Register ¤ Login
Apa Bisnez Paling Sesuai Untuk Modal Kecil
Ali 3 - Sat 27/Feb/10, 12:11pm [Last Comment]

apa bisnez paling sesuai untuk modal kecil,,,sy nak mtk pandangan tuan2 sekelian.

Niche: Ingin Berniaga
  1. Belum Frust - 27 Feb 2010, 4:50pm
    Salam Ali 3,
    Bisnes modal kecil tapi berpeluang jana pendapatan. Join Stormreaders. Hanya bermodal RM90 anda akan dapat
    (1) laman web sendiri iaitu e-store (kedai buku online yg memasarkan produk buku, majalah, CD dan VCD terbitan Telaga Biru Sdn Bhd). E-store tersebut adalah dengan nama anda sebagai pemiliknya.
    (2) e-net (pejabat maya yg boleh memantau perjalanan operasi bisnes - senarai customer, jualan harian, bonus dan komisyen yg anda dapat)
    (3) kit niaga, katalog dan bahan bantu niaga
    Pasaran amat luas - utk murid sekolah rendah, pelajar sekolah menengah, kolej, universiti, ibu bapa yg ingin anak berjaya, guru-guru di sekolah, kolej atau universiti, pasangan yg belum dan akan berkahwin, mereka yg nak maju dalam bisnes dan nak jadi jutawan, mereka yg nak meningkatkan amalan sebagai bekal menuju akhirat, utk remaja, dewasa, lelaki, wanita dan sbgnya. Penulis buku tersohor spt Dr Fadzillah Kamsah, Dr Irfan Khairi, Ust Zahazan Mohamed, Ust Ismail Kamus, Ustz Nor Bahyah Mahmood, Chef Sabri, Pahroul Mohamad Juoi, Dr HM Tuah Iskandar, Prof Madya Md Izuddin Ali dan ramai lagi.
    Anda hanya perlu promote kedai anda. Tak perlu premis, tak perlu tunggu kat kedai, beroperasi 24 jam setiap hari.
    Ramai orang beli dari kedai anda, banyaklah income. Customer tempah kat kedai anda, stormreaders yg hantar sehingga depan pintu rumah dia. Komisyen anda yg dapat.
    Pelan pemasaran dan semua bentuk income adalah halal dari segi syariah. Panel syariah terdiri daripada Ust Zahazan Mohamed dan Ust Zaharuddin Abd Rahman (pakar rujuk kewangan Islam).
    Lihat contoh e-store (www.stormreaders.net/MY337101)
    Berminat emel (masalfadli@yahoo.com)

  2. Megazord - 28 Feb 2010, 9:08pm
    trading..men forex..jd owg tgah..

  3. FHH - 28 Feb 2010, 10:12pm
    NEED DETAILS
    geaa2@yahoo.com

  4. Shuk 2 - 01 Mar 2010, 11:14am
    Jadi promoter lagu nasyid Rabbani, beli album lagu mereka 'Mahabbah" ( 10 lagu ) RM20.00 sahaja automatik jadi ahli. Pendapatan sehingga RM70,000.00.

    Maklumat lanjut => http://www.marhaban2u.com/?ref=184

  5. Annie 3 - 01 Mar 2010, 3:36pm
    Hi! Saya sedang menjalankan bisnes franchise di mana modal cum rm2500 sahaja tetapi boleh menyebarkan bisnes tersebut sampai luar negara seperti Indonesia,Thailand,Hong Kong,Taiwan,Korea...Sila call 016-2635670@ lifun1013.life@yahoo.com

  6. Dobi Qaseh 2 - 02 Mar 2010, 12:12am
    berapa modal yang sket tu?? kena tahu gak...baru boleh bantu. kalau berminat untuk menjalankan perniagaan dobi boleh hubungi saya. Saya boleh bantu anda jika inginkan keperluan kelengkapan yang diperlukan. Dgn modal hanya RM10k anda dah boleh mepunyai kedai dobi sendiri. Hubungi saya di 0122551295 atau email ke dobiqaseh@gmail.com

