Register ¤ Login
Berminat Nak Buka Kedai Dobi
Hamidah Binti Gaain - Mon 16/Jun/08, 3:39pm [Last Comment]

saya amat berminat nak buka kedai dobi
saya nak tahu dari segi modal dan dimana perlu saya mengambil kursus untuk pengetahuan saya

Niche: Bisnes Dobi
  1. Nazif Mansor - 16 Jun 2008, 5:03pm
    Assalamualaikum cik hamidah.. saya nazif dari kuala lumpur. ingin memberitahu puan jika puan berminat dalam coin operated laundry machine.. saya ada 4 lokasi yg available di asrama universiti... jika berminat, sila hubungi saya di talian 0129072143

  2. Mohd Ismail Bin Johari - 17 Jun 2008, 4:25pm
    akum,kedai dobi....kakak kenal call bertaya,tk sesat jika bertaya,bwh kementerian ada francais,company nama smartwash.......sy dah tgk web site dia,masuk mfa punya wedsite dan tgk bawah francais........ada pakej paling rendah iaitu 15ooo.....malu ler diorang klu tk jaga kakak...ada bimbingan

  3. Laila Mukhtar Management 0196190075 - 20 Jun 2008, 11:15am
    Hamidah, boleh mengikuti kursus pengurusan kedai dobi dan cucian kering yg pihak kami anjurkan. disini selaga perbincangan mengenai perniagaan ini akan dibincangkan dari segi pemilihan lokasi, jenis mesin yg diperlukan, cara pemasaran dan lain lain yg berkaitan dengan industri ini.

  4. Mejamakan - 26 Jun 2008, 1:07pm
    saya menawarkan pakej yang hebat untuk sesiapa yang berminat untuk menjalankan perniagaan dobi:

    RM35,000.00

    2 unit Washer ( Maytag )
    2 unit Dryer ( Maytag )
    1 unit iron
    1 unit iron board ( custom made )
    1 unit light signboard
    1 unit meja kaunter
    1 unit meja lipat baju
    2 rak baju/comforter
    1 unit ampai ( boleh ampai 6 comforter )
    30 buku bil
    2 bulan chemical/plastik laundry

    harga ini termasuk install, wiring, piping , renovate dan segalanye la.....

    * kursus dobi (3 in 1)/training/cara-cara setting chemical laundry adalah PERCUMA!!!!!....

    call/sms 012 9689212

    * kami juga ada pakej RM25K dan RM20K.....

  5. Ahmad Faizal - 19 Jul 2008, 12:26pm
    boleh saya tau brapa harga coin operated laundry machine dan brapa average kutipan bulanan

  6. Ahmad Bin Abd Rashid - 11 Sep 2008, 4:47pm
    Untuk maklumat ID 11699. Saya dah sewa kedai nak buka kedai dobi lepas raya ni. Tetapi belum buat keputusan nak beli mesin washer dan dryer yang mana. Washer dan Dryer Maytag yang you offer tu berapa kapasitinya? 7 kg atai 14kg? Boleh hubungi saya gumart@ymail.com atau 019-2696787 (Hj Ahmad)

  7. Mohd Fadhleysyam Bin Ali - 16 Nov 2009, 12:44am
    untuk mendapatkan panduan dan contoh rancangan perniagaan dobi lawati je link ni..korang akan dapat download panduan tersebut secara percuma..http://www.perniagaanmalaysia.com/index.php?ref=nav1053

  8. Amy 9 - 18 Apr 2010, 3:54pm
    Anggaran semua brp RM k?

  9. Eddie 5 - 11 May 2010, 12:15am
    Saya ada tempat untuk kedai dobi di Kota Seriemas, Sepang. Lokasi memang strategik. Takde kedai dobi lagi di situ. Sewa RM2k. Anggaran mesin & renovation RM35k dan RM55k untuk drycleaning. Pemilik kedai akan dibimbing dan dilatih di bawah jenama Laundryroom2u.com!

    Berminat? sila call EDDIE di 0164166651 segera. Terima kasih.

  10. Fakhirin Zafri - 25 May 2010, 11:49am
    Saya berminat nk bukak dobi layan diri..
    Boleh sy tahu berapa modal untuk sebuah outlet yg complete.. ada x mana2 agensi kerajaan yg memberi bantuan modal perniagaan.. sila hubungi saya di alamat kireenz@yahoo.com.sg. Terima Kasih.

  11. Siti Norfadzilah Binti Md Taha - 24 Aug 2010, 8:54am
    salam..sy berminat nak bukak kedai dobi..blh tlg bg information ttg kursus,budget dan segala yg berkaitan...email ctnor@malaysiaairlines.com
    thnks

  12. Www Mylaundryparts Com - 29 Sep 2010, 2:22am
    laman web saya www.mylaundryparts.com menjual mesin dobi,spare parts untuk mesin dobi,alat-alat cucian, dan juga laundry blog yang berbincang berita baru dobi.semua harga untuk mesin dan spare parts disenaraikan. anda boleh beli melalui laman web saya atau bank transfer. jimat banyak berbanding dengan supplier yang lain.jika beli banyak,harga boleh dirunding. terima kasih.

  13. Rizwan 5 - 24 Jan 2012, 7:20pm
    Berminat untuk memulakan perniagaan ini, jadi saya inginkan details on how to start kedai dobi, contoh proposal, jumlah modal dan agensi yang tawarkan pinjaman.

    Email:rizwan.zabidin@gmail.com

Page 1                        (Total comments 13)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.