Register ¤ Login
Apakah Perniagaan Yang Sesuai Dimulakan Dengan Modal Rm10k?
PakcikKayo - Tue 8/Sep/09, 11:12am [Last Comment]

Sesiapa yang ada idea atau pandangan harap boleh kongsi dengan saya..pandangan dan idea anda amatlah saya hargai asalkan bukan mengajak saya buat perniagaan direct selling, MLM, atau yang seumpama dengannya..

Harap maklum

Niche: Ingin Berniaga
  1. Akobp - 09 Sep 2009, 1:33pm
    Salam Sejahtera
    Memandangkan bidang perniagaan amat menguntungkan untuk diceburi, saya mengesyorkan anda untuk menceburi bidang perniagaan DOBI. Dengan bermodalkan hanya RM10k, anda dah boleh run bisnes anda. Untuk maklumat lanjut, anda boleh call/sms saya 019-386 0804 (azman) atau layari www.dobiku.webs.com.my. Pergi ke bahagian forum, dan sertai komuniti pemilik dobi melayu….

    Selamat Berforum…..

  2. Awir - 10 Sep 2009, 8:36am
    RM10K tu blh digunakan utk buat deposit beli rumah yg berharga RM100K. Sewakan rumah setiap bulan pd harga yg munasabah utk byr balik pinjaman bank. Slps 25-30 tahun, pakcikKayo akan ada hartanah bernilai RM100K atau lebih sbb harga rumah makin naik. Maknanya RM10K blh jadi RM100K dlm tempoh 25 -30 thn...kalau simpan kt bank paling tinggi pun cuma blh dpt RM42K - RM50K dlm tempoh tu. TQ

  3. PakcikKayo - 11 Sep 2009, 9:32am
    gud idea mr awir...thank u very much...sy akan kaji dan pertimbangkan...

  4. Farid 3 - 11 Sep 2009, 4:12pm
    Terbaru... Loyalty Program. modal 10,800
    dlm masa setahun je dapat balik rm13,000 dan 4 lot saham GHL Berhad (disenaraikan di papan utama BSKL)
    sure dpt.. takde nak selindung2... tak perlu nak menaja.. tak perlu nak jual ape2... tak perlu buat belian maintain... straight forward je... nak bukti? jom jumpe dgn ahli2 lain yg dah join dan dapat... call or sms 012 3643643

    p/s: kalau 30k boleh ambik 3 pakej. dapat balik 39,000 dan 12 lot saham BSKL. saham diberikan dlm masa 3 bulan. duit dapat setiap bulan (13 bulan)

  5. Awir - 11 Sep 2009, 4:14pm
    Tambah sikit....inilah kaedah yg sy buat selama ni. Pd masa yg sama sy cagarkan simpanan ASB sy utk buat OD. Mmg tahun pertama sesak sikit tp selepas itu, keuntungan dividen dr ASB akan cover balik pinjaman yg sy buat.
    Boleh buat kaedah ini sampai penuh dlm ASB. Buat masa ni sy tak ada masalah nak handle penyewa rumah2 sy yg ramai tu sbb mereka semua baik2. Sy pilih lokasi yg dkt dengan tempat tinggal sy iaitu di Seri kmbgn, serdang dan Bangi jd senang nk monitor. Good Luck PakCik kayo semoga bertambah kekayaan tu. Tak jadi jutawan sekrg pun dpt jadi jutawan masa dh pencen nanti pun jadilah.....

  6. Bubble Penguinz - 12 Sep 2009, 9:05am
    Kami adalah syarikat yang TIDAK berasaskan pelaburan yang untung 1000% dalam sebulan. Keuntungan adalah berdasarkan USAHA. Kami menjual minuman dan makanan seperti ice blended culture kalau di semenanjung Malaysia. Kalau di sabah lebih dikenali sebagai Milky Tea Pearl. Kami menjemput pihak yang berminat untuk sama sama berjaya dengan memajukan lagi JENAMA Bubble Penguinz. Maklumat lanjut di website kami www.bubblepenguinz.com email info@bubblepenguinz.com

    Kini terdapat 8 cawangan Bubble Penguinz dan sedang giat berkembang.

    Outlet Beaufort Grand Opening 09:09AM 09Sec 09 Sept 09.