  7. Sha 6591 - 03 Mar 2010, 2:47pm
    slm kita kena tgk dulu biz pe n yang paling peting produknya...kalau nak tau email saya sha_6591@yahoo.com

  8. Hakimann - 03 Mar 2010, 4:16pm
    Untuk Servis Buat Rancangan Perniagaan sila email softwareperniagaan@gmail.com atau

    layari >>> http://mybizplan.50webs.com

  9. Diamondflow Ent - 03 Mar 2010, 4:32pm
    Bazaar Jualan di SACC MALL Shah Alam.www.fleamarket2u.co.cc

  10. Yueyusof - 04 Mar 2010, 11:29am
    Hai...saya sedang aktif dalam BIZ YG FUN & ENJOY! cuma dgn modal RM30 sahaja. kini saya telah pun collect keuntungan $$$$ 4 angka!!! JOM jumpa saya utk penerangan lanjut. Call / SMS 012-9440960 NOW!!! Jgn berlengah lagi!!!

  11. Merc - 04 Mar 2010, 9:23pm
    wow...cerita pasal modal...macam2 kesulitan ya...kadang2 memang start biz ini x mudah...banyak perancangan perlu ya...macam2 ideas biz tapi x pasti apa yg sesuai...sambil2 tinjau boleh rujuk website ini ,...download petua2 di sini...yes, percuma...x perlu ragu2..ilmu pengetahuan percuma untuk anda ya;
    http://www.perniagaanmalaysia.com/index.php?ref=yes

  12. Arman 2 - 05 Mar 2010, 10:34am
    Salam,

    Perniagaan yang pasti menguntungkan iaitu penjualan tuala wanita berherba yang diperbuat daripada kapas iaitu FC Bio Sanitary Pad. Mungkin ramai di antara kita yang tidak
    menyedari bahawa terdapat ramai orang di sekeliling kita mungkin isteri kita, kakak/adik kita, awek kita, emak kita atau mungkin diri kita sendiri yang terdedah kepada dioksin iaitu sejenis bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser, fibroid dan macam-macam lagi) Dioksin terhasil akibat dari proses pelunturan kertas buangan untuk dijadikan pad yang ada di pasaran sekarang.

    Perniagaan ini bukan hanya untuk wanita kerana ramai lelaki yang menceburi perniagaan ini telah berjaya.

    Terdapat 3 pelan yang pasti menjana keuntungan :-

    1. Pelan Agen (2+1) - purata keuntungan 60%
    Modal RM375, untung bersih RM237

    2. Pelan Pengedar VIP - purata keuntungan 70%
    Modal RM1875, untung bersih RM1510

    3. Pelan Pembekal (QM) - purata keuntungan 127%
    Modal RM6450, untung bersih RM7980

    Barang yang perlu dijual :-
    1. Pantiliner - RM10
    2. Day Use - RM11
    3. Night Use - RM12
    * Terdapat juga pelbagai barangan kesihatan lain di dalam perniagaan ini

    Murahkan barang yang hendak dijual dan ianya memang keperluan kaum hawa setiap bulan. Confirm!!! Malahan barang ini juga boleh digunakan untuk keperluan lain seperti :-
    1. Sakit tapak kaki akibat gout
    2. Sakit bahu, sendi, pinggang dan lain-lain
    3. Gatal-gatal dan melecur serta banyak lagi untuk diterangkan.

    Jadi, apa tunggu lagi. Rebutlah peluang yang sedia ada ini. Hubungi saya di marin3763@gmail.com

    Terima kasih & salam perkenalan

  13. Noraida Bt Abd Rahim - 06 Mar 2010, 12:43am
    Jual telekung produk jenama saya...modal cuma RM270 sahaja utk 6 helai dah boleh jadi pengedar....

    jika anda gagal jual corak sedia ada..masih boleh tukar dgn corak baru...x d hal..

    kalau masih gagal jual..sedekah aje pada mak..kakak...mertua...kawan...hadiah perkahwinan...majlis tertentu..umrah ke etc..

