Register ¤ Login
Membuka Perniagaan Kedai Buku & Alat Tulis
Ila Yaacob - Mon 12/Apr/10, 3:01pm [Last Comment]

saya sgt berminat untuk membuka perniagaan kedai buku & alat tulis, tetapi saya tidak mempunyai pengalaman serta cara-cara membuka perniagaan tersebut. boleh kah MFA membantu serta memberi tujuk ajar dalam memulakan perniagaan tersebut.......APAKAH LANGKAH-LANGKAH YANG HARUS SAYA AMBIL....

Niche: Pengedar Alat Tulis
  1. Fakrul - 12 Apr 2010, 3:26pm
    Rasanya bila dah anda berminat perniagaan tersebut , anda perlu mencari info mengenai perniagaan tersebut, so kat internet ini, banyak sangat info...so anda boleh mencari dengan search ataupun forum..Selamat berjaya...
    http://ezsmartlaundry.blogspot.com

  2. Rahman - 13 Apr 2010, 8:21am
    Yang terhangat di pasaran franchise adalah Franchise Rona (kedai alatulis & buku). cuba check sini:

    http://www.mfa.org.my/?franchise:rona

    langkah pertama adalah pergi taklimat asas RM20 dulu, dipanggil TMF - Taklimat Mingguan Franchise:-

    http://www.mfa.org.my/?traindate/list

  3. Fatry - 14 Apr 2010, 1:26pm
    hubungi saya untuk keterangan lanjut
    016 2354788 insaallah saya dapat membantu anda

  4. Rona Stationeries - 16 Apr 2010, 8:44am
    Salam Saudari Ila, sekiranya saudari berminat dengan Rona Stationeries, saudari boleh menghubungi En. Rafiq di talian 03-6186 0933 atau emel di alamat franchise@rona-stationeries.com. untuk membuat pertanyaan lanjut. Terima kasih.

  5. Belum Frust - 16 Apr 2010, 3:53pm
    Jika anda ingin menjadikan buku-buku terbitan Telaga Biru Sdn Bhd (TBSB) sbg sebahagian produk jualan kedai buku anda, EMEL saya : masalfadli@yahoo.com

    Telaga Biru melalui anak syarikatnya Stormreaders Network memasarkan buku, majalah, CD dan VCD dan terkini komik Islamik secara online. Layari www.stormreaders.net/MY337101

    Saya kini menjadikan buku2 terbitan TBSB sbg sebagai sbhagian produk jualan di kedai saya. Produk utama ialah produk kesihatan keluaran Gamat Emas Sdn Bhd dan produk sampingan buku2 Stormreaders.

    Jika anda tanya ttg sambutan...Alhamdulillah sambutan amat menggalakkan. Mungkin kerana kedudukan kedai kami strategik - dekat dgn Giat Mara, Universiti Teknologi Petronas, Kolej Profesional Mara dan UiTM.

    Dgn Stormreaders, anda boleh memasarkan buku-buku, majalah Solusi, CD, VCD dan komik Islamik samada secara online ataupun mempamerkannya di kedai anda. Cuma dari satu sudut, kedai online lebih mudah kerana anda hanya perlu promote, customer tempah dan bayar, Stormreaders yg akan hantar tempahan ke rumah mereka dan ANDA menerima komisyen dari harga jualan.

    Maklumat lanjut EMEL saya : masalfadli@yahoo.com

  6. Ahmad 11 - 20 Apr 2010, 11:45am
    Salam Ila

    email saya untuk info lanjut mengenai business yang mempunyai potensi, tiada risiko, modal rendah dan diiktiraf Kementerian Pelajaran serta mempunyai Sijil Syariah Compliance

    Ahmad - email (east669@gmail.com)
    Tel : 012-2831302

  7. Lynne - 29 Apr 2010, 3:19pm
    Bisnes alat tulis dan buku2 ni nampak menarik..boleh email sy keterangan lanjut tentang bisnes ni..Lynne1708@live.com..tq.