  7. PakcikKayo - 14 Sep 2009, 11:41am
    lain xde ke?

  8. Akobp - 14 Sep 2009, 2:05pm
    Salam Sejahtera
    Memandangkan bidang perniagaan amat menguntungkan untuk diceburi, saya mengesyorkan anda untuk menceburi bidang perniagaan DOBI. Dengan bermodalkan hanya RM10k, anda dah boleh run bisnes anda. Untuk maklumat lanjut, anda boleh call/sms saya 019-386 0804 (azman) atau layari www.dobiku.webs.com.my. Pergi ke bahagian forum, dan sertai komuniti pemilik dobi melayu….

    Kalau nak tunjuk ajar & nasihat, saya alukan tanpa sebarang bayaran...just sms/call saya

    Selamat Berforum…..

  9. PakcikKayo - 15 Sep 2009, 9:25am
    wahai akobp..sila check semula web address anda tu...address not valid katanya kalo gune www.dobiku.webs.com.my

  10. Izwan 6 - 29 Sep 2009, 12:39am
    Terbaru... Loyalty Program. modal 10,800
    dlm masa setahun je dapat balik rm13,000 dan 4 lot saham GHL Berhad (disenaraikan di papan utama BSKL)
    sure dpt.. takde nak selindung2... tak perlu nak menaja.. tak perlu nak jual ape2... tak perlu buat belian maintain... straight forward je... nak bukti? jom jumpe dgn ahli2 lain yg dah join dan dapat... call or sms 019-4975584 wan

  11. Wiwi - 30 Sep 2009, 1:46am
    pakcikkayo..

    ni ade 1 lg peluang biz yg tgh hangat..kalu nk tau detail & siap bole berforum & soal jwb kemusykilan, boleh dtg seminar perniagaan yg kami anjurkan..

    Date: 17hb Oct 2009
    Time: 9am -6pm
    Day: Saturday
    Avenue: Hotel Carlton Holiday, SHAH ALAM, SGOR

    Bayaran: RM150 SHJ

    Bayaran ini termasuk:

    1) Sijil penyertaan
    2) Breakfast, lunch & hi-tea
    3) Kelengkapan aktiviti
    4) Doorgift misteri
    5) Pengisian peluang perniagaan & byk lg..

    sebarang pertanyaan & book tempat,
    call urusetia 016-371 8657

    TQ

  12. Mohd Saiful Bin Abd Majid - 30 Sep 2009, 11:23pm
    pelaburan yng menguntungkan
    bukan skim cpat kaya atau mlm
    pakej gold-modal rm2520-setiap bulan dapat rm165 selama 18 bulan dan dapat 1 lot saham (bskl)
    pakej platinum-modal rm5400-setiap bulan dapat rm429 selama 15 bulan dan dapat 2 lot saham (bskl)
    pakej diamond-modal rm 10800-setiap bulan dapat rm990 selama 13 bulan dan dapat 4 lot saham (bskl)
    keuntungan dijamin tanpa mencari orang.
    atau boleh layari laman web www.idcloyalty.com atau hubungi saya di talian 013-4344423(saiful)

  13. Rizal 7 - 05 Oct 2009, 1:05pm
    Pakcik Kayo,
    RM 10k tu boleh dikembangkan jika dibelanjakan dengan menjadi seorang pengguna yang bijak. bukan MLM atau direct selling. hanya berbelanja seharian seperti biasa dan pulangannya adalah pendapatan tetap dan berulang (residue income) setiap bulan. kalau pakcik nak tau lebih lanjut e-mail saya. kita boleh borak2 lagi.

    reezal72@gmail.com

  14. farah 6 - 29 Oct 2009, 2:48pm
    Assalammualaikum...

    Perkenalkan nama saya farah Freelance Entrepreneur dari Beauty4u Training Centre. Dgn ikhlas saya ingin kongsi satu peluang utk memulakan perniagaan yg paling sesuai utk sesiapa yg bminat berniaga.

    Beauty4U training centre, satu2nya pusat latihan keusahawanan yg membimbing kpd sesiapa shj yg berminat dlm pniagaan wlwpun tiada pengalaman ataupun yg punyai modal yg kecil. Dibeauty4u, anda akan diajar ttg pniagaan melalui Program Pengurusan Praktikal Perniagaan yg boleh membantu dlm menjayakan pniagaan dgn konsep yg terkini & bijak iaitu melalui "Beauty Web".

