Register ¤ Login
Mohon Contoh Kertas Kerja Untuk Membuat Pinjaman Kerajaan dan modal yang di perlukan
Nooraisah - Tue 7/Feb/12, 9:54pm [Last Comment]

Salam untuk semua...saya ialah seorang surirumah berasal dari kota kinabalu sabah. nak memulakan bisnes pakaian muslimah dan tudung. nak minta jasa baik semua pihak agar dapat memberikan contoh kertas kerja untuk membuat pinjaman kerajaan. dan nak tahu juga berapakah modal yang saya perlukan untuk separuh lot kedai?? dan layakkah saya membuat pinjaman, sebab saya hanyalah surirumah.. mohon bantu dan email saya Nooraisahsetoh@yahoo.com... JASA BAIK PIHAK YANG MEMBANTU AMAT2 SAYA HARGAI DAN HANYA ALLAH SAJA LAH YANG MEMBALASNYA...AAMIIN..
  1. Sharinah Sirad - 07 Feb 2012, 10:42pm
    W'salam kak..sy cuma nk berkongsi.sy rasa cadangan kak utk membuka kedai berniaga baju dan tudung ni kak perlu pertimbangkan sebaik2 yg mungkin.kak perlu pertimbangkn permintaan pasaran dan kos supply dan kos sewa kedai,pekerja,bil utiliti etc.Dari info yg saya dapat pun,nak memohon pinjaman dr mana2 bank mereka perlukan sekurang2nya 3bulan profit dr kedai kak beroperasi.sebab da member baru memohon pinjaman utk bznes.kesimpulannya permulaan bznes perlukan modal besar kita sendiri yg keluarkan utk cover bznes spt ini.

  2. Nooraisah - 08 Feb 2012, 9:45pm
    Terima kasih banyak2 Cik Sharinah Sirad.....

  3. Mazril Bin Dato Zaini - 09 Feb 2012, 4:51pm
    saya setuju dengan Sharinah..

    very good comment

  4. Nooraisah - 10 Feb 2012, 10:30am
    terima kasih Mazril Bin Dato Zaini...kalau macam tu apa bisnes yang perlu saya buat jika modal saya hanya rm5000 sahaja...

  5. Mazril Bin Dato Zaini - 11 Feb 2012, 9:42am
    jika saya ada RM5000, saya akan mula sesuatu produk dari rumah. kemudian jika modal cukup baru beralih ke kedai dan seterusnya jika ada rezeki ke kilang.

    dengan RM5,000 banyak sebenarnya boleh dicuba. cuma minat Nooraisah ke bidang apa. dari situ baru boleh rancang macamana nak mulakan perniagaan. sebaiknya jika modal kecil, buat perniagaan produk sendiri. bermula dari kecil.

    nanti jika dah ada perniagaan sendiri, ada rekod baik jual beli..baru senang nak apply loan MARA ke, PNS ke, Bank Islam ke.. tanpa rekod, ap-apa pun susah

    note: tiada siapa dilahirkan dewasa. semua dari bayi.

  6. Nooraisah - 11 Feb 2012, 12:50pm
    Terima Kasih banyak2 Mazril. komen yang sangat membina... saya akan cuba praktikkan bisnes dari rumah terlebih dahulu, iaitu menjual tudung2...kerana saya berminat kearah itu..sebelum ni saya hanya bisnes biskut2, tapi permintaan hanya pada hari perayaan sahaja, itulah yang susah nak dapat income bulanan tu.

  7. Sharinah Sirad - 19 Feb 2012, 11:56pm
    salam ms nooraisah..menjual tudung2 ni adalah trend lama dan dah ramai org buat bisnes spt ni persaingan hebat..dan kebanyakan start dr online..apa kata ms nooraisah jadi rakan niaga sy..sy sedang mencari rakan niaga area kk sabah.modal hanya sekali seumur hidup rm3000-rm7000 sahaja.usaha yg konsisten 3-6bulan insyaallah untung bersih RM10,000.00 ke atas.dan paling penting syarikat kami mendapat pngiktirafan dan sokongan dr 26org menteri malaysia untuk perluaskan lg produk PENDIDIKAN ONLINE TREND TERKINI DARI UMUR 4TAHUN-17TAHUN.jika beminat hubungi (ms rina 019-238 8396) untuk maklumat lanjut.anak cemerlang tangungjawab bersama.tq

  8. Nooraisah - 02 Mar 2012, 4:35pm
    salam kawan2 semua...siapa yang tahu ,tolong jelaskan adakah bisnes online berkonsepkan BOB(band of brother) uphold helphing each other, bayar berapa puluh ringgit dan cari downline 10org. pas tu dapat bonus...adakah konsep ni iktiraf kerajaan malaysia.???

Page 1                        (Total comments 8)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.