Register ¤ Login
Berminat Membuka Kedai Runcit
Noraini Md Dasuki - Tue 23/Jun/09, 2:03pm [Last Comment]

Salam sejahtera semua,
Saya berminat utk buka kedai runcit.
Yg berada di fikiran saya sekarang ada speedmart 99.
Tp apa langkah yg pertama saya patut buat..
Modal xde, tapi minat ada...

Niche: Kedai Runcit Dan Serbaneka | Ingin Berniaga
  1. MFA Admin - 24 Jun 2009, 9:10am
    Saudari Noraini, buat masa ini francais 99 Speedmart tidak menawarkan perniagaan mereka kepada orang ramai. Namun terdapat beberapa lagi konsep perniagaan kedai serbanika seperti 7 eleven dan KWIK Stop yang menawarkan perniagaan francais mereka kepada orang ramai. Sila rujuk bahagian direktori untuk mendapatkan maklumat lanjut. Terima kasih.

  2. Naginn - 25 Jun 2009, 3:59pm
    cik noraini..kalau dgn kwikstop x pyh le..sbb masa mula2 ni mmg diaorg lembut lidah..pastu bila kita dah bg duit..nanti susah nak call, call tak angkat..nak jumpa jgn harap laa..so better u carik francaisor yang lain..atau u pergi tgk sendiri kwikstop yang berhampiran..tgk setup duaorgt dgn setup 7-e mcm mana..blh mampossssss kalau nak lawan dgn 7-e..byk dah cawangan yg dah tutup..kalau tak percaya..awak call sendiri aravindan tu..

  3. Aisyah Satali - 08 Jul 2009, 11:24pm
    Klu Aini bru nk involve dalam franchise business ni.. i think better you involve dlam EOG franchise bsnss. i ade org dalam yg bleh tolong. kursus setiap sabtu (9am-12pm)p'cuma. tp kene contact i dlu coz nk kene make an appointment 1st. (England Optical Group Business Associate).

  4. Aisyah Satali - 08 Jul 2009, 11:34pm
    kursus di buat di HQ england optical group. my contact no 013-2036993.

  5. Awir - 25 Jul 2009, 9:54pm
    Kenapa tak mencuba bisnes ecosway dgn membuka kedai sendiri.....saya boleh terangkan kaedahnya secara face to face. Hanya sms alamat anda ke 0142307034 dan saya boleh beri penerangan lanjut. Walaupun di mana anda berada di Semenanjung Malaysia...InsyaAllah saya akan berusaha meluangkan masa untuk bertemu anda.

    Dlm bisnes ini...anda berpeluang membuka kedai sendiri dgn modal cuma RM10,000 (sebagai deposit sahaja)...JGN BIMBANG SEKIRANYA ANDA TIDAK ADA MODAL SEBANYAK ITU.....SY SEDIA MEMBANTU ANDA UTK MEREALISASIKA IMPIAN TERSEBUT.Call/SMS: 0142307034 atau email azwie2003@yahoo.com utk keterangan lanjut. Insyallah anda tidak akan kecewa. Thanks

  6. Izwan 6 - 29 Sep 2009, 1:08am
    skm saudari...sye nk offer biz yg mudah & untung...bukn direct selling @ multilevel...sms/call 019-4975584 wan

  7. Izza 4 - 25 Jul 2010, 5:57pm
    kalau ada rezeki saudara tentu dpt hubungi 0197867487 segera ok - boleh bg info yg terkini - sms bg lokasi - ada minat takde usaha tak dpt ge..yg ni semua mudah usaha- warga asing pun ramai dah berjaya kerana percaya!tq

  8. Jay 14 - 21 Aug 2013, 11:12am
    Saya ingin membuka kedai serbaguna ala ala 7eleven di stesen2 MRT akan datang.Bagaimana?ada sesiapa boleh beri tunjuk ajar?

Page 1                        (Total comments 8)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.