  14. Avin Tan - 07 Mar 2010, 2:48am
    modal kurang dari RM200

    pendapatan mingguan RM 300 ke 3000 keatas, dalam tempo 1 bulan ke 6 bulan.

    pakai henset & pc je,boleh urus bisnes ini
    http://platinum-zclub.blogspot.com
    0162639677

  15. Sally 4 - 07 Mar 2010, 10:42am
    berminat dengan bines perfume sila hubungi saya di 014-8233690. kami memberi harga yang amat rendah hingga anda berpotensi menjadi pemborong/agen untuk pekedai kecil. lawati web kami di :
    http://cosenza-perfume.yolasite.com/

  16. Zul 8 - 07 Mar 2010, 7:49pm
    Peluang perniagaan runcit dengan konsep terbaru dan modal yang kecil. Hub.0173371958

  17. Norjuma - 08 Mar 2010, 10:53am
    Noraida Bt Abd Rahim - 06 Mar 2010, 12:43am
    Jual telekung produk jenama saya...modal cuma RM270 sahaja utk 6 helai dah boleh jadi pengedar....

    jika anda gagal jual corak sedia ada..masih boleh tukar dgn corak baru...x d hal..

    kalau masih gagal jual..sedekah aje pada mak..kakak...mertua...kawan...hadiah perkahwinan...majlis tertentu..umrah ke etc..

    sy berminat email sy ami_nata87@yahoo.com

  18. Andak Kamarulzaman - 08 Mar 2010, 4:51pm
    sila call Noraini 012-3966420 atau Andak 09-3882724 untuk keterangan pasal biz ecosway

  19. Pengiran - 09 Mar 2010, 12:54pm
    Salam semua,

    POWER ROOT telah mula menjalankan perniagaan MLM..wow, peluang untuk mencapai kebebasan kewangan(financial freedom) bermula di sini bagi mereka yang nampak...

    Saya ingin menjemput mereka yang berminat untuk menjalankan sebuah perniagaan berkonsep Networking(Ya..ini adalah MLM..sila ke page lain jika tidak berminat).

    Power Impian International Sdn Bhd
    -Syarikat milikan penuh kumpulan POWER ROOT

    saya percaya kebanyakan dari kita mengenali jenama POWER ROOT yang terkenal dengan minuman tenaga dan produk-produk kopi serta minuman berkualiti.

    Power Root adalah jenama milikan penuh Syarikat Natural Bio Resources Bhd(7237 BSKL/KLSE)

    Power Impian International Sdn Bhd
    - (no pend. 865454-M)
    - No AJL 931793
    -produk halal dan berkesan untuk kesihatan lebih baik

    -Akan dilancarkan pada bulan ini...
    -telah berada di karnival jom heboh satu Malaysia
    -Pelan pemasaran yang mantap dan teruji berkesan
    -Masih pada peringkat permulaan..jadilah Pioneer di tempat anda dan mari mencapai impian bersama POWER IMPIAN.....


    Stokis dan duta pemasaran diperlukan segera...

    untuk keterangan lanjut dan temujanji

    Hubungi group ST96(success together 96)

    Pengiran 0133832723/0193722723
    Fadzmel 0162342357/0132493274

    Terima kasih

    Anda telah untung mendapat 1 lagi maklumat berguna
    SAMA SAMA KITA UNTUNG

  20. Norazmin Mohd Supian - 10 Mar 2010, 11:22am
    Salam,

    Pada saya, MLM merupakan perniagaan yg berkonsep "Modal Kecil, Untung Besar".. Alangkah HEBATnya kita kalau menjalankan perniagaan atas niat untuk dunia dan akhirat...
    BERUNTUNGLAH MEREKA YG MENGAMALKAN MINUM SUSU KAMBING, minuman SUNNAH, berakali, berkhasiat tinggi,
    dan MERUGILAH MEREKA YG MASIH BELUM MENGAMALKAN NYA.. kerana setiap perkara yg diamalkan oleh para Nabi, PASTI ada hikmahnya...
    Peluang HEBAT sepanjang zaman..

    Kalau berminat, boleh lah sms kat saya atau isteri saya..

