Register ¤ Login
Memulakan Perniagaan Kecila-kecilan.
Lynne - Mon 19/Oct/09, 2:54pm [Last Comment]

sy sangat berminat untuk memulakan satu perniagaan kecil-kecilan yang boleh menguntungkan.Masalahnya sy tidak tahu apakah jenis perniagaan yang sesuai dan bermodal kecil serta berpotensi untuk berkembang maju.Ada apa-apa cadangan?

Niche: Ingin Berniaga
  1. Myfashion - 19 Oct 2009, 9:28pm
    PERNIAGAAN PAKAIAN BERJENAMA.

    Kami membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk berniaga pakaian bermula dengan modal serendah 2.5k dan bantuan dari A-Z kepada yang baru menceburi.

    *Terbuka kepada semua

    Sila email kami untuk keterangan selanjutnya.
    Email: marketing.myfashion807@gmail.com
    (sila email kami di alamat email diatas untuk maklum balas)

  2. Zahir - 20 Oct 2009, 9:48am
    Salam, kamu boleh bermula dgn berniaga makanan @ minuman. Buat survey dahulu samada di pasar malam atau kedai-kedai makanan samada ditepi jalan atau dalam kedai makan.Kerana keuntungan dari penjualan dlm bidang makanan dan minuman ini adlah 100 ke 300 %.Tetapi kamu kena juga mengetahui potensi diri kamu juga. Tahap kesesuaian , kemahiran , penyelidikan dan pengetahuan tentang sesuatu produk yg kamu fikir ia bersesuaian untuk kamu memulakan perniagaan tersebut.Banyakkan bertanya kpd mereka yg telah menceburi bidang tersebut. Setelah pilihan perniagaan telah dikenal pasti, lokasi perniagaan juga amat penting. Kekadang tu perniagaan tersebut amat bagus untuk dijayakan ( dlm teori ) tetapi lokasinya tidak sesuai dan kurang mendapat sambutan.
    Apa-apa pun sebelum memulakannya, adalah lebih baik menghadiri kursus keusahawanan terlebih dahulu supaya mendapat input-input yg sesuai sejajar dengan keinginan untuk menjadi usahawan yg berjaya.
    Terimakasih

  3. Agus - 21 Oct 2009, 12:15pm
    dalam keadaan ekonomi skrg...perniagaan berasaskan makanan dan minuman adalah pilihan utama....my fren jual goreng j la nie,,sehari bersih RM 300....di jalan TAR,,,

  4. Lynne - 21 Oct 2009, 2:46pm
    Terima kasih banyak En Zahir..sy sangat menghargai pandagan bernas dari encik.Sy bercadang untuk memulakan perniagaan kecil2an di Bintulu tetapi sy memang belum ada sebarang idea apakah jenis perniagaan yang sesuai di jalankan di sini sertabermodal kecil.Sy pernah membuka sebuah kedai telefon di Kota Kinabalu sebelum ni tetapi ianya tidak berapa berjaya.Sebab itu saya teringin untuk mencari peluang perniagaan yang lain.

  5. Lynne - 21 Oct 2009, 2:53pm
    Memang perniagaan yang berasaskan makanan dan minuman sangat menguntungkan tetapi memerlukan kepakaran dalam memasak.Sehari RM300 memang boleh tahan juga tu.

  6. Lynne - 21 Oct 2009, 3:42pm
    Sy sebenarnya berminat dalam perniagaan makanan dan minuman serta bahan2 kosmetik dan pakaian yang bermodal kecil dan boleh menguntungkan serta menawarkan bantuan berupa bimbingan,latihan serta khidmat nasihat.Kepada yang ada idea atau cadangan boleh e-mail sy di Lynne1708@live.com.TQ

  7. Haiza - 22 Oct 2009, 1:29pm
    saya ingin membuka kedai makan..bagaimana ya?berapa modal...tak der lah nak buat besar besar..saya nak mulakan kecil kecilan dulu...bagaimana?modal tak ada lagi..

  8. Ammh Tech Group - 25 Oct 2009, 1:30pm
    MAKAN PUN DAPAT DUIT RM?????

    IRC2U - Konsep restoran yg berasaskan top up kini semakin laris di
    pasaran...

