Register ¤ Login
Harga Tender Dobi Untuk Hospital.
Erna - Tue 11/Nov/08, 12:03pm [Last Comment]

saya baru diberi tender untuk dobi hospital..dan saya ingin tahu harga bagi cucian tender di kedai2 lain...berape harga sekilo untuk cucian cadar dan sarung bantal?

Niche: Kontrak Tender Kerajaan | Bisnes Dobi | Pusat Rawatan
  1. Zaharah 2 - 11 Nov 2008, 12:47pm
    Erna, boleh bagi email address tak saya ada beberapa info mungkin anda perlukannya.

  2. Eddie 5 - 11 Nov 2008, 3:31pm
    Hi Erna

    Email saya di smn.edd@gmail.com atau tel 0164166651 dan kita boleh berkongsi pengalaman. Saya juga menjalankan perniagaan dobi ini. Visit www.laundryroom2u.com :)

  3. Laila Mukhtar Management 0196190075 - 11 Nov 2008, 7:26pm
    Salam Erna & Zahara, merujuk kepada soalan saudari/puan dan juga perbualan talifon terdahulu, beberapa perkara perlu diambilkira sekiranya saudari/puan ingin meletakkan harga bagi sesuatu caj cucian dalam bentuk pukal. 1) kuantiti yg hendak dibasuh dalam masa sehari? 2) jenis mesin dan kapasiti mesin yg disediakan? 3) tempoh penghantaran?. Sekiranya ada diantara pengusaha ingin letakkan harga caj cucian bagi hotel @ resort perkara yg sama perlu diambil kira.

  4. Syed Saiful Adzim b Syed Khalid - 14 Nov 2008, 12:04am
    Kalau berminat dalam Laundry, sila hubungi saya di saif@smatwash2u.com. Kami mempunyai pengalaman lebih dari 10 tahun dan berbagai pakej, dari yang kecil RM45000 sahingga RM300,000.

    Pakej dari sekecil mesin layan diri sahingga ke tahap dry cleaning. Latihan, renovation, signboard, marketing termasuk didalam pakej. COntoh kertas kerja disediakan.

    Kami juga menjual mesin mesin untuk dobi untuk hospital.

  5. Ishak Mail - 14 Nov 2008, 12:17am
    Sila beri email add dan H/p no kepada saya at ishakmail99@yahoo.com, saya kan menerangkan butiran lanjut mengenai kursus dobi (percuma), pengalaman serta bagaimana nak set-up

  6. Eddie 5 - 14 Nov 2008, 9:35am
    Erna,
    Apa email address u?

  7. Mohd Faizal Bin Ismail - 14 Nov 2008, 5:10pm
    eddie,

    saya berminat untuk mengetahui dgn lebih lagi dlm bisnes dobi ni.

    ini email saya :- zal_boyz@yahoo.com

  8. Hanif - 21 Nov 2008, 9:16am
    cuba ke jomdobi.com, ade banyak info free kat sana.

  9. Wani - 10 Dec 2008, 8:19am
    syed , saya berminat utk mengetahui lebih lanjut please e-mail miziwani@yahoo.com

  10. N Tier Services - 27 Dec 2008, 8:38pm
    check out www.dobi4u.com, we provide laundry detergent and equipments for new and existing owners. New offerings include web design. 100% bumi owned. if interested email us.

  11. Miji - 22 Mar 2009, 2:57am
    salam! tlg bg info pasal bisnes dobi boleh..sye baru nk mencube brniage ni..pendapatan sbulan,modal,peralatan..kalau ade ape2 tips lg bgus...

    e-mail sye g.miji@yahoo.com

  12. Miji - 22 Mar 2009, 3:01am
    ade sape2 yg tau camne nk cr tender2 kerajaan,swasta?

  13. Nurul 13 - 22 Apr 2009, 1:28pm
    Salam En.Ishak Mail. tlg bg info pasal bisnes dobi boleh..saya baru nk mencuba perniagaan dobi ni. Boleh email info kat anne_urul@yahoo.com..TQ

  14. Suhana Salleh - 14 May 2009, 7:45am
    cik erna saya berminat la utk membuka bisnes dobi tapi saya xtahu mcmaner cara dan apekah risiko.....boleh tak kalau tidak keberatan cik erna email kat saya......ezzaty_mummy@yahoo.com....
    terima kasih

  15. Ain Nurrul Hotmail Com - 09 Feb 2010, 4:24pm
    salam, sy pun nk tau lebih lanjut cmner nk dptkan tender2? leh tlg sy tak?

