya cari tapak kedai dan pekerja aje. Betul ke. Ada tak sesiapa tahu. Tolong bantu saya ya...

Niche: Pemborong Pakaian Wanita | Bisnes Restoran
  1. Rahman - 18 Apr 2010, 8:02am
    Kak Jay, dalam dunia Franchise costnya agak tinggi. Konsep yg paling simple iaitu Gerai Burger pun memerlukan RM17k+.

    Walaubagaimanapun, berbekalkan RM15k tersebut, Kak Jay boleh melangkah dgn lebih jauh dalam dunia franchise dengan memohon peluang2 pinjaman dalam bidang franchise. Sbg contohnya jika Kak Jay siswazah, terdapat program khas utk siswazah membuat pinjaman utk franchise.

    Untuk keterangan lanjut, kena pergi taklimat RM20, dipanggil TMF (Taklimat Mingguan Franchise) di Persatuan Franchise Malaysia:-

    http://www.mfa.org.my/?traindate/list

  2. Dino - 18 Apr 2010, 12:51pm
    Kak Jay, saya boleh bantu. Baca artikel saya Butik Online My Polo Tee dan hubungi saya 0193448462 / 0136695439 atau click http://www.mypolomillionclub.com/kousaha atau kunjungi butik kami MY POLO di The Strand Kota Damansara, call sebelum datang.

  3. Dino - 18 Apr 2010, 1:07pm
    Sorry no hp 0193448463 salah taip kat atas tu

  4. Fairuz Bin Osman - 20 Apr 2010, 10:24am
    BAGAIMANA SAYA NAK BUKA FRANCAIS MAKANAN SEGERA?

  5. Shade - 20 Apr 2010, 11:18pm
    Alex Tan,u buat Cosway ke?

  6. Faisol - 24 Apr 2010, 12:23am
    saudara&saudari..ada satu cara paling mudah nak buka franchise modal rendah tanpa risiko iaitu dgn e-cosway..modal rm14k utk setup kedai yg berharga rm500k dan juga bil api,sewa bulanan di tanggung.jgn lepaskan peluang baik ini nanti menyesal tak sudah bila sedikit hari lagi anda akan terjumpa kedai franchise dibuka dikawasan tempat tnggal anda dan kedai tu buat duit sgt2..jgn pikir lama sgt sbb ada kuota utk kedai tersebut nnti habis sbb org lain berlumba nak rebut peluang ni..selanjutnya hubungi saya di 0126146372/0142329663 atau email fdarus82@gmail.com.

  7. Adieq Liza 2 - 29 Apr 2010, 5:24pm
    askm kak jay... klu kak jay berminat untuk menjadi francais saya call saya ye 0192652321. modal x sampai 3K.

  8. Fatnin - 18 May 2010, 11:39am
    Dengan modal RM699, layak menjadi pengedar butikmama. kadar keuntungan 50%.

    berminat, email sy. rien1303@yahoo.com

  9. Jt - 31 May 2010, 5:12pm
    Para kawan sekalian , tolong lawati website
    www.freeshops4u.blogspot.com .
    Peluang untuk menjalankan bisnes sendiri. Kedai free, bil elektrik free, produk free - semuanya free . Kita kini sedang mencari org yang layak membuka kedai percuma jenis ini.
    Kalau berminat , tolong talipon 012 200 3371 atau email jaycelyn.tan1@gmail.com

    Cepat , jangan tunggu lagi .

  10. Pencarian - 02 Jun 2010, 1:30am
    fatnin: emailkan info pd sy, amad_ebmanz@yahoo.com

  11. Shamsul Abdullah - 09 Jun 2010, 11:58pm
    KEPADA YANG SABAR BERUSAHA DAN INGIN BERJAYA DALAM BIDANG PERNIAGAAN RESTORAN SILA HANTAR NAMA,ALAMAT,UMUR,TARAF PENDIDIKAN DAN CADANGKAN 3 KAWASAN YANG SESUAI UNTUK DIBUKA RESTORAN,KAMI MEMERLUKAN 100 INDIVIDU/1.SELANGOR 50,KUALA LUMPUR 30 DAN NEGERI LAIN 20 ORANG.PASTIKAN ANDA BETUL BERSEDIA UNTUK HARUNGI CABARAN

  12. Putry Fara - 20 Jun 2010, 11:41am
    klu nk bisnes pakaian..saya boleh bekalkan ..saya pembekal kain pasang....

    harga murahhhhhhhh.....

    emel saya :putryfara@gmail.com

  13. Atiqah 3 - 05 Jul 2010, 4:37pm
    fatnin and adieq liza 2 sila emailkn info kepada sy minx84@gmail.com
    shamsul abdullah : sy berminat, bagaimana nk submit sume tu.email? email sy. minx84@gmail.com tq

  14. Abdul Jalil 2 - 31 Jul 2010, 12:08am
    kena consider peluang kami dahulu www.wonderwafer.com.my

  15. Fieda - 09 Aug 2010, 2:53pm
    fatnin, tlg email info kat saya umieyusfida@yahoo.com.my

  16. Zaidy - 10 Aug 2010, 3:42pm
    kalau sesapa ada peluang bisnes yg baik sila email detail berkenaan bisnes tersebut dan mudal skali

  17. R Square - 12 Dec 2010, 8:09pm
    dgn modal ko tu,baik ko simpan aje le kek asb,kalau tak pun ko simpanla bwh bantal.tapi kalou ko nak niaga bugar atok bleh kasi tau kek ko tompetnyo,tapi kalau ko kayo ko jgn lupo atok,ko taip r-square.ueuo.com.ingat namo atok sulaiman akhlaken.ingat!!!sulaiman akhlaken.

Page 1                        (Total comments 17)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.