    ISLAND RED CAFE

    1. Boleh buat duit hari2
    2. Tiada risiko, masuk program dapat makan, kalau tak buat pun takpe
    3 Tiada tekanan, boleh makan bila2 masa dgn family dan kawan
    4. Tidak perlu belajar product knowledge
    5. Tidak perlu pergi meeting
    6. Tak pandai menaja, takde pengalaman dlm MLM pun boleh
    masuk..asalkan pandai makan
    7. Semua Makanan & Minuman di ISLAND RED CAFE adalah HALAL

    Bagaimana dengan makan pun boleh menjana Income!!!.
    1. Direct Sponsor Bonus
    2. Pairing Bonus
    3. Matching Bonus
    4. Insentif Bonus

    Tunggu apa lagi JOM Join ammhtech group....

    ANDA TAKKAN RUGI !!!

    Name:ammhtech Group
    Phone:05-2544407
    City: Ipoh

    Keterangan lanjut:-
    CALL/SMS : 0143287174 (Ali)
    0176266684 (Hairul)

  9. Ahmad 11 - 27 Oct 2009, 12:21pm
    SALAM,
    Ada peluang perniagaan yang mempunyai Syariah Compliance yang di iktifar oleh Bank Muamalat dan Tabung Haji.

    Kalau betul-betul serius dan minat email saya untuk maklumat lanjut

    Ahmad (east669@gmail.com)
    Perniagaan yang ada manfaaat dan diiktiraf (syariah compliance), kita ada dapat pahala selagi ada orang yang menggunanya.

    Contohnya macam sedekah sejadah kat masjid selagi ada org guna selagi tu dapat pahala.

    OK, TQ

  10. farah 6 - 03 Nov 2009, 4:54pm
    hai.. sy ada 1 cara bg sesiapa yg ingin memulakan sesuatu bisnes. insyaallah.. jika ia dilakukan dgn hati yg ikhlas & bsungguh2 boleh menguntungkan malah insyaallah ada keberkatannya...
    sy jemput cik Lynne utk hadir ke 1 seminar anjuran sebuah Pusat Latihan Keusahawanan... "Duit Merubah Segalanya" yg sedang hangat ini.... seminar ini dpt sambutan yg amat menggalakkan dari pelbagai negeri & juga mendapat liputan dari pihak media krn kebijaksanaannya dlm memulakan suatu perniagaan....

  11. Lstar - 05 Nov 2009, 3:51pm
    interested in kids clothing? can email us at littlestars09@hotmail.com

  12. Nurul 18 - 13 Dec 2009, 8:56pm
    hi lynne..saya br jer j0in 1 biz ni..mmg menarik dan terbukti berkesan..lagi2 pr0duk dia well known nowadays..100% bukan MLM..saya mmg leh gerenti..belum cuba belum tau..even klu xde m0dal p0n leh start..at least bg saya 1 peluang nak terang kat awk cm ner biz ni leh jana pendapatan yg lumayan...
    sape2 yg berminat leh la email saya
    n_urul85@yahoo.com

  13. Nadzri 3 - 12 Jan 2010, 3:30pm
    Saranan saya Lynn buat sesuatu yang awk paling minat dan analisis kelebihan awk dan kecenderungan awk dalam bidang apa. Kalau ada hobi yg boleh menjana pendapatan, turn ke bisnes kecil2lan dahulu.

    Jika berminat Lynn boleh jalankan perniagaan percetakkan produk seperti yg saya telah jalankan selama 3 tahun di www.kugeeku.com

    Bisnes ini boleh dipelajari tetapi mesti ada minat dan rajin. saya juga ada mengadakan bengkel utk ini di www.rahsiacetak.com. Mesin + Produk + Support disediakan seumur hidup.

  14. Lynne - 01 Mar 2010, 3:21pm
    Nazri,boleh bagi maklumat lanjut tentang bisnes yang u ceritakan tu...email sy d Lynne1708@live.com..tq.

  15. Liza 8 - 07 Mar 2010, 3:03am
    Saya ada minat nak buka perniagaan tudung, kain serta menjual produk2 kecantikan dan kesihatan secara kecil-kecilan tapi tak tahu nak mula bagaimana. Nak ambik lesen macamana dan cara2 nak mulakan semuanya...kalau boleh bagi maklumat bagaimana nak mulakan biz kecil2an dari mula..email ke naliza73@streamyx.com..salamz

  16. farah 6 - 08 Mar 2010, 3:36pm
    Salam semua...
    Jika berminat, sertai kami sbg Rakan Kecantikan Beauty4U. Bimbingan akan diberikan secara menyeluruh melalui biz course yg ditawarkan. Pelbagai kursus kemahiran kecantikan juga disediakan utk dipelajari.