  16. Iza Din - 18 Mar 2010, 9:06pm
    Salam.saya pun nak tau camne nak dpt tender..tolong beri guideline leh?

  17. Sam 14 - 09 May 2010, 12:23am
    Saya ada orang sub kerja hotel sarung bantal atau pillow case dengan harga 40sen, bed sheet 50sen dan tuala kecil 40sen. Saya tak pasti harga ni ok ke tak tapi sebab kan nak belajar so saya ambil sahaja sbgai pengalaman :)

  18. Rafidah Repahie - 03 Jun 2010, 12:03am
    Salam.saya pun nak tau camne nak dpt tender..tolong beri guideline leh? hrndamia@gmail.com

  19. Izzah Jaslenda 2 - 10 Jun 2010, 9:50pm
    salam semua.. baru2 ni sy try nak masuk tender hotel.. tp x berapa tau harga yg patut diletakkan pada quotation yg mereka perlukan.. harap dapat membantu

  20. Schatakumi - 13 Jul 2010, 5:30pm
    saye berminat untuk jadi kontraktor, tapi tak tau cara dan cara macam mana nak jadi..diharap ada sesaiapa yang berminat dan boleh tunjuk ajar saya..

  21. Emy 3 - 02 Aug 2010, 12:32pm
    saya juga berminat nak ambil tender di PLKN TASIK CHINI. tapi saya kurang faham dengan kertas kerja sebut harga. sesiapa dapat beri sedikit info..

  22. Ss Computer Serice Center - 11 Dec 2010, 4:00pm
    salam,saya mempunyai kedai dobi yg agak sukar untuk mendapatkan tander2 dari kerajaan atau swasta..kepada yg ada peluang2 sila emailkan kepada saya di sscomputer77@gmail.com
    kerjasama anda semua amat saya alu-alu kan
    terima kasih

  23. Khairudin 2 - 31 Dec 2010, 1:53am
    email juga saya di bizzmind@yahoo.com sekiranya ada sesiapa yang ingin sub kontrak dobi. Kapasiti boleh cover.

  24. Bluewave - 06 Apr 2011, 2:40pm
    saya kedai dobi bluewave kuantan berminat untuk sub tender.. sesiapa blh tolong.. syah_ir03@yahoo.com

  25. Mohd Norkhalis - 28 Apr 2011, 4:40pm
    Saya ada kedai dobi. Baru buka 3 bulan yang lalu. Leh sesiapa tolong saya untuk dapatkan kontrak dobi di hotel2 dan kerajaan

  26. Mairah Mustafa - 10 May 2011, 3:27pm
    salam,sy dari dobi mummy,kuantan.
    berminat untuk mendapat tender-tender dobi.sila maklumkan jika ada peluang.terima kasih

  27. Madie - 06 Jun 2011, 8:52am
    salam,saya dari kedai dobi di Gombak,sesiapa tolong saya untuk dapatkan kontrak dobi di hotel2 dan kerajaan juga ingin tahu untuk kertas kerja sebut harga bagi tender. sesiapa dapat beri sedikit info..sila email: hasmadimansor@yahoo.com

  28. Nur 75 - 10 Nov 2011, 2:56pm
    salam.sya dari dobi serikembangan. bleh sya tahu cara2 untuk mendapatkan kontrak dobi bagi hotel2, agensi kerajaan @pun swasta. sesiapa ada info @job harap boleh share.tq

  29. Nora 87 - 24 Nov 2011, 9:02pm
    Salam, Saya dari kedai dobi di Cheras. Ada tak sesiapa yang sudi ajar saya macam mana cara untuk buat quotation harga untuk hotel dll. Sila email: dobiboy1975@yahoo.com