    AzminHR - 0122500789
    LindaHR - 0123741393

  21. Fakrul - 10 Mar 2010, 1:42pm
    Adakah anda berminat membuka kedai dobi...jika YA lawati laman blog ini http://ezsmartlaundry.blogspot.com

  22. Purai888 - 10 Mar 2010, 5:52pm
    Hai...saya sedang aktif dalam bis Hyprobulksms.. dimana setiap ahli baru kami mampu menjana 4angka cuma dalam masa 1minggu.. JOM sertai kami di http://www.hyprobulksms.net/index.php?id=purai888
    Call / SMS 019-2996125 NOW!!! Jgn berlengah lagi!!!

  23. Avin Tan - 11 Mar 2010, 12:49am
    RM60 ke RM900, pakaj jadi dealer atau agen TELCO baru.

    Mudah.

    X ya opis
    Xya org gaji

    Hanya perlu satu henfon dan pc je.
    dah boleh buat bisnes seluruh M'sia sampai Indonesia

    Sistem TERBUKTI, usaha 3 hingga 6bln
    pdptan mingguan dari RM 3000 hingga
    RM 10000 boleh di capai

    ***KLIK nama sy >AVINTAN< kat tajuk atas kiri pastu KLIK URL, blog sy akan terus disambong***

  24. Nurshamsili - 14 Mar 2010, 1:51am
    jika berminat untuk berniaga.. boleh mencuba untuk menjadi dealer @ agen kepada tm..
    klik link dibawah utk maklumat lanjut.
    ianya tanpa modal.
    sangat mudah...
    http://www.micropurple.com/online/business/join_us.asp?no=WMP14774

  25. Farid 3 - 16 Mar 2010, 2:12am
    http://www.projekcopycat.com/ezy
    Produk No.1
    Marketing Plan Terbaik dari yg terbaik

    modal cuma 230. dapat website FREE!

  26. Natasya - 16 Mar 2010, 1:41pm
    jom bisness perfume rumah..
    tambah2 musim kenduri..
    boleh dpt income ..modal sikit sahaja
    ediana_natasya@yahoo.com

  27. Nur 14 - 18 Mar 2010, 11:58am
    sy nasihatkan jual barang secara online atau retail. kalau xde website, jual je kat website2 untuk jual barang (lelong,mudah,dll)kalau suka jual retail di kedai pun boleh.utk tau barang apa nk jual, research dulu market kat malaysia ni. pastu cari barang yg sama dari website international,terutama US, barang2nya murah2& berkualiti. lagipun orang suka barang yang belum ada kat sini. masa order barang tu, guna Viaddress.ada website yang xbenarkan penghantaran international, so Viaddress akan bagi kita alamat virtual utk kita guna masa beli2 tu. so apa barang kita nak,boleh dapat.xde penghalang.bila da beli, Viaddress hantarla barang tu kepada kita.then kita bolehla jual.buat apa nk spend mahal2 untuk shipment je.gunala yang murah.yang penting barang kita selamat sampai

    www.viaddress.com

  28. Ahmad 11 - 20 Mar 2010, 1:29pm
    Peluang Perniagaan yang mempunyai Syarian Compliance yang di iktiraf oleh Bank Muamalat dan 8 Menteri.

    Berasaskan produk pendidikan dikenali sebagai Score A, 100% menggunakan kelebihan dan kemudahan IT. (Rujuk laman web www.scoreA.com)

    Produk ini mendapat sambutan bila kerajaan perkenal smart school pada 2010.

    (Program ini masih baru & telah menjadi produk Goreng Pisang Panas sebab pasaran nya yang meluas & kehebatan produknya yang telah TERBUKTI BERKESAN). Program ini dianjurkan oleh Syarikat Kenshido International (www.kenshido.com).

    Modal serendah RM60 sebulan
    untuk maklumat lanjut email (east669@gmail.com)

    Produk nya hanya satu, dan hanya satu fokus, mudah difahami, dihayati & disertai. Produknya boleh bawa manfaat kerana ia berkaitan ilmu dan menuntut ilmu itu adalah sunah Nabi SAW.