    Jemput hadir ke seminar pengenalan dgn pihak kami pd bln Mac ini.

    hubungi : farah 017-2669126 @ seha 012-3036806
    ATAU email farra_1909@yahoo.com

  17. Dewar Ija - 13 Apr 2010, 12:17pm
    Salam perkenalan dari kami de Pefume Collection ...sila email kan tentang what u doing right now....kepada saya mungkin ini dapat kpd deperfume@yahoo.com
    Selamat Mencuba

  18. Kak Wan 72 - 12 Oct 2010, 6:14pm
    Saya berminat nak menjalankan bisnes yg mempunyai tapak/kedai.Tp modal RM3000 je. Saya berminat di kawasan Gombak. Apakah perniagaan yang mendapat perhatian ramai sekarang ni?

  19. Salis - 30 Oct 2010, 11:31pm
    sesiapa yg nak berniaga kedai dengan modal yg rendah sila email saya
    lady.tania2008@gmail.com

  20. Ikhwan Bahkri - 27 Nov 2010, 12:13pm
    niaga air je la.
    1 cawn rm1
    sehari dpat jual 150 cwn dah dpat rm 150.
    senang jer kan. modal kecik.
    tp tempat kenebetul la n air y djual menarik.
    n niage kene jujr dan ikhls.

    niage ni mmg dah terbukti bjaya pun.
    cume bereni ke tak untk buat

  21. Ayunie - 22 Dec 2010, 11:19pm
    ayuni
    salam...sy nk try buka kedai top up tp x tau nk buka cmne???nk cari pmbekal assesori telepon,nk blh dpt jana profit yg k la blh tampung sy blajar???pe2 maklumat sila email k bg pendapat ke???motivasi...tq

  22. Ann 19 - 01 Jan 2011, 11:10pm
    sesiapa nak memulakan perniagaan online pakaian korea boleh email kpd saya canis_meng@yahoo.com untuk maklumat lanjut. Modal rendah dan mudah dijalankan. jangan tunggu lagi.

  23. Suhaida Wahab - 04 Jan 2011, 2:18pm
    salam,
    pada sesiapa yang minat nak buat bisnes tapi tak de modal banyak apa kata join ecosway
    semua free modal rendah je rm5k
    sewa kedai, bil api etc free
    nak tahu lanjut sila email saya
    AIMARL7475@YAHOO.COM

  24. Siti Saadiah - 10 Jan 2011, 9:52pm
    saya ingin menjalankan perniagaan spt nasi kukus dan sumber dari laut... spt ikan bilis, udang kering,ikan masin dan pelbagai lg... rase2 sesuai di jalankan di pasar mlm, pasar tani ataw gerai??? ade idea kongsilah ngn sy ek... email sy dynna_cute@yahoo.com

  25. Zainal Nordin - 12 Jan 2011, 11:55am
    saya baru saja berpindah di s'wak dari selangor, saya masih tercari2 sahabat2 utk membantu saya memula kan perniagaan dlm perhidmatan kawalan keselamatn, sahabat saya diselangor memberi saya membuka cawangan di s'wak, saya ingin mendapat kwn2 yg berada di s'wak dapat membantu saya memperkenalkan saya kepada syarikat atau jabatan kerajaan yg memerlukan perhidmatan kawalan keselamatan, dpt kiranya hubungi saya zainal nordin 0166831224 atau email pada saya kumislintang@yahoo.com
    terima kasih

  26. Imma2010 - 17 Jan 2011, 12:26pm
    saya ingin memulakan perniagaan pakaian tetapi saya tiada modal..sayer perlukan sokongan dari segi kewangan...