    Beauty4u kini sedang membuat pengambilan secara besar-besaran melalui Seminar Hebatnya "DUIT MERUBAH SEGALANYA".Utk mengetahui lebih lanjut tentang Training Centre ini serta konsep peniagaan yg diketengahkan, anda dijemput dtg ke Seminar yg sedang hangat dipasaran & juga mendapat liputan meluas pihak media ini anjuran Beauty4u yg akan diadakan pada:
    7hb Nov - Hotel De Palma, Shah Alam.
    14hb & 24hb Nov - Hotel Putra, Jln Tun Razak, KL (pilih salah satu).
    Masa: 9pg-6ptg
    Bayaran masuk: RM150 shj (termasuk sarapan, mkn tgh/hari, minum ptg, HADIAH istimewa & SIJIL penyertaan).

    Tempat amat2 TERHAD & PANAS. siapa cepat dia dpt.

    Jika berminat sila hubungi saya segera utk pendaftaran segera.

    farah 017-2669126
    Beauty4u Training Centre.

  15. Megazord - 07 Nov 2009, 6:10pm
    jadi pemborong beras..xder kerugian langsung..

  16. Nurul 18 - 13 Dec 2009, 9:03pm
    hi PakcikKayo..saya br jer j0in 1 biz ni..mmg menarik dan terbukti berkesan..lagi2 pr0duk dia well known nowadays..100% bukan MLM..saya mmg leh gerenti..belum cuba belum tau..even klu xde m0dal p0n leh start..at least bg saya 1 peluang nak terang kat awk cm ner biz ni leh jana pendapatan yg lumayan...
    sape2 yg berminat leh la email saya
    n_urul85@yahoo.com

  17. Ashraf 2 - 21 Jan 2010, 3:11pm
    Peluang Menyertai Rangkaian Francais...

    Achieve From THE EDGE, 30 October 2009

    KUALA LUMPUR: Mobile virtual network operator (MVNO) Tune Talk Sdn Bhd is currently in preliminary talks with two of Singapores three mobile operators to expand its services to the island republic, said chief executive officer (CEO) Jason Lo.

    Declining to identify the operators, he said discussions were encouraging and the MVNO would begin covering Singapore by next year.

    We aspire to be a pan-Asean MVNO, Lo told reporters after signing a merchant partnership agreement with retail and franchise marketing solutions provider IS Elite Asia Sdn Bhd (ISEA) for their retail and franchise programme here yesterday.

    Celcom Bhd and Tune Ventures Sdn Bhd are major shareholders of the low-cost no-frills Tune Talk, which rides on Celcom Bhds 2.5G mobile phone network with a prefix of 010 in Malaysia.

    An MVNO is a mobile service operator which does have its own licensed radio spectrum frequency allocation but works with conventional mobile phone operators to use their networks.

    The three mobile phone operators in Singapore are MobileOne, SingTel Mobile and StarHub Mobile.
    Lo. Photo by Suhaimi Yusuf

    Tune Talk says on its website that it plans to give its subscribers better roaming propositions through deals with network operators in Singapore, Indonesia, Thailand, Cambodia, Myanmar and the Philippines from 2010 to 2013.

    Recently, wireless broadband operator GREEN PACKET BHD [] entered Singapore as part of its larger strategy to expand into the Asia-Pacific region.

    Green Packet is acquiring a facilities-based operator (FBO) licence and wireless broadband access (WBA) spectrum right via WiMAX-operating and service-providing arm Packet One Networks Sdn Bhd (P1) from Singapores Pacnet Internet Corp Pte Ltd for RM6.9 million.

    Tune Talks planned expansion is congruent with the proposed overseas expansion of ISEAs Innovative Synergy retail and franchise programme, where the MVNO recently became a partner merchant.
    WIN-WIN PARTNERSHIP... From left: Cathay Cineplexes Holdings GM May Heong, Clara International head of business development marketing Jason Woo Wee Yoong, IS Elite Asia Sdn Bhd (ISEA) CEO Lawrence Teo, Tune Talk Sdn Bhd CEO Jason Lo and Thomas & Guys Hair Salon & School Sdn Bhd MD Thomas Wan at the signing of a merchant agreement in Kuala Lumpur, marking their participation in ISEAs Innovative Synergy retail and franchise programme yesterday. Photo by Suhaimi Yusuf

    Aside from Tune Talk, other merchants that signed on to participate in the programme yesterday are Clara International Beauty Group Sdn Bhd, Cathay Cineplexes Holdings and Thomas & Guys Sdn Bhd.

