Register ¤ Login
Macam Mana nak Buka Kedai Telco & Post Ye?
Mdnoor 3 - Tue 5/Oct/10, 5:16pm [Last Comment]

hai...
saya nak buka kedai telco&post, tapi tak tau caranyer?
berapa modal, cara nak uruskannyer dan lain2...
ada sapa2 leh tolong tak?
  1. Rahman - 06 Oct 2010, 9:17am
    MdNoor -> Cuba tanya master distributor ni, dia nak jual.

    http://www.majalah.com/?classified:bisnes-telco-post-untuk-dijual:66789NPB9S

  2. Dobiaquawash - 08 Oct 2010, 2:31pm
    contact sy utk dgr taklimat

  3. Hazly 2 - 10 Oct 2010, 6:19pm
    mari segera dapatkan info tentang penjimatan bg panggilan h/phone anda yg terkini!!!
    hanya 0.03sen/minit..
    info: 0192350250 (nur_196@yahoo.com.my)
    jom sahut penjimatan ini...

  4. Zakaria Mohd - 12 Oct 2010, 9:14pm
    saya nk jual pakej MD Telco&Post kalau u berminat boleh berbincang dgn saya, hubungi saya di zack.stingray@yahoo.com

  5. Din 26 - 24 Oct 2010, 11:52am
    ten ten ten
    hati-ati dgn nama FARATECH
    dulu buat inkubutor dgn MARA, lingkup.
    pastu "jual" agen TM, brifing kat menara TM, ramai dah kena dan lingkup, bayar duit agency ribu2.
    pastu buat telco & post, ramai jugak terjebak, skrg ramai yg nak jual MD, betul? sama mcm agency TM, ramai nak jual MD. Saya seorang yg berjaya mendapat semula duit agency.
    nasihat saya, berhati2 nak BERNIAGA, banyak NAGA kat dunia korporat, terlalu licik, SSM pun surrender dgn taktik/aggrement mereka ini. dinzeta@gmail.com

  6. Amri 7 - 07 Nov 2010, 1:09pm
    nk bukak telconpost modal dlm 50k.
    tp kne pk 50kali la..sbb y da bkak bnyk da nk tutup.
    *geng faratech,inteleca 2 geng u jahanamkn org melayu.ramai y da kena..ati2.

  7. Mohd Ali 5 - 26 Nov 2010, 8:01am
    betul..banyak kes mengenai telco n post ni..dah banyak telco n post yg ditutup..kebanyakkan aduan mengenai tiada sokongan lepas dah buka cawangan telco n post..saya cadangkan mdnoor pegi sendiri kat setiap syarikat untuk minta menjadi agen..mcm kurier, celcom, alrajhi dll

  8. Agus - 10 Jan 2011, 11:13am
    BETUL....2..macam2 aku dengar dgn faratech...tp kalau nak jadi agen jual produk telekom ,,boleh mesej aku...xder bayar apa2 pun,cuma usaha sikit dan bayar duit baju telekom je...aku nak cari ejen satu malaysia

    emel: towerlink1@gmail.com
    010-423.4373

  9. Volentine - 07 Jul 2011, 1:52pm
    haa pernah dengan biz ni tahun lepas ada buka kat tepi jalan ke country home tahun ni dah tutup lak :(.... hati2 la biz Telco & Post ni..banyak gak dengar cita

Page 1                        (Total comments 9)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.