  27. Lan 4 - 22 Jan 2011, 10:38am
    saya juga ingin mulakan perniagaan ade sapa yang bole bantu modal kecil dan tiada modal bole email saya lanz9206@yahoo.com.my 019-6596107

  28. Atiqah 8 - 02 Feb 2011, 11:37am
    salam, saya graduate yg menganggur dan saya ingin mulakan perniagaan makanan(bbq ala-ala santai).tapi saya tiada modal and tak tau nk mulakan macam mana.saya ingin buka digreenwood.sila bantu and beri petunjuk.email:syairahatiqah@yahoo.com

  29. Nur Shafina Mohamad Radzi - 08 Feb 2011, 12:41pm
    nak join tander kerajaan untuk kantin.. jual air jer.. pun boleh untung. masaalahnye sekarang...
    proposal macamane nak buat? sebab kat internet tak bnyak contoh proposan jual air minuman ni

  30. Mfaizal 2 - 18 Feb 2011, 9:27am
    Saye tinggal di Rawang & sgt minat dgn komputer & gadget, dan sy bercadang ingin membuka kedai menjual & membaiki komputer sendiri secara kecil-kecilan dulu..

    Saye pernah menghadiri kursus asas keusahawanan siswazah anjuran MEDEC, tapi masih kurang pengetahuan mengenai penyediaan proposal & chanel yg betul utk bantuan kewangan.

    Soalannye:
    1.Berapakah modal yg diperlukan utk membuka kedai komputer yg basic?

    2.apakah yg sy perlukan utk penuhi impian sy ni?

    Please help me? Anyone?
    mfaizal6905@gmail.com

  31. Zulley - 26 Feb 2011, 1:55pm
    Kepada sesiapa yang ingin memulakan perniagaan kecil-kecilan saya ada jalannya. Anda boleh menjual Brooch secara kecil-kecilan dgn bermodalkan kan rm200. Kepada yg berminak sila send ke email zulley77@gmail.com

  32. Harriezan - 17 Mar 2011, 3:15pm
    Saya memerlukan biz partner di seluruh negara yang berminat untuk menjalankan perniagaan supplier tuala wanita berherba(repeat sales yg tinggi & produk wajib bagi setiap wanita)dimana dgn hanya produk 50sen/pc anda boleh mendapat keuntungan runcit sehingga 127%.Produk telah diinsurankan sebanyak RM3juta serta mempunyai laporan makmal.Sila hubungi saya Harriezan 019-7739443/012-7354433

  33. Rizal 41 - 24 Mar 2011, 12:05am
    saya ingin buka kedai telekomunikasi tapi masalhnya xada lokasi yg strategik.boleh sesapa bantu

  34. Lilu - 11 May 2011, 11:35am
    saya ingin membuka perniagaan pakaian t shirt dengan rekaan sendiri,tapi masalah saya tak tahu jenis kain yang sesuai dan di mana hendak dapatkan pembekal kain tersebut..ada sesiapa leh bantu saya?

  35. Faez 6 - 05 Jun 2011, 12:03am
    Saya memerlukan biz partner di seluruh negara yang berminat untuk menjalankan perniagaan supplier produk kesihatan jus Monavie (repeat sales yg tinggi & produk berkesan bagi orang yang berpenyakit kronik).terdapat 7 komisyen yang menjadikan anda sentiasa berduit.info lanjut,sila layari www.faiz89k.blogspot.com.Sila hubungi saya Faiz 019-3704742

  36. Naa - 09 Jun 2011, 5:26pm
    Hai.. Saya lpasan diploma.. nk sangat berniaga.. tp saya xtahu barang ape permintaan tinggi dalam market.. Apa product boleh sy guna start bisnes? please.. tolong sy.. tq k.. emel: aisy_wm@yahoo.com

  37. Zaidi 35 - 07 Jul 2011, 11:23am
    Memerlukan minyak pengasih, pelaris atau pendiding sihir. Juga mengambil upah zikir kekayaan dan kelepasan dari api neraka. Sila hubungi saya
    013-5239224

  38. Ayie 25 - 10 Jul 2011, 1:46am
    hye..im ayie..sy seorang student dan masih menuntut. jadi sy berminat untuk berniaga di samping sy masih belajar lagi sekarang. apakah tindakan selanjutnya yg perlu sy lakukan? tq ayie_blueyes@yahoo.com

  39. Shah 183 - 17 Jul 2011, 2:54pm
    Tahukah anda satu perniagaan yg menguntungkan anda..produk STEVICODIRECT yang begitu mendapat permintaan orang ramai.Jika anda berminat untuk menjadi rakan niaga produk ini boleh menghubungi saya Shah : 012-4830849

  40. Fatah 4 - 22 Jul 2011, 1:17am
    salam semua...sesiape yang berminat untuk buat biz..layari www.jutawanhr2u.com/fatah2122.
    berminat untuk jadi pengedar muniffhijjaz email ke ulfah_afs@yahoo.com.my

  41. Mimi 42 - 18 Aug 2011, 8:59pm
    saya betul2 berminat untuk berniaga.tetapi sya tak tahu macamna nak mulakan.dan perniagaan apa yang patut saya ceburi.bermodal kecil tapi menguntungkan.tapi bukan MLM.jika ada yang boleh membantu sila email saya di aimimarina@yahoo.com.

