Register ¤ Login
Francise Coolblog
Jaja - Mon 24/Aug/09, 2:08pm [Last Comment]

salamzz..sya dpat tahu bahawa coolblog baru shaja mendaftarkan syarikatnya menjadi ahli mfa ttpi belum mendpat lesen ROC,soaln sya..berapa lamakah masa yg diperlukan oleh coolblog untuk mendapat lesen ROC kerana sy bercadang utk membuka francise coolblog.Ini kerana sy diberitahu selagi tiada pengesahan ROC,pinjamn melalui PNS adalah agak sukar...trima kasih
  1. MFA Admin - 24 Aug 2009, 2:18pm
    Saudari Jaja, untuk menjadi sebuah syarikat francais, coolblog perlulah mendaftarkan perniagaan mereka dengan Pendaftar Francais (ROF) di bawah KPDNKK. Untuk tujuan mendaftarkan syarikat sebagai syarikat francais, ia perlu menjalankan perniagaan mereka minima selama 3 tahun sebelum ia boleh berdaftar dengan ROF. Selagi ia belum mendapat kelulusan daripada ROF, ia tidak boleh menawarkan perniagaan francais kepada orang ramai. Terima kasih.

  2. Mohd Nazli B Hj Timan - 29 Aug 2009, 3:18pm
    Ms Jaja, cdgn nak buka kat mana? dah dapat tempat ke ?saya kenal produk ni masa pameran Francais kat PWTC tempohari & saya dah survey outlet dia kat Mines...mmg menarik, kat Klang Valley X banyak lagi...mcm ne nak contact awak ? tq

  3. Jaja - 31 Aug 2009, 6:28pm
    salamz en.nazli..
    yup..sy dah tau coolblog nie..sy pun ade gie masa pameran kat PWTC tuk survey..tapi coolblog nie lum dpt sijil ROF,so nak buat pinjman PNS agak susah kerana blum lulus...cdg wat kat kllang valley gak..tempat lum dapat tapi akan cuba dapatkan klau jadi..hubungi sy di :exora9@gmail.com

  4. Jaja - 31 Aug 2009, 6:29pm
    hi saudara admin,
    thanks 4 the quick reply...bolehkah saudara admin check untuk sya sudah berapa lamakah coolblog nie sudah bertapak dimalaysia?ini kerana sy dapat tau ia baru shja memasuki pasaran di malysia...mekasih!

  5. Zahir - 04 Sep 2009, 3:12pm
    Salam Ms Jaja, saya pun ada dengar juga pasal coolblog ni. Ok ke ? Tapi saya tak berapa pasti lagi. Katanya ia amat menarik. Brp kos yg diperlukan utk franchais ni ( kalau dah lulus lah ). Boleh bagi hint tak tentang biz apa yg dijalankan. T/kasih

  6. Jaja - 09 Sep 2009, 1:05am
    hai zahirr...
    kos yg perlu tuk coolblog adalah dlm rm68K...
    biznis nie F&B..lebih kepada ice blended take away...konsep dr singapore..
    baru berkembang...coolblog belum lagi mendapat sijil ROF

  7. Michael 3 - 11 Sep 2009, 3:43pm
    saya berminat jua dengan franchise coolbloog ni.hari tu masa pameran saya ada cuba minum.memang sedap.tapi masalahnya modal saja.rm68k mana nak cari.saya cuma ada rm30k.ms jaja boleh join kah?

  8. Ogyha - 06 Oct 2009, 5:50pm
    saya pun berminat utk buka di kelantan...tp modal besar jugak tu..sy bru ade 40k....psl coolblog blh tgk di website http://www.coolblog.com.my/... bile agaknye dpt sijil Rof?

  9. Micro5j - 01 Apr 2010, 9:29am
    Dear MFA Admin,

    Sudahkah coolblog berdftar dgn ROF?

  10. Zul 138 - 11 Dec 2013, 7:53pm
    Boleh saya dapatkan untuk menjadi usahawan Francise Coolblo? zulsuboh@yahoo.com;

Page 1                        (Total comments 10)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.