  30. Sonie - 13 Jan 2012, 10:29am
    Saya baru bukak Kedai Dobi kat Balakong. sesapa yg ada kontrak tak larat nk cuci boleh le pas kan saya ni. Bagi le saya komisen dh le. saya juga nak tahu pasal tender menender price di hotel, hospital ke dsbgnya.
    Sila email: oklah33@yahoo.com

  31. Iza 37 - 01 Jan 2013, 2:22am
    salam..hye..sy dah masok 2thn bkak kedai dobi..sy igt nk mencuba amek tender hotel plak..bole x sy dptkn harge cucian bg cadar tilam?? sy sgt memerlukan bantuan..emailkn kt sy blueangel_alto@yahoo.com

  32. Ikifaz - 14 Jan 2013, 12:08am
    assalam.. saya ada kedai dobi di subang jaya. saya berminat nak dapt tender hotel.. boleh bagi info cara2 dan harga untuk hotel dan tender? email saya kat 1vresources@gmail.com

  33. Munirah 13 - 29 Mar 2013, 11:52am
    salam...saya ada dobi di mutiara rini,skudai johor. bagi sesiapa yang sudah dapat tender,tapi kekuatan mesin tak cukup,boleh la pass dekat saya,saya juga ada MESIN DRY CLEANING. boleh contact sy, 019 725 9835

  34. Faizal 104 - 02 May 2013, 11:00pm
    Salam. Saya dak buka dobi hampir 2 tahun di Pandan Indah.Masih belum dapat apa-apa kontrak.Minta jasa baik Tuan/Puan jika ada peluang untuk dapatkan kontrak dobi sekitar kl/ampang/cheras.Minta hubungi saya di mybest30@mail.com/faitri30@mail.com atau tel 03 41495300/017 3491300-Faizal.Tk

  35. Khairul Anuar Bin Ahmad - 03 Jun 2013, 5:23pm
    Salam. Kalau ada sesiapa nak sub tender dobi kat area batu gajah/ipoh/sri iskandar atau tronoh...sila email kepada saya di andlene@yahoo.com

  36. Ema Erina - 12 Sep 2013, 11:18am
    saya juga berminat nak ambil tender di PLKN. tapi saya kurang faham dengan kertas kerja sebut harga. Kpd sesiapa dapat beri tunjuk ajar dan sedikit info..
    Saya ada orang bg kerja dobi d hotel dan sekolah asrama penuh jd sy x tau nk letak harga bg sarung bantal, cadar, selimut, langsair, alas meja. Tlong bantu saya tiada pengalaman dlm hal ini.

  37. Asma Aliasak - 20 Sep 2013, 9:05am
    Salam..sy juga br buka kdai dobi..langsung xde pengalaman tp sy cube juga..alhamdulillah bole la mule2 ni..tu yg nk mtk pandangan n tunjuk ajar contoh sebutharga dobi. Kepada yg dapat bantu sy amat sy hargai..asmaaliasak@yahoo.com. .tq saudara semua.

  38. Azim 3 - 14 Nov 2013, 9:35pm
    asslm...kepada yg sudi ajar saya mcm mana nak buat sebutharga/tender dobi sila email ke alainsgroup@gmail.com
    kerjasama tuan2 sgt2 saya hargai.tk

  39. Ezzwan - 16 Jan 2014, 12:09am
    Saya baru je bukak dobi di ukay bistari.mcmn ye nk buat sebut harga untuk tender hotel dsbgnya..sila wassap saya 011-26281579 atau email ezzwan2012@gmail,com

  40. Pie - 06 Mar 2014, 5:13pm
    As salam
    Saya baru dpt tender dobi..area jln duta..nak cari kedai dobi utk sub kan..
    Minat call 0196637060

  41. Samah - 06 Apr 2014, 11:57am
    saya orang baru dalam perniagaan dobi ini......so minta lah sifu2 yang telah lama berpengalaman dalam industri bantu saya bagaimana nak buat marketing dan mendapatkan tender dari penguasaha hotel dan sebagainya. kerjasama tuan2 sgt2 saya hargai.tk

Page 1                        (Total comments 41)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.