Register ¤ Login
Bagaimana Membuka Kedai Gambar?
Abah Nisrina - Fri 29/Jan/10, 12:11pm [Last Comment]

berminat nak buka kedai gambar..

ada sesiapa yg boleh tolong advice?

Niche: Studio Fotografi
  1. Cindramas - 01 Feb 2010, 8:27am
    salam sy nk tahu mcm mana nk mulakan bisnes kedai gambar. Brapa harga mesin,modal permulaan . trima kasih

  2. Muhammad Zahir Sanjay bin Abdullah - 23 Feb 2010, 1:23pm
    Assalamualaikum Abah Nisrina dengan Cik/Encik Cindramas,

    di dalam pasaran terdapat terlalu banyak kedai gambar sekarang serta teknologi baru yang sedang mempelopori pasaran sekarang dengan "digital camera" serta "printer" yang boleh print gambar sendiri akan menyebabkan modal yang dimasukkan di dalam perniagaan tersebut tidak mendapat pulangan dengan segera atau tiada pulangan langsung.

  3. Fendi 4 - 16 Mar 2010, 6:06pm
    Jika anda Sudah menjalankan perniagaan layari www.my1infinity.com/tempahweb untuk tempah website anda.Dah ada perniagaan tapi tak tahu cara nak promosikan perniagaan anda.kami bantu anda.untuk ketaearangn lanjut sila hubungi
    azhaan=0125806029
    fendi = 0137045971

  4. Mohd Sufian Othman - 18 Sep 2010, 5:22pm
    di sri kembangan ada sebuah kedai gambar ingin dijual. telah beroperasi sejak tahun 2002 dan kedudukan kedai gambar tersebut di tengah komuniti yg sgt pesat membangun. Bersebelahan Mc Donald, berdekatan Jusco Taman Equine, memiliki Minilab Digital FASTPRINT dari saiz passport hingga saiz 8 x 12R. Harga jualan : Minilab Digital, Peralatan Fotografi, kelengkapan Studio, Display Rack dan Kaunter, Retails iTEMS SERTA pelanggan sedaiada di UKM, UPM, MMU, Lim Kok Wing..harga RM300,000.00 (dIRUNDING)..Pemilik berhijrah. URGENT! SMS saja ke 012-9069 714

  5. Mzfoto - 19 Sep 2010, 10:39am
    Saya dah 2 tahun buka kedai gambar secara kecil-kecilan kat belakang rumah saya..Saya bukan 2, 3 jam je sari..dan pendapatannya..bolehlah dalam RM20-30...kalau nasib baik boleh RM100...Modal dalam RM5,000 - RM7,000.00 je..Pakai kamera digital biasa je..print gambar pakai printer Epson yang ada 6 warna..yang guna CIS..Gambar pasport saya jual, 4 keping RM5.00 je..kalau saya buka sepenuh masa, mungkin untung banyak lagi kot..

  6. Zuraini 5 - 06 Oct 2010, 11:33pm
    Sy nk bka kdai gmbr.blh tlg bgtau hrga mesin cuci gmbr digital x?..pastu keuntungan ambl jgka msa lma x?bgtau dealer yg jual mesin sy nk order.

  7. Rosdiana Mohd Radzi - 10 Oct 2010, 3:41pm
    Ikuti Kursus Pengurusan Kiosk dan Kedai Gambar anjuran Institut Usahawan Negara atau layari
    www.insken.gov.com
    RM 150.00 tiga hari 2 malam . makan dan tempat tinggal percuma pada 1 November, 2010

Page 1                        (Total comments 7)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.