  42. Mimie Eda - 04 Sep 2011, 6:04pm
    Saya berminat utk berniaga....modal kecil,n tak tau nk niaga apa...sapa2 ada idea, leh email saya mimie_eda84@yahoo.com

  43. Zielahermi - 12 Sep 2011, 12:46am
    saya beminat utk buka kedai tudung,tp sy xde modal..cmana tok saya dptkan modal tsbut..Ah long xnk..nk yg berdatar..:)

    please email 2 to me ziela_suksis@yahoo.com

  44. Safwan Yusof - 29 Sep 2011, 8:02am
    salam 1 m'sia..

    Saya safwan dari kota kinabalu, saya ingin tahu apa perniagaan yang boleh saya jankan dengan modal RM10 ribu dan boleh dapat pulangan RM5 ribu sebulan?

    Mohon bantuan dan cdangan. Email saya:
    safwan.yusof@yahoo.com

  45. Rizalmat - 02 Oct 2011, 11:56pm
    Jika anda ada masa lapang Joinla Email cash pro. dapat jugak wat duit sikit. Sebab join dia percuma je. daftar leh tgk kat link ni http://goo.gl/ry4KW

  46. Usahawanmuda 5 - 06 Oct 2011, 11:16pm
    salam,

    sesiapa yg berminat nak starting buat biz under saporting goment..sangat mudah, projek yg mana mmpunyai risiko sangat rendah kerana modal yang dikeluarkan oleh anda,akan dipulangkan kpd anda setiap bulan (6% daripada keuntungan cmpany) sehingga 100% dr modal, xkira anda gagal atau berjaya, kalau gagal,tiada risiko,kalo berjaya,anda akan hidup senang lenang. email ke

    max2010kill@yahoo.com

    utk keterangan lanjut, perniagaan ini utk pemulaan area lembah klang shj. saya berada di putrajaya if anda ingin berjumpa.
    modal sekitar RM8K ke RM250K.
    real biz.bukan internet2 neh.

    paling sesuai utk sesiapa yg baru nak start meniaga.under kerajaan anda tidak perlu risau,jaminan akan diberikan.

  47. Raquib Aleem - 07 Oct 2011, 5:47pm
    Salam,
    Area seremban, sesiapa nak buat bisnes makan ( nasi campur) tapi takda modal, contact saya.. TAK PERLU MODAL

    Syarat simple, 1) ada kereta 2) bisnes minded. 3)boleh buat full time.
    4) Jenis x tau malu.. 5) Jenis tabah dan tenang..

    Kalau harap bisnes jenis untung seribu - dua ribu sehari untuk permulaan, jangan bazir kredit untuk call.. Kalau nak berusaha cari rezeki halal, tapi belum ada peluang, inilah peluang.

    sapa cepat dia dapat.

    012-6179836 Qib

  48. Amirul 26 - 11 Oct 2011, 11:42am
    saye amat minat untuk niaga. saya dah bosan keje gomen ni. saya nak berhenti keje bila ade bisnes yang baik. sila email saya amirulasnawi89@gmail.com

  49. Yusuf 5 - 31 Oct 2011, 2:16pm
    Nasihat kepada Amirul 26
    Kerja untuk cari modal.
    Buat niaga kecil kecil
    Dah nampak peluang baru niaga full time. Bukan senang niaga ni.
    Kewangan, strategi, marketing, undang, kena sihir semua kena tengok.

  50. Zainal Nordin - 04 Nov 2011, 10:37am
    saya nk buka kedai dobi...,
    tapi xtau nk cari barang2 seperti mesin dan lain2.., sesiapa yg tahu sila email pada saya..,

Page 1 | Page 2 >>                        (Total comments 94)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.