  8. Adib 2 - 25 May 2010, 1:45pm
    salam,

    semasa kursus asas franchais anjuran MFA, pemilik rona sationary, en rozaiman salah seorang panel yg bagi talk berkenaan penilaian daya maju projek. kalu saudari berminat, bolehla join kursus ni dan dapat berinteraksi terus dengan beliau.

  9. Abuzar - 01 Jun 2010, 12:15am
    salam.. tolong saya.. saya ingin membuka perniagaan alat tulis dan printing, dimanakah saya boleh menbuat pinjaman perniagaan yang sesuai dan pemborong alatan untuk perniagaan ini. saya tinggal di pulau pinang..boleh email saya di stream09@streamyx.com.. TQ..

  10. Khuza - 02 Jul 2010, 12:59pm
    Salam, saya berminta untuk memulakan perniagaan alat tulis.. tapi dimana saya boleh mendapatkan pemborong atau pengilang barangan alat tulis di sekitar kuala lumpur? bantuan anda amat dihargai...

  11. Nora 60 - 15 Jun 2011, 12:28pm
    Salam... Saya pun baru merancang ingin jadi pengedar alat-alat tulis, kepada pemborong atau pengilang yang punya harga rendah berpatutan tlong email keterangan lanjut kpada saya.. Nora79azuin@gmail.com

  12. Yan 29 - 18 Jun 2011, 11:42pm
    saya bercadang untuk membuka kedai alat tulis, dimana kah saya boleh dapatkan alat alat tulis ini pada harga borong. cadangan kedai dikawasan puchong. email saya e_yan2001@yahoo.com

  13. Nuar76 - 28 Nov 2011, 4:33pm
    Salam. Saya berminat untuk berniaga. Minta nasihat dan pendapat dari anda semua.

  14. Shamsuri 2 - 12 Dec 2011, 11:31am
    salam... saya bercadang untuk membuka kedai alat tulis, dimana kah saya boleh dapatkan alat alat tulis ini pada harga borong. cadangan kedai dikawasan kuching, sarawak. email saya samzz970@streamyx.com

  15. Donny L - 23 Dec 2011, 11:38am
    Salam..saya pun berminat nak jadi pembekal alat tulis ni..dan sedang dlm proses apply lesen,,jadi dimana kah saya boleh dapatkan alat alat tulis ini pada harga borong. cadangan kedai dikawasan kota kinabalu, sabah. email saya don222098@yahoo.com

  16. Yuss 3 - 25 Mar 2012, 10:45pm
    salam... saya bercadang untuk membuka kedai alat tulis, dimana kah saya boleh dapatkan alat alat tulis ini pada harga borong. cadangan kedai dikawasan johor bahru, johor.email saya yus_beshh@yahoo.com

  17. Sara Azmi - 26 Apr 2012, 4:25pm
    Salam, kami adalah pemborong dan pengedar bagi alatan tulis, cendera hati, alatan sukan dan pejabat yang terletak di Perak. Pelanggan kami tergolong daripada Stationery shop, perkedai runcit, sekolah, tadika, jabatan-jabatan kerajaan, hospital, supplier dan golongan individu di seluruh negeri. Kami juga menyediakan perkhidmatan penghantaran, harga yang dikenakan adalah jauh lebih murah dari anda beli di kedai borong. Untuk maklumat lanjut sila email & hubungi kami di talian : sara_add8731@yahoo.com ( 018-5783646/012-4191903

  18. Shahrizal 14 - 22 Jan 2014, 3:43pm
    Salam. saya adalah supplier untuk A4 Paper dan juga alat tulis serta kelengkapan pejabat. Saya juga menyediakan hikmat penghantaran. Berminat boleh emelkan kepada saya di m.shahrizal88@yahoo.com atau hubungi di 011-26196685. shahrizal

Page 1                        (Total comments 18)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.