    The programme essentially helped members to promote and increase their businesses mainly through inter-network customer rewards and referrals, according to ISEA CEO Lawrence Teo.

    ISEA intended to expand the programme to encompass retailers, franchisors and franchisees in the Southeast Asian region and six other countries, namely China, India, Korea, Japan, Australia and New Zealand, he added.

    The company may bring the project abroad by as early as next year, according to programme mentor and pilot partner merchant England Optical Group CEO Datuk Dr Chin See Keat.

    I am very confident because we have received a lot of enquiries, he said, adding that retailers and franchisors in Vietnam, Cambodia, Laos, Myanmar and Brunei had asked ISEA for assistance in setting up their own associations.

    assraf87@yahoo.com

  18. Merc - 13 Mar 2010, 5:13pm
    ...yes...macam2 jenis biz org buat d luar sana...kena lihat kawasan yg anda stay ...lokasi strategik x ... sebab kalau biz buka kedai...tradisional type ni...perlu tumpuan org ramai...market sekrg very bersaingan...mcm2 produk d luar...jenama...price...labelling...terlalu banyak pilihan...u minat apa ye...?
    ...yes...kalau buat kedai makan...sedap pasti org dtg...makan minum...pasti jadi kan...org mesti cari punya bak kata jln2 cari makan...but lain2 biz ...pun ok...ikut diri masing2...kdg2 org cakap ni biz memang syok sendiri...perlu start baru tau pahit manisnya...

    ooh yes...u modal rm10k ye...kena rangka plan biz lah...u tengok d sekitar tempat tinggal u apa org mau...create biz dr masalah org pun creative gak...tapi kdg2 peluang d depan mata,,...just kita x nampak...x rezeki may b... don't give up;d sini ada pelbagai pilihan cth2 biz utk u download 4 reference...just 4 freeeee...x perlu beli apa2...yes is a freeeee knowledge...x perlu risau...u just download all biz tips ideas ni n simpan printout may b future u punya friends or somebody need it ...u can share or bantu kasi free ides...kita sama2 tolong...that is 1 Malaysia...yes...all the best di sini free;

    http://www.perniagaanmalaysia.com/index.php?ref=yes

    http://dot-my.com/index.php?ref=yes

    *** ooooh yg MLM ni memang sejarah lama...banyak company n produks d pasaran juga...tapi if x minat pun boleh ambil pengalaman gak...memang mlm ni yg jadi members hanya guna sendiri lebih ramai dr yg top leader...biasalah if not how 2 cari makan????...but kdg2 kita lihat kereta mewah n rumah besar ...tergerak hati nak join...lepas join jadi sleeping partner...susah nak cari org utk disponsor...yes...actual concept is x jual brg mlm je...x sampai mana...yg penting is create network...yes network yg ramai...baru nampak $$$$$...yes apa2 pun masing2 punya rezeki n kelebihan .... v share n learn 2 gather ... yes ...anda buat anda dapat... yes x lupa download free biz guidelines ya....yes.

  19. Saharudin Bin Abdul Kadir - 30 Dec 2010, 2:41pm
    joint permodal rangkaian promosi optical syarikat saya,dengan 10,000 saudara dijamin dalam sebulan mendapat keuntungan paling lantai adalah rm 1500 berdasarkan jualan sebulan,tiap tiap bulan,jika ada lebihan keuntungan akan dikira bonus pada penghujung tahun,:
    contoh:
    katakan jualan bulan pertama mendapat rm6000:=comform dapat rm1500
    jualan bulan kedua mendapat rm4000
    tetap mendapat rm 1500
    jualan bulan ketiga mendapat rm7000
    masih lagi mendapat 1500 dan keuntungan 1000 tersebut 50% akan dikumpul untuk bonus bulanan saudara:
    email saya untuk keterangan lanjut:jika berminat:atau joint untuk menjadi rakan kongsi sebanyak ....saharudinkadir@yahoo.com
    website:feoc.doodlekit.com
    arudinsyah.blogspot.com

  20. Suhaida Wahab - 04 Jan 2011, 2:20pm
    apa kata join ecosway?
    dia bukan mlm, dengan modal RM5k dapat kedai.
    sewa kedai, bil api, computer etc free

    jika berminat sila email saya di AIMARL7475@YAHOO.COM

Page 1                        (Total comments 20)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.