Register ¤ Login
Contoh Kertas Kerja Pinjaman untuk Bisnes Dobi
Siti Rafidah Hassan Basri - Fri 9/Oct/09, 12:49pm [Last Comment]

Saya sudah mempunyai kedai dobi yang sedang beroperasi. Namun, saya ingin mendapatkan pinjaman dari pihak bank untuk mengembangkan bisnes dobi saya ini. Justeru itu, ada sesiapa yang boleh bantu saya untuk memberikan contoh kertas kerja pinjaman dobi ini. Saya sudah membuatnya namun ingin melengkapkannya lagi agar lebih mantap.Harap ada yang sudi membantu. Sebelum ini saya ada membeli contoh kertas kerja dobi namun setelah pembayaran di buat tiada apa seperti yang dijanjikan(ditipu):(

Niche: Rancangan Perniagaan | Bisnes Dobi
  1. Azman Ibrahim - 12 Oct 2009, 11:27am
    Salam siti..
    Dulu mulakan perniagaan pinjam dgn siapa? biasa nya kalau nak pinjam tekun ke MARA ke stakat 10k atau 50K tak perlu kertas kerja.Lagi pun kertas kerja tu biasanya bayaran nya tinggi.berapa pratus dari pinjaman yg dipohon sya tak pasti

  2. Siti Rafidah Hassan Basri - 12 Oct 2009, 12:14pm
    Salam en.Azman.

    Awal modal dahulu..kami berkongsi adik beradik. Jadi, setelah perniagaan berjalan didapati kami ingin menambahkan modal pusingan.Saya ada bertanya MARA namun diberitahu tiada lg peruntukan pinjaman untuk usahawan. Apa pun terima kasih atas maklumat yang en.Azman berikan.

  3. your solution - 14 Oct 2009, 11:48am
    kepada siti rafidah..
    sy boleh bantu awk jika awk perlukan bantuan.
    awk boleh hubungi sy di 012-2444914

  4. Fakrul - 14 Oct 2009, 12:55pm
    Pn Siti, Kami menyediakan contoh ringkasan penyediaan kertas kerja. Sila lawati http://ezsmartlaundry.blogspot.com

  5. Muhammad Zahir Sanjay bin Abdullah - 15 Oct 2009, 6:15pm
    Puan Siti,

    bagi kertas kerja untuk bisnes dobi yang puan inginkan, puan perlukan berapakah modal yang puan perlukan untuk membuka perniagaan tersebut secara sempurna dengan modal pusingan sehingga puan dapat "break even"

  6. Nor Isham Ismail - 18 Oct 2009, 10:13pm
    Download BP Dobi di sini:
    http://www.perniagaanmalaysia.com/index.php?ref=akukilat

  7. Ssaid - 21 Oct 2009, 11:53am
    saya ada kertas kerja khusus untuk perniagaan dobi berserta cash flow dan kunci kira2 bagi membuat pinjamam bank. msg saya ssaid73@gmail.com

  8. Farahana - 09 Dec 2009, 3:32pm
    salam....boleh saya dapatkan contoh kertas kerja dobi kerana saya merupakan plajar latihan industri dan perlu membuat kertas kerja..puan atau tuan boleh emailkan saya di paahmanjung@yahoo.com.my.segala jasa baik puan atau tuan amat saya hargai

  9. Uzie - 18 Jun 2010, 7:17pm
    leh email kat saya cmne nk wat kertas kerja? Uz_tyt10@yahoo.com
    tq

  10. Nadia 12 - 09 Jul 2010, 2:31pm
    Salam Pn,
    Sykt kami adalah salah sebuah syarikat perunding yg menyediakan khidmat membuat KERTAS KERJA untuk Pinjaman Perniagaan di Bank2 Tempatan dan Agensi Kerajaan. Caj cuma ke atas kertas kerja yg kami sediakan shj tanpa sebarang komisyen selepas pinjaman lulus.

    Sekiranya berminat, hubungi Nadia 017 2292286

  11. Zara Zulaikha - 18 Sep 2010, 9:34am
    leh email kat sy contoh kertas kerja yg lengkap,sy sgt2 memerlukan utk rujukan

  12. Medjaismail - 21 Jun 2013, 10:19pm
    Sy bru ingin membuka prniagaan dobi dan ingin memohon pinjaman..jadi syarat pnjmn adalah sy perlu menyediakn kertas kerja yg lengkap..boley tolg emailkn pada sy..(medja56@gmail.com)

Page 1                        (Total comments 12)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.