  29. Thatrueairyen - 27 Mar 2010, 5:32pm
    saya pembekal dan pemborong jubah,tudung dan kurung utk kedai dan butik2..kualiti terjamin dgn harga yg murah...
    dengan modal yg rendah...anda boleh membuka kedai,butik,kiosk pakaian di mana sahaja...suri rumah juga boleh membuat kerja sambilan dengan menjual kepada sahabat,jiran dan saudara mara...
    pulangan modal 100% dan keuntungan 50% keatas...
    email saya utk keterangan lanjut..
    thatrueairyen@yahoo.com

  30. Hassan - 28 Mar 2010, 6:46pm
    assalamualaikum alii, bagi saya awak buat bisnes cuci kereta,snow wash!!!..saya dah buat pendapatan lumayan gakkk,alhamdulillah...modal dia sekali jerr,pastu modal kecik dlm dua bulan sekali....cubalah

  31. Zul 8 - 29 Mar 2010, 2:54am
    Ingin berniaga F&B. Boleh bermula dengan modal yang kecil jer!
    http://unclezicky.blog.com/

  32. Shiqin - 03 Apr 2010, 12:17am
    Salam En Ali

    sila layari laman web saya

    www.myhomebiz-4u.com/shiqinform

    kalau berminat nanti bole cerita panjang.... email saya wanshiqin@gmail.com, atau call/sms wanshiqin@gmail.com

    selamat maju jaya dan salam hormat dari saya

  33. Golfer - 03 Apr 2010, 12:17am
    yg ptg kt kena tau apa yg kt nak buat & tau apa kelebihan kita.kalau pandai bercakap & mempengaruhi org lets do MLM.tp kalau x pandai baik jgn.jgn tgk kejayaan org lain sbg satu jalan utk kt.make ur own way.sbb kt sudah semestinya x sama dgn org yg berjaya dlm mlm tersebut.kaji diri kita,minat dan kebolehan yg ada pada diri.bg saya bukak kedai on line lg murah maintanance dia. no rental,utilities,workers.

  34. Khalid 2 - 04 Apr 2010, 11:13pm
    Salam..

    Ini bukan skim pelaburan atau MLM,
    Tetapi sy sebagai wakil Koperasi KOPHIM, ingin mencari calon yang sesuai untuk menjadi pengedar pakej berasaskan pengurusan dan perkhidmatan yang bercirikan SYARIAH.

    Taklimat mengenai bakal pengedar akan dilakukan di Kuala Lumpur.
    Sekiranya anda mempunyai ciri-ciri seperti berikut, digalakkan menjadi yg terawal.

    a. Sifat kepimpinan dan pengurusan yang tinggi.
    b. Ingin menjadi Usahawan
    c. Pengetahuan dalam ilmu wasiat merupakan satu kelebihan.
    d. Celik I.T ( sistem yang disediakan untuk kemudahan pengurusan)

    LATIHAN AKAN DISEDIAKAN untuk bakal pengedar.

    Bakal mengemparkan untuk usahawan kerana :-

    1. Segala kit untuk promosi telah disediakan. (semua secara online)
    2. Sistem yg direka khas untuk memudahkan bakal pengedar
    3. Pakej pengurusan yg sesuai untuk semua umat ISLAM diMalaysia.
    4. Sambil beribadat dan menjana pendapatan tetap selama 15 tahun.
    5. Pakej pengurusan yg akan digemari kakitangan kerajaan kerana dilaksanakan melalui penolakan melalui 'Biro Angkasa' hanya RM87 sebulan.
    6. bagi kakitangan swasta, penolakan secara aotomatik melalui bank pilihan secara bulanan.

    Keterangan lanjut boleh membuat temujanji..
    Peringatan .. ini bukan MLM/Skim Pelaburan

    Jadilah yang terawal.. kami mencari calon yang berkelayakan untuk berjaya.
    pelancaran secara besar besaran akan dilaksankan. Pengedar terawal mungkin bakal menjana pendapatan lumayan.


    Sekian
    Khalid
    019-2632812

  35. Noriza Abd Rahman - 05 Apr 2010, 4:54pm
    ali..minat tak nak involve dalam biz susu soya sd-2..untuk kuruskan bdn..modal 276 ja..dah famous dalam mjlh wanita..knsep MLM..sya tgh cri rangkaian biz...further explainations cntct 019-5426265/ noriza_abd_rahman@dellteam.com..

  36. Zen Mum - 07 Apr 2010, 10:40am
    thatrueairyen,
    email kat sy icha_fami@yahoo.com

  37. Ssaid - 14 Apr 2010, 4:05pm
    Boleh join rangkaian Dr Irfan Khari di Stormreaders2u MLM 100% patuhi syariah..ada sistem autoresponder canggih yang membantu 80% kaedah promosi diinternet
    Layari : http://www.stormreaders2u.net/r/ssaid

  38. Osman 2 - 22 Apr 2010, 10:45pm
    kalau berkeinginan nak dapatkan suatu perniagaan berasaskan MLM, saya cadangkan eCosway... kerana 1) berpeluang mendapat kedai (stokis) percuma 2) untung bersih 10% (6 bulan pertama) 3)tanpa kos operasi spt sewa, elektrik dll 4) takde risiko sebab takde kos bulanan 5) stok secara consignment (jual dulu baru bayar) 6) produk established ( semua orang dah tau) 7) keuntungan lebih kepada pengguna ( menggalakkan pembelian ulangan) 8) pandapatan 2 kali ( stokis dan rangkaian) 9) boleh lantik stokis di seluruh dunia 10) bukan untuk mereka nak nak skim cepat kaya 11) layari www.realtxtra.blogspot.com

  39. Ajak - 03 May 2010, 4:04pm
    Saya Pengedar yang sah Produk tambahan kesihatan iaitu Nu-prep tongkat Ali.

    Produk ini adalah produk tongkat ali berkualiti tinggi dan larut air yang tunggal dan pertama yang mendapat pengiktirafan dunia yang mendapat anugerah paten di USA dan Eropah. didatangkan dalam bentuk kapsul
    Produk ini adalah keluaran syarikat berkaitan Kerajaan Malaysia.
    Kami ingin mencari rakan edar Nu-Prep dalam pasaran untuk mengedar produk tersebut. dengan modal permulaan RM180 menjadikan anda sebagai rakan edar kami.

    kami juga akan membekal flyers, poster dan lain2 sebagai alat pengiklanan. iklan mengenai produk ini juga telah keluar di suratkhabar secara berkala. kami juga akan menganjurkan seminar kesihatan secara percuma kepada orang ramai yang mana penceramahnya adalah Dr. Mohd. Ismail Thambi

    Hubungi kami untuk mendapat maklumat lebih lanjut:

    Razaman : 0193863474
    Razak : 0136187945

  40. Mohd Fauzi Yahaya 2 - 17 Jun 2010, 3:49pm
    Layari http://fauzicestbelle.blogspot.com

  41. Suhailah - 06 Jul 2010, 3:43pm
    ScoreA Program..

    Anak ScoreA Ibu Bapa ScoreRM
    www.scorea.com
    keterangan lanjut: ila 012-3946260

  42. Mus Nini - 10 Jul 2013, 10:54pm
    berminat membuka kedai ala francais spt watson dgn modal permulaan kurang dari RM 6000? seriously brg dlm kedai, stok,deposit dan sewa blnn , bil utiliti dan peralatam dlm kedai semua ditanggung syarikat? caranya pilih leader yg betol dan menjaga kita, insyaAllah kedai milik anda...sms@call@wassapp ke 0199410380 segera.....

Page 1                        (Total comments 42)
Your Comment
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password
Disclaimer. Messages posted to our forum, Q&A or public areas by MFA members or the public are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. MFA does not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any communications [STATEMENT/REPRESENTATION] posted in the forum or endorses any opinions expressed in the forum. This forum is NOT intended to be a source of advertising, self-promotion or disparagement. MFA assumes absolutely no responsibility for the postings and/or its contents. Visitors may post questions, comments and replies without prior review by MFA, however MFA reserves the right to delete any postings (in whole or in part) for whatsoever reason. However, the fact that a posting remains on site does not mean that it has been approved or endorsed by MFA. By making a posting you are agreeing that the material you post becomes the property of MFA. Your visiting